Караш зверски на пътя, вземат ти колата?

Половината катастрофи в България са заради превишена скорост
28 окт 2009 22:45,
311
Караш зверски на пътя, вземат ти колата?
Снимка: БГНЕС

Да бъде отнет автомобилът на шофьор, превишил скоростта с повече от 70 км/ч спрямо посоченото ограничение.

Това е едно от радикалните предложения за изменение на Закона за движение по пътищата, което беше обсъдено в сряда в МВР.

На обсъждането присъстваше и вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той отбеляза, че във Франция за превишена скорост с над 50 км/ч колата се конфискува.

Председателят на Съюза на българските автомобилисти Георги Янакиев не е съгласен с подобно радикално предложение.

На дискусията стана ясно, че близо половината катастрофи в България са заради превишена скорост.

През 1990 г. жертвите на пътя са били 1567.

След това броят им варира между 1000 и 1200 годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
OPRAVI SI KOMYNISTI4ESKOTO MISLENE,VYV FRANCIA MILICIONERI?????????
268
0
 
0
 
! Отговори
temp1e преди 14 години
Ami hajde karaj s 50+ wyw Francia, da widim dali milicionerite s kvadratnite glavi niama da te ebat. Tuka sme wsichki mnogo otvoreni, ama kato otidem w chuzhbina wseki si spazwa prawilata. Lipswat ni nakazania! ia da ti iztriaskat 200 evro golba za neprawilno parkirane, kakto e w Ispania ili oshte po-absurnite 500 dolara globa za hranene na majmunite w zooparka w Sinagapur i shte widish kak shte si spazwash wsichko.
267
0
 
0
 
! Отговори
Еми... преди 14 години
Еми... е мъж вуйчо ако е Ами... какво ще е? :) Айде със здраве А дали съм сдухан надали - емоции имам достатъчно
266
0
 
0
 
! Отговори
Грую преди 14 години
Пич, там светофара е ***. Както 90% от светофарите в софия - мигащи елхи.
265
0
 
0
 
! Отговори
Анна преди 14 години
Ако това се случи /в което не вярвам/ , хайде кажете ми как ще вземат колата на някоя мутра? А я си представете какви охраняеми паркинзи ще са необходими за всичките коли. Е поне вече ще може пешеходците спокойно да си ходят по тротоарите, незаети от паркирали коли.
264
0
 
0
 
! Отговори
kasew преди 14 години
Катаджиите като видят голям джип с мутри се крият като мишки, а спират само жертви като нас с мизерните колички
263
0
 
0
 
! Отговори
Чики преди 14 години
Браво, Изнервена, най-накрая да чуя едно свестно мнение, все едно да ти отнемат жилището за месец да не го обитаваш, щото си сгазил някой ''закон''. Баси простотията, само в БГ
262
0
 
0
 
! Отговори
da ama ne преди 14 години
до: Еми << Наскоро пьтувам по двупосочно ... Става около Пловдив... ВОДАЧКА на МПС,трьгва да изпреварва 2 ТИР-а..(мацката беше на неповече от 22 год).. Кара срещу мен,а зад мен имаше дьлга колона...Така и светках че чак фаровете едва не ми се запалиха.. Онази с отворена уста едва се размина с мен,познай защо?.. Излязох на банкета! Иначе бяхме за челен удар!!!! На такива да им вземат возилата,че и шоф.книжки...
261
0
 
0
 
! Отговори
Свиреп преди 14 години
Простотиите вече започнаха да ми идват в повече. Просто е наложително да се изрине цялата мързелива *** от КАТ и да се започне на чисто. Мястото им за контрол да се определя от началника на РУ-то, а не по усмотрение на простата торба с пагони !!! Цялостен анализ на знаците по пътищата и поемане на отговорност от прегрешилите за забравени и ненужни знаци !!!
260
0
 
0
 
! Отговори
Гневен преди 14 години
В България е пълно безумие от страна на КАТ и катоподобни ***. Основната причина за катастрофите не е превишената скорост, а лошото състояние на пътя: настилка, меркировка, знаци, осветление и т.н. Шофьорът вместо да си кара нормално, първо гледа да не се забие в поредната дупка, после гледа някой да не му изкочи от храстите и чак тогава ако остане време гледа да не напарви някое произшествие. Ако кара бавно, това е сигурен начин да предизвика пътно произшестие.
259
0
 
