Висши магистрати признаха – говорили сме с Красьо

Плевенчанинът имал взимане-даване с трима магистрати
8 окт 2009 12:16,
28
Висши магистрати признаха – говорили сме с Красьо
Снимка: Булфото

Красимир Георгиев, станал известен като "Красьо" от Плевен, е имал контакт с трима от членовете на ВСС – Стойко Стоев, Иван Димов и Пламен Стоилов, стана ясно на днешното заседание на магистратите.

През юни друг член на ВСС – Иван Колев, заяви, че е имал данни, че въпросният мъж е купувал гласовете на членове от съвета при процедури за назначаване на магистрати, като в отплата е предлагал по 200 хиляди евро.

Пред членовете на съвета Стойко Стоев днес заяви, че не се притеснява от контактите си с мъжа.

"Познавам го от четири години и знам, че е от София, а не от Плевен", каза той.

Другият, засечен да разговаря с бизнесмена Красимир Георгиев – Пламен Стоилов, заяви, че няма от какво да се тревожи.

"Не съм от лицата, с които Красьо е имал добри контакти. Той ми е звънял само веднъж за пет секунди и връзката е прекъсната. Не сме говорили с него. За съществуването му разбрах от колегата Иван Колев", каза Стоилов.

Още по темата

Иван Димов заяви пред ВСС, че Стойко Стоев го е запознал преди време с въпросния бизнесмен.

"Имал съм много позвънявания от него, но все кратки, и явно съм казвал или да не ме занимава, или че съм зает", допълни той.

Преди месеци името на мургавия плевенчанин бе оплетено с кръгове на влияние във ВСС.

На бял свят излязоха твърдения, че мъжът брои по 200 хиляди евро за магистратски гласове в полза на отделни кандидати, желаещи да заемат високи постове в съдебната ни система.

Контактите на Красьо с магистрати спрели в момента, в който членът на съвета Иван Колев (председател на бюджетната комисия и бивш ръководител на Софийския районен съд – бел. ред.) оповести публично на 18 юни за неговото съществуване.

Главният прокурор Борис Велчев е предложил днес ВСС да сформира комисия, която да се занимае със случая.

През септември прокуратурата повдигна обвинение за лъжесвидетелстване срещу Красимир Георгиев, след като по време на разпитите отрекъл да познава хора от съдебната система.

Разследващите обаче засекли негови разговори с членовете на ВСС, но в тях нямало доказателства за директно оказван натиск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Бургас преди 14 години
ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКИТЕ и тримата членовете на ВСС Стойко Стоев, Иван Димов и Пламен Стоилов дето са се продали за пари на един черен ***.ТЕЗИ МАГИСТРАТИ СА КОРУМПИРАНИ!!!!Затова не вярвам в правосъдието на България.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хайде стига сте плакали ,че искате правосъдие.Искате ама само когато вие съдите някой,ако вие сте подсъдим търсите връзки и познати и се чудите на кой да бутнете подкупа за да се отървете.Докато има даващи ,ще има вземащи.При заплата 3000 ,като ти предложат 300 000 ще затвориш не е дното око ,ами направо ще ослепееш
26
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 14 години
Зъъннннннн...:- Ало!?- Колко искаш?- 5 хилядарки!... разговора прекъсва. След малко пак звъни телефона..:- Да?!- Ама как, по банков път ли?- Кеш естесвено, по сто доларови банкноти!.. пак прекъсва!- Алоо.. Ама кога? Преди и след?!- По време, разбира се!!?!!.. и т.н., и т.н. ....Пред журналистите: "Имал съм много позвънявания от него, но все кратки, и явно съм казвал или да не ме занимава, или че съм зает".
25
0
 
0
 
! Отговори
смях през сълзи преди 14 години
много точно си го казал :) и то комисия от замесените в случая, според мен Велчев си е сбъркал професията, пратете го дипломат :)
24
0
 
0
 
! Отговори
хорейшио преди 14 години
до 23: тогава аз съм на ход - ха ха
23
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 14 години
До НаблюдателКакъв е този "отговорен пред народа съд".Тоест искаш народен съд, така ли?Въобще защо ни е този съд пък който , ако не издаде присъда "виновен" ще бъде сложен под ножа?Не казвам че тук специално всички са чисти, но знаете ли колко е лесно да обвиниш някой в престъпление?Например ще влезна в къщата ти ще открадна нож с твои отпечатъци, ще убия с него някой с който ти си в лоши отношения в ден в който знам че си сам и нямаш алиби.Ще платя на 2 "свидетели" че са те видели и гърмиш..
22
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
внукът на видния апаратчик от татово време Борис Велчев знае стария комунистически бюрократичен принцип: "ако искаш един проблем да бъде забатачен, създай комисия за решаването му..." и умело го прилага на практика ;)))пийс!
21
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Съдия Фалконе!
20
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Ако някой очаква магистрат да си подаде оставката, ще му се наложи да живее много дълго, за да дочака. Със зъби и нокти ще бранят постовете си, а да не говорим, че нашите магистрати са честни и почтени! Те с такива работи не се занимават!...
19
0
 
0
 
! Отговори
Б.Велчев преди 14 години
Кво става тука а? Аз пак нищо не съм разбрал.(Или пък само се правя на утрепан)
18
0
 
0
 
! Отговори
Asen Petrov преди 14 години
...Boiko ti si na xod..,tam e nai golqmata mafiq na BG..,tova sa kuklovodite v durjavata...
17
0
 
0
 
! Отговори
ел преди 14 години
Не само "съдиите се купуват и продават като стока", а се продават на циг.ни. Единия съдия запознал циг.нина с другия и той веднага му дал телефона си ей така, да си приказват на кафе, щото много високо е оценил интелекта *** и искал да си станат дружки...Тия съвсем ни взеха за риба мряна.
16
0
 
0
 
! Отговори
Петко преди 14 години
Боожее помогни на България! Какво правосъдие да очакваме в държава, където съдиите се купуват и продават като стока и служат на този, който плати повече...
15
0
 
0
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 14 години
до 8, шизофрениците сме ние щом ги търпим толкова години тези НЕЗАВИСИМИ КОРУМПИРАНИ СЪДИИ
14
0
 
0
 
! Отговори
до ушев преди 14 години
не ,по скоро е-подслушват ни,ще се договорим после
13
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Те съдиите са взимали подкупи това е ясно ама да кажат какво е трябвало да свършат за да си ги получат, ей там е разковничето.
12
0
 
0
 
! Отговори
тома неверни преди 14 години
в "белите държави" това е оставка.на това ниво,всякакво СЪМНЕНИЕ за корупция,е ОСТАВКА.всякакви промени трябва да започнат от тук.и нека ЕСне признава решенията на БГ съдилищата,така е по добре.Е ИМА ЛИ ОЩЕ НЯКОИ,ДА СЕ ВЪЗМУЩАВА ОТ РЕШЕНИЕТО НА АНГЛИИСКИЯТ СЪД ЗА ХУЛИГАНА КАИКЪЛ ШИИИЛС????????
11
0
 
0
 
! Отговори
ЕС преди 14 години
та хората от Европа накрая и в прав текст ни го казаха само наще *** незнаели
10
0
 
0
 
! Отговори
Ушев преди 14 години
кратък разговор:-200000-приемемкрай.
9
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 14 години
Абе аз отдавна казвах че всичко се купува особенно НЕКОРУМПИРАНИТЕ МАГИСТРАЛИ -пардон МАГИСТРАТИ~!!!!! пълна порнография е този *** наречен БЪЛГАРИЯ!!!

Спонсорирани публикации