Какво искат братята Юзеирови. Уставът на МДС

Настояват за модерна държава с турски паметници и улици
29 сеп 2009 10:50, Екип на Dnes.bg
515
Какво искат братята Юзеирови. Уставът на МДС
Юзеир (вляво) и Али Юзеирови. Снимка: БГНЕС

"Мюсюлмандемократичен съюз (МДС) е сдружение от личности, приели морално-етичните норми на исляма, като поведение и начин на живот за себе си, приемайки правото на всяка човешка личност на вероизповедание".

Това е записано като чл.1 в Устава на новосформираната партия в Славяново, която се бори за още 2200 подписа от необходимите 5000, за да стане факт.

Братята Юзеирови си постават и конкретни цели:

– чрез утвърждаване на мюсюлманските добродетели в обществото да се гарантира личната свобода на гражданите;

– да се установи икономическа и политическа стабилност в страната, водещи към просперитет на отделната личност, етносите и нацията, като цяло.

МДС твърди, че не иска за членове организации от тоталитарен или националсоциалистически тип, участници във възродителните процеси, бивши и настоящи служители на ДС и техните доносници.

Още по темата

Емблемата им е кръг, оцветен в зелен цвят. В средата на кръга е разположен полумесец, оцветен в златистожълто.

Върху зеления фон са вписани с главни букви, оцветени в златистожълто, инициалите МДС на партията.

Партията обещава, че ще осъществява своята дейност в съответствие с изискванията на Конституцията на България, действащото законодателство и настоящия Устав.  

В основния закон на държавата ни обаче е записано, че не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа.

В Чл. 13 (4) пише още, че религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

Основната цел, която се поставя от МДС, е преодоляване на тежката морална, икономическа и политическа криза и по-нататъшното развитие на България, като модерна демократична държава.

Само преди три дни над 600 души се събраха на мегдана в Славяново, за да учредят новата формация, оглавявана от Али Юзеиров, който живее в Белгия.

Брат му Юзеир твърди, че двамата ще финансират партията си с лични средства.

Наскоро те издигнаха в селото и паметник на незнайния турски воин и настояха във всеки български град да има паметници на загиналите мюсюлмани в България, площади, улици и населени места с техните имена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
1948 преди 14 години
tva prosto e oshte edin dolen otchaivasht udar ot staroto pravitelstvo kum novoto ,,,stanishev da go dua !
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ами все едно в израел някои да дигнат паметник на хитлер,и интересно след като има от месеци наред заповед за събаряне на тоя паметник,защо новите управници се правят на луди,а и доганчо се покри нещо,явно пак е замислил нещо
48
0
 
0
 
! Отговори
Клара преди 14 години
аз мисля,че в България няма закони,има корупция.Ще бутнат някой лев и работата е готова.
47
0
 
0
 
! Отговори
marin преди 14 години
Когато в турция издигнат в всеки град паметници на велики българи загинали заради турците и улици на техните имена имат право и те да го направятхаха ама едва ли
46
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 14 години
Каква е сметката на която се събират пари за наемен убиец ?
45
0
 
0
 
! Отговори
загрижена преди 14 години
Абе като живее в Белгия защо е дошъл да прави партия тук? Или Доган няма какво да направи в момента освен да разпалва етническа омраза? Държавата трябва да реагира веднага или тези *** могат да направят голяма беля, от която няма да спечили обикновения човек.
44
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 14 години
Нали се сещате че тези малограмотни *** с лични средства немогат да пръднат дори, камоли да сформират партия с големи претенции. Мръсните турци излезнаха от властта и всячески се опитват сега да правят провокации, да насаждат етническо напрежение и съм сигурен че ще станем свидетели на още куп чудесии. Нужна е само здрава ръка и не им обръщайте внимание на тези ***, да си влизат в ролята на тютюноберачи вместо да се занимават с глупости. Да ходят си проповядват исляма в Турция !!!
43
0
 
0
 
! Отговори
AL Fonsito преди 14 години
А НЕ ИСКАТЕ ЛИ *** ТАКИВА РЕДОМ ДО БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ ДА СЕ ВЕЕ И ТУРСКОТО.МАЛЕ ТИЯ ЯКО ВЗЕМАТ НАРКОТИЦИ.КАВИ СТЕ МУХЛЬОВЦИ САМО.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
руми,ако тези ги признаят като партия,аз също ще се откажа от Българско гражданство.60 годишна съм,но чак това не мога да преживея.ако ще си гледам внуците в шалвари,по-добре да не съм жива !!!!!!!!!!!!
41
0
 
0
 
! Отговори
Деян преди 14 години
Насилието ражда насилие. Не ме е страх да се бия, но по-добре е да ги убием с прилагане на закони и дипломация. Въпреки, че ние нямаме добри дипломати. В България, както и във всяка друга страна първо има закони, пред които трябва всички да са равни и след това Закон за защита на малцинзтвата. Така, че малцинствата трябва първо да спазват другите закони, не да се позовават само на този, който им изнася.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Надявам се че има все още Мъже в тази държава, които да спрат тази поредна гавра с България.
39
0
 
0
 
! Отговори
пекан преди 14 години
Явно не достатъчно турска зган сме изтрепали.Та двамката братя *** им трябва публичен линч ,за назидание на останалите дялкани пишленца.Преди време друга рязана пикуч заяви,че"Българите сме нация от ***".Мисля ,че трябва да се занимаят с по-важни работи от това да си създават *** партийки.ПР. 1- да научат забулените си помакини да се бръснат отдолу,че да ги харесват и българи като им брулим кайсиите2.Да започнат сами да си сабареят паметниците и хилядите джамии
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нека се пробват наистина в Германия!Ще ги разкатаят още като го замислят да правят нещо подобно
37
0
 
0
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Аз мисля, че като цяло българо-мохамеданите не са лоши хора даже бих казал, че като повечето отрудени хора по селата са добри и не гледат да ли си християнин или мюсолманин за да ти помогнат ако имаш нужда, обаче такива мекерета като тези двамата братя им объркват простичкия и не лесен живот! Мисля, че е недопустимо да се противопоставят българи-на българи на верска основа, а братята това правят, за това не е лошо държавата да секне тези и подобни мераци в зародиш!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
Деян преди 14 години
На братята искам да им пожелая успех с подобно начинание в Германия, Англия, Испания, Италия и най вече в САЩ. Нека опитат да направят това там и да обясняват, че е нормално. Забравих да спомена Румъния и Гърция.Безхаберието ни по време на избори и безхаберието на тези, които до сега избирахме, роди подобни изчадия, които направиха някой лев с труда си като гастарбайтери в чужбина и си повярваха, че могат всичко. Да видим как ще се справи държавата и по точно управниците, които сме избрали.
35
0
 
0
 
! Отговори
д-р Хаус преди 14 години
тези напоследък не си пият редовно лекарствата,здравната каса е виновна че не отпуска достатъчно зелени рецепти
34
0
 
0
 
! Отговори
Клара преди 14 години
предлагам да ги убием с камъни.....
33
0
 
0
 
! Отговори
подивял преди 14 години
тези депесари изтърваха кокала и сега се чудят какви интриги да завъртят за да създават напрежение сред гражданите . Днес го слушах единия брат ,ами той не знае какво иска и за каквсо се бори,което ми подсказва че цялата тази работа е един гнусен цирк зад който 100 % са гадните депесари.
32
0
 
0
 
! Отговори
М преди 14 години
Аз пък искам България на три морета!
31
0
 
0
 
! Отговори
ядосан преди 14 години
как какво искат!!?? разстрел разбира се..