0
 
! Отговори
Овчар преди 14 години
Драги, аз докато паса овцете понаучих и френски. Та само да те светна, че във Франция НЯМА ТАКЪВ ЗАКОН. Има го само в квадратните глави на катаджиите ... е и на овчиците, бееееее.
258
0
 
0
 
! Отговори
Доктора преди 14 години
Първото нещо, което учат младите колеги:`Ако не можеш да установиш причината за главоболието - най добре е да действаш радикално. Ампутираш главата и главоболието със сигурност изчезва`.Та и с КАТ е същата история. Какви ти причини за ПТП-та. Я да резнем главата.
257
0
 
0
 
! Отговори
temp1e преди 14 години
Ovchar , ti kak reshi koj znak za ogranichenie e postawen prawilno, neshto kompetenten li go razdavash. Osven towa dazhe i na 30km ogranichenie, +70 e ogromno previshenie. Francuzite sa go izmislili po-dobre iawno. Ako zawisheshe ot mene, osven konfiskacia na kolata , shofiara publichno shte byde iznasilwan. Aman ot golfadzhij i kompleksirani shofiori na lizingowi bmw-ta
256
0
 
0
 
! Отговори
Киро преди 14 години
Много си глупава, Еми, животът е емоция, а ти си сдухана
255
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Празни приказки. При телевизионната кула спускайки към центъра на зелено на десен завой винаги някой седи за направо и спира процеса, но полицаите които седят там се правят,че не виждат. За какво отнемане на автомобили говорим тогава. Те със толкова елементарно нещо не желаят да се справят. Всичко е пунт и пластика.
254
0
 
0
 
! Отговори
Гневен преди 14 години
Масова практика е когато ремонтират някакъв участък от пътя да поставят и знаци за ограничаване на скороста, но защо тези знаци се "забравят" с години след като ремонта е завършил? Караш си с 90 и изведнъж знак до до 20 или до 30 км/час. Ако всеки ден минаваш от там много добре знаеш, че знака е "забравен" и си караш с колкото трябва. Но ето ти как изведнъж се оказваш в положение да ти конфискуват колата, която може даже и да не е твоя, а на някой друг. Това е пълен мазохизъм.
253
0
 
0
 
! Отговори
гневен-2 преди 14 години
Няма ли да спрат най сетне разни чиновничи и техните началства, да тормозят психически 4.5 мл. шофьори.Ако не са наясно, че това е невъжможно, значи мястото им не е там.КАТ да се разформирова-подкрепям.Те са причина за катастрофите и съдаване на задръствания по пътищата.Да са чели статистиката, колко катастрофи са станали в резултат на това, че хората оглеждат храстите за полицаи, а не гледат знаците и пешеходците?А и раздават книжки, като тия които са им дали дипломите.Спрете се бе чиновници.
252
0
 
0
 
! Отговори
Iznervena преди 14 години
Абе как ще ти вземат колата бе?Когато липсва адекватна стратегия, готовност и възможност, а и сиво вещество за справяне с някакъв проблем, просто се въвеждат някакви *** забрани и ограничения.Да си оправят пътните знаци, пътищата, корупцията в КАТ, безразборното раздаване на книжки е мноого сложно и за това ти взимат колата.С един куршум много зайци.Е да, ама не. Не се прави така. Това си е равносилно на тоталитарен режим.
251
0
 
0
 
! Отговори
da ama ne преди 14 години
Пьрво да пооправят пьтищата в страната(включително и магистрала Тракия),защото караме по пьтища,над които сякаш е минала немската авиация...Копуваме винетки,чупим си колите,плащаме си граждански и т.н.,а караме направо по калдарьми... Пьтните табели в страната са кьт - почти няма... Постоянно пьтувам,и сьм се чудел на каде да хвана... Дане говоря за "легналите полицаи",за които не навсякаде има предупредителни табели..и с 30 км/ч да караш,пак си трошиш колата,защото тва са едни ГЬРБИЦИ-планини.
250
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До ОвчарАбсолютно си прав. Писнало ми е от безумни ограничения и нагли полицаи

Спонсорирани публикации