Караш зверски на пътя, вземат ти колата?

Половината катастрофи в България са заради превишена скорост
28 окт 2009 22:45,
311
Караш зверски на пътя, вземат ти колата?
Снимка: БГНЕС

Да бъде отнет автомобилът на шофьор, превишил скоростта с повече от 70 км/ч спрямо посоченото ограничение.

Това е едно от радикалните предложения за изменение на Закона за движение по пътищата, което беше обсъдено в сряда в МВР.

На обсъждането присъстваше и вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той отбеляза, че във Франция за превишена скорост с над 50 км/ч колата се конфискува.

Председателят на Съюза на българските автомобилисти Георги Янакиев не е съгласен с подобно радикално предложение.

На дискусията стана ясно, че близо половината катастрофи в България са заради превишена скорост.

През 1990 г. жертвите на пътя са били 1567.

След това броят им варира между 1000 и 1200 годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
И така няма да стане! Трябва цялостна промяна на философията на закона, както на мисленето. Вместо глоби май пробацията е по-добрия вариант. Всеки *** хванат да кара с 30-40 км/ч повече да заминава за месец в спешните клиники като санитар, да види на място какъв е резултата от джигити като него, дано тогава му светне за какво иде реч и какво струва неговото стигане с 30 м. по-рано.
288
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе какъвто и да е закона като го има за едни а го няма за други и като няма кой да го прилага няма да има ефект.
287
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма оправия..... Те старите закони не се спазват, та нови ще правим. И сега са ни що-годе високи глобите, че и отнемане на книжки има.. да е имало някакъв съществен ефект??? Не ни трябва поредния закон, който няма да се спазва, а КАТ да вземат да си вършат работата. На един приятел му писаха акт, защото се беше надрал на една шахта 40см над пътя, на неосветена улица - и кой виновен - пак шофьора? А общината, а КАТ, които са обезопасили района - невинничките те....
286
0
 
0
 
! Отговори
Гневен преди 14 години
Не знам дали тези дето тук са ЗА това отнемане са наясно, че на тези дето наистина карат като луди, най-често разни мутри, политици и други подобни мафиоти, МПС-тата няма да ги отнемат. Ще ги отнемат на нас, които случайно сме били около тези *** или втория вариант, някакво безумно ограничение, примерно да караш с 20-30 на нормален хубав път и никой не го спазва, а и ограничението следва да е 90 по премълчаване. Наказанията в закона и сега са прекалено тежки. Който не ги знае да ги прочете!
285
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АЗ СЪМ ЗА!!! НО НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ, ЧЕ ТЕЗИ ДЕТО КАРАТ ТАКА, ЩЕ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАТ ТОЗИ ЗАКОН..:)))) КАК ЩЕ СТАНЕ, А..
284
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Хахаха кво било 90 година ми изобщо колко хора помнят какво е било ???Ми 90 г примерно имаше 1 регистрация Сф демек Сан Франциско колкото и нереално или пък модерно да звучеше.Днешните селяни се модернизираха и са с номера Со или казано София окръг или иначе казано това не беше София преди а близките села както са запазени и до днес с добре развиващо се Селско стопанство:)))Не допустимо е в Европейска столица сме да се отглеждат Коне в квартал Красна полана примерно но виж от шофьорапарисезим
283
0
 
0
 
! Отговори
Гневен преди 14 години
Да бе, да. Караш с 50-60 по път с разрешена скорост до 90 км/час и изведнъж дупка, необозначена и т.н. Правиш заради дупката произшествие и ето ти "несъобразена скорост". Не дупката, т.е. този който поддържа пътя, а ти си виновен, каквото и да стана. Катаджийска *** работа.
282
0
 
0
 
! Отговори
да преди 14 години
Това понятие го има в цяла европа не се излагай, Държавата е длъжна да го напише а гражданите да го прочетат.
281
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Какъв *** трябва да си, при наличието на лоши пътища да караш с 180-200 км/ч, и после да се оправдаваш, че ти нямаш вина?!
280
0
 
0
 
! Отговори
сас преди 14 години
до 279 -гневенбраво пич напълно си прав.с две ръце те подкрепям.само шофьор разсъждава така.тука пишещите като цяло нямат книжки и пишат пълни глупостиииииии
279
0
 
0
 
! Отговори
Гневен преди 14 години
А на тази дискусия защо не са дискутирали най-важното - причината, а са дискутирали следствието? Главната причина за катастрофите са ни лошите пътища, а почти всичко останало е следствие на тези лоши пътища, вкл. и превишената скорост. Не знам още ли съществува в закона едно дивашко понятие "несъобразена скорост", според което винаги си в нарушение. Това само катаджийски ум може да го измисли.
278
0
 
0
 
! Отговори
ангелче преди 14 години
Достатъчно е, че Господ Бог вече му е отнел живота!
277
0
 
0
 
! Отговори
shhhh преди 14 години
abe toq zakon i da go priemat na nikoi nqma da mu vzemat knijkata, 6toto koito kara s 200+ o4evidno ima dostatu4no hubava kola, 4e da moje da si plati na dobriq 4i4ko policai i da si produlji po putq!az li4no tova smqtam da napravq! moje i da ne e pravilno, moje i da e opasno, no dokato se proizvejdat koli, koito vdigat takava skorost, o4evidno 6te ima i hora koito da gi karat burzo! 6to ne osudqt Ferrari, 4e proizvejdat koli deto digat po 300, 6tom nqma durjava s ograni4enie nad 130?!?!?!
276
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 14 години
samo tva ste nakara mr. bulgar da se saobraziava
275
0
 
0
 
! Отговори
Д68 преди 14 години
Добре е да вимат колите,но на всички!!! и това да се предава пряко!!!по телевизията
274
0
 
0
 
! Отговори
Сатурн Ебикочев преди 14 години
Киро, още ли си тука, бе тикво ***. Май си някаква селска дрипа без работа и по цял ден киснеш в нета и се излагаш.
273
0
 
0
 
! Отговори
сас преди 14 години
когато оправят пътищата ,когато махнат старите знаци били там по време на ремонт или по някаква друга причина(има ограничение 70 *** магистралата провадия-варна напълно немислимо цвъкната) когато направят закони които да се спазват и да не са безмислени и ощетяващи по голямата част от шофьорите(прим.правиш ляв на секция и те блъска пич решил да мине на червено виновния си ти в 90%) Е ТОГАВА ДА МИ ВЗИМАТ КОЛАТА.то тези които карат с по 130 в града не доживяват много
272
0
 
0
 
! Отговори
! преди 14 години
Правилно. Одобрявам. Щом някой е толкова глупав,да превишава със 70 км. скоростта, да му бъде взета колата, справедливо е. Шофьорите и пешеходците в българия са с нулева култура. И както е казано: *** се учат с бой, българите-с глоби.
271
0
 
0
 
! Отговори
Киро преди 14 години
Ти си гей, това е отговорът на обърканото ти подсъзнание, радвам се, че откри себе си, Еми
270
0
 
0
 
! Отговори
Iznervena преди 14 години
Да точно така. Последният акт, който ми написаха беше за минималната глоба от 100лв. Сега незнам колко е минимумът. Глоби имаме, ама имаме и супер добронамерени полицаи, които се скатават в храстите и ти ги спестяват с/у скроманата тарифа от 10 до 40 лв.

Спонсорирани публикации