Местан: Езикът на омразата става норма. Тревожно е!

ДПС не създавала етнически и религиозни партии
28 сеп 2009 22:47,
177
Местан: Езикът на омразата става норма. Тревожно е!
Снимка: БГНЕС

ДПС е против създаването на партии на етническа основа в България.

Това подчерта в понеделник в Стара Загора депутатът от Движението за права и свободи Лютви Местан.

Той отрече да познава създателите на Мюсюлман демократичния съюз, както и връзката им с ДПС.

Езикът на политическата омраза има претенцията да се превърне в норма на политическо говорене в страната и ние сме силно разтревожени от това - подчерта още Лютви Местан.

Още по темата
Той посъветва всеки политик в България да се замисли дали не е допринесъл с поведението си за разпалването на езика на омразата.

Според него тезата, че в създаването на Мюсюлман демократичния съюз пръст има ДПС, била безумна, защото цялата философия на движението е интеграционният модел.

Dnes.bg припомня, че по-рано в понеделник председателят на НДПС и бивш зам.-председател на ДПС Гюнер Тахир заяви:

Винаги когато ДПС се намира в изолация, тя лансира такива етнически формации, за да покаже, че ако не е във властта, в страната може да се появят елементи, които да ескалират напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
0
 
! Отговори
bash maistora преди 14 години
Моя Местан незнам от къде го изкопаха,тъкмо единия си тегли куршума,сега нова мутра.Няма свършване кой ги пусна въобще тея в политиката май леваците бяха...
171
0
 
0
 
! Отговори
пешо преди 14 години
Да, Местанчо! Който сее омраза, жъне бурени. Снишете се вие от ДПС и всички разклонения на това зло. Нямате място нито в Парламента, нито в държавата ни. Прекалено много ви търпяхме и както казва народната поговорка : -Въшката като се наяде излиза на челото". Да, ама -не!
170
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Местан ли къв си там?Абе господинчо.... Какво по дя*олоте прави Турска партия в България би ли ми обяснил? В Турция има ли Българи който да иска да управляват?Аи шубата тубата и на гарата.....
169
0
 
0
 
! Отговори
БАТАК преди 14 години
ЕДВА ЛИ ИМА БЪЛГАРИН,КОЙТО ОЩЕ ДА ВЯРВА,ЧЕ ДПС Е ДОБРОНАМЕРЕНА КЪМ БЪЛГАРИЯ ПАРТИЯ-ТЕ НИ МРАЗЯТ И ЧАКАТ УДОБНИЯ МОМЕНТ.
168
0
 
0
 
! Отговори
!?!?! преди 14 години
Ти като си се родил, май акушерката те е изпуснала и си паднал на главата си,А?
167
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
чучулуто на ДПС само лобира
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
:)) ti i na sunq si ne si sunuvalla Dubai i praska6 po forumite 4e si bila tam golqma komediq si
165
0
 
0
 
! Отговори
минувач преди 14 години
Не размахвайте картата с етническото напрежение, вече сте смешни. Цяла България разбра, че ви отбиха от голямото цицане на държавни пари и сега сте готови на всичко, за да се върнете на софрата...дори през трупове да минете. Омразата е патент на ДПС и те я раздухват, защото само те имат полза от нея! А и прокуратурата ви зове... за лаф моабет :))))
164
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Уважаеми властимещи: Не се оставяйте ДПС да Ви шантажира! Образувайте им досъдебно производство и накажете някого! Стига са пили кръвчицата на българския народ-под народ разбирам не само българите, но и обикновените турци, които всеки ден са на къра и гледат да изкарат нещо от труда си! ДПС излъга най-вече тях, както и българите, които се продадоха, като станаха членове на ДПС, защото били без работа. ДПС няма място във властта, а сутринта по БНТ ще ми претендират за място за посланници!
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хората вече не са толква прости метане.А пък борисов дето е пожарникар го подценихте.Като си купихте медии изабранихте да се пише за вас напрактика изпаднахте в ситуацията сами да си правите скандалите за да ви гледат хората мръстни ченгьовци.Всички вие сте пряко отговорни заедно с комунистическата *** за покръстването на ваши родственици и близки позор на всички вас.Има само един проблемтова което съм написал едва ли щеви засегне защото вие живеете друг живот ,който няма общо с нашия
162
0
 
0
 
! Отговори
до жена преди 14 години
Ама в Афганистан, колко време точно трябва да го гледа другия мъж и веднага ли почват с камъните? :))))В България това не може да се случи! Дори нещо повече - почти всяка ученичка, облечена като ***, може да гледа, който си иска мъж и после да му прави *** в джипа :) Това е защото родителите на тез деца не са с болни мозъци :) Те само мюсюлманите са така :)
161
0
 
0
 
! Отговори
файдата от ползата преди 14 години
А бе,квото говорят политиците,правете точно обратното и всичко ще е ОК!:))
160
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 14 години
istinskata vi trevoga e, che ne ste vav vlastta,vaprosa e na kvo ste gotovi za da ste obratno vav lasta
159
0
 
0
 
! Отговори
svetoslav преди 14 години
abe vie poludqhte . balgarite sme super kosmopolitni hora za kakvi 4ustva govorite koi kogo mrazi tuk stava vapros koi kolko e otkradnal .do pi4a deto pi6e 4e vsi4ki gi mrazim neka da mi kaje koi jiveqt v geta po etni4eski princip i koi si probivat p9tq sami mai balgarite ne sme v tazi grafa i ne do omraza a do intelekt .
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен, чети и учи преди 14 години
Омразата като чувство спохожда българите едва по време на турското робство. С процеса на все по-дълбоко осъзнаване на истината кой какво е стоварил върху България и главите български, българите съответно започват и по-ясно да диференцират своите чувства. Омразата е нищо друго освен щит срещу онези, които на всяка цена искат да наложат, най-общо казано, волята си над тази на българите.
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Българин, човек който мрази всеки. Вие българите мразите гърците, македонците, сърбите, албанците, турците, помаците, ***, руснаците, евреите, ... вие мързите дори и българите. Толково много мразите, да ви попитам КОГО ГО ОБИЧАТЕ ?
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
***
155
0
 
0
 
! Отговори
безименен преди 14 години
Понятието "етническа омраза" съществува единствено в речника на ДПС. След като цялата им партия се крепи само на това, естествено е все по-често да го повтарят - да не се забравя как и за какво е създадена.
154
0
 
0
 
! Отговори
svetoslav преди 14 години
za kakva omraza govori toq 4ovek hahahahaha .e 4ak tolkova t9pi ne sme .p9rvo varnete kintite posle 6te pogovorim za 4ustva :))))))))))))))lelele a ima o6te hora deto im se vr9zvat.... jalka rabota .
153
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 14 години
aide, vzeha da se vaikat, useshtat che kraia im e blizo