Отива един бивш премиер в прокуратурата

И го питат - "Чувствате ли се употребен?". А той отговаря: "Не е толкова лесно!"
28 окт 2009 10:30,
43
Отива един бивш премиер в прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер Сергей Станишев отиде на разпит в Софийска градска прокуратура. Той е поредният, който ще даде показания за доклада на ДАНС.

На въпрос чувства ли се употребен, лидерът на социалистите отговори: "Не е толкова лесно!".

Преди него през Софийска градска прокуратура мина и Стефан Гамизов.

Във вторник показания дадоха бившият служител на агенцията Алексей Петров и бившият й директор Петко Сертов.

Преди да влезе на разпит Гамизов заяви, че обвинителите трябва да се заемат и с Иван Драшков – бивш заместник-председател на ДАНС, който подаде оставка преди година.

Самият Драшков нито потвърди, нито отрече, че е автор на доклада, предаден от Алексей Петров на премиера Бойко Борисов.

"В ДАНС определени структури започнаха да работят като улични банди", заяви Драшков пред bTV.

"Истината е, че аз когато издавах поста на зам.-председател на ДАНС на 10 октомври миналата година, подписах справка до министър-председателя, до президента, до председателя на Народното събрание и до главния прокурор", обасни бившият заместник на Петко Сертов.

Още по темата
27 окт 2009 10:39
13

В тази справка били описани причините, довели, по думите му, до безобразното състояние на агенцията.

От май миналата година ДАНС била управлявана на автопилот. Петко Сертов абдикирал от управлението и се създал уникален хаос – всеки заповядвал на всеки, а заповедите често си противоречали.

Привиквани били хора не по установения ред, имало и заплахи за физическа разправа.

Служител на агенцията пък бил бит заради справката, подписана от Драшков.

"Когато се извърши цялото безобразие с "Галерия", исках да бъда приет от министър-председателя, но след като това не се случи, направихме подписка. Надявахме се, че Станишев ще дойде в службата тогава, но никой не обърна внимание на тези 350 елитни контраразузнавачи", разказа още Драшков.

По отношение на Стефан Гамизов, който е основен персонаж в доклада на ДАНС, Драшков заяви, че ролята му е много значима в някои случаи и много периферна в други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а всичките тези парчки от къде? от пенсиите Ви разбира се! Вашите и на възрастните хора по България! пък че те вече са дали всичко от себе си...никой тях не гледа! жалко е просто! жалко! а как не ги е срам?
42
0
 
17
 
! Отговори
Бой за кокала... преди 14 години
Служител на ДАНС е бит в собствения си кабинет от друг служител на ДАНС.350 елитни контраразузнавачи350 x 2 500 лв х 12 месеца х 2години = 21 000 000 лева за едни мърльовцичестито на баба ви фърчилилотоКОКАЛЪТ Е ГОЛЯМ!
41
0
 
17
 
! Отговори
21 000 000 лева преди 14 години
350 елитни контраразузнавачи350 x 2 500 лв х 12 месеца х 2години = 21 000 000 лева за едни мърльовцичестито на баба ви фърчилилотоКОКАЛЪТ Е ГОЛЯМ!
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В нито една сериозна държава не се излагат на такава показ тайните служби.Трябва да се престане с това.Така или иначе медиите само загатват нещо и после само гледат сеир.Това по принцип не е добре за държавата.Ние нямаме сериозна разследваща журналистика.Гледайте филмите на Джон Пилгар в нета и ще разберете какво журналистите трябва да правят.Голямя част от напрежението в обществото идва и от не до там интелегентната и безпристрасна БГ журналистика или на една не малка част от нея.
39
0
 
17
 
! Отговори
KAK, KBO, KOE??? преди 14 години
Вайййй, Въййй, Оле лееееДАНСувай с бития, ДАНСуваи с ебания и ДАНСувай с окървавения...Де е Караджата Кевин Костнер, той поне е койти и вълци си поигра на филми.Аз невярвам че всичкото това е вярно. Па те фирмоте са повече от хилядо, теоритически на служител по една дойна крава. защо да се трепят, карът и злепоставят? сега е модерно така да се пише и да се забурква затишието преди урагана на пожарникарският маркуч. Просто ДАНС пречи на тоталиотарните режими. а ние от правешко-офффчи се натресохме на Банко-боклукчийски. И все пак ако не беше бата Бойко сега нямаше толко до късно да четеме рекламите по телевизора и съобщенията по нета. аз например си смених летните *** за чистак нови зимни гими с поставянето и реглажа по 68 лж на гуме, зимни. За мен тази дискусия е полезна. И да помним техниките за оплюване на Ну-Погоди, зайчето Серго. Когато един ден изскочи нов състезател на пистата ще гледаме ка ръфат бодито на Градо-Държаво началникът.
38
0
 
17
 
! Отговори
ДАНС МАНС преди 14 години
Тоя казал,оня рекал,другия написал,а него го наклеветили...Егати чиновническото безумие,егати гигантското НИЩОНЕПРАВЕНЕ!..
37
0
 
17
 
! Отговори
ddt преди 14 години
I Drahkov li se ima za eliten kontrarazuznavach!!!!! Pozor za Bulgaria !!!! Elitnite kontrarazuznavachi si vurshat rabotata tiho, a ne hodiat da davat interviuta, vsushnost slujbata trugna nadolu sled poemaneto i ot Iuli Georgiev i Atanas Atanasov !!!!
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Служител на ДАНС е бит в собствения си кабинет от друг служител на ДАНС.
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Служител на ДАНС е бит в собствения си кабинет от друг служител на ДАНС.
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Служител на ДАНС е бит в собствения си кабинет от друг служител на ДАНС.
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Служител на ДАНС е бит в собствения си кабинет от друг служител на ДАНС.
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Служител на ДАНС е бит в собствения си кабинет от друг служител на ДАНС.
31
0
 
17
 
! Отговори
Федята преди 14 години
Ето и какво каза г-н Иван Драшков за част от работата и изобщо за това какво се случва в ДАНС като цяло :Служител на ДАНС е бит в собствения си кабинет от друг служител на ДАНС.Именно това са думи на Иван Драшков !!! ЗСа каква държава става въпрос и за каква разузнавателна служба става също на въпрос !
30
0
 
17
 
! Отговори
радио "Ереван& преди 14 години
ВИЦ....Питат радио "Ереван" - "Кога ще има осъдени министри?" - Радиото отговаря "След няколко месеца, веднага след падането на Борисов. Всичко върви по план, след ОСАННА следва РАЗПНИ ГО???"
29
0
 
17
 
! Отговори
Успял преди 14 години
...И да го осъдят, и Бойко не знае за какво, вероятно защото е по кадърен от него и защото се мразят, на вас да не би да ви порастнат два ***.Същите отпадъци ще сте, че и по големи и пак ще търсите някой виновен за собствената ви непълна човешка идентичност.Мухльовци.
28
0
 
17
 
! Отговори
Дай боже преди 14 години
Дай боже след прокуратурата, да запраши към Софийският централен с еднопосочен билет,дай боже!
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе, Федята, аз предлагам да сметнем, ако разбира се, знаем, колко фирми има Свети Бойко и колко Станишев. Аз мисля, че първият ще има в пъти повече от втория. Не забравяй, че Жан Виденов си живя в панелката в Пловдив още бая години след като го свалиха неговите съпартийци, а Норчето сега си построи чрез Гришока цял завод за китайски коли...
26
0
 
17
 
! Отговори
faian преди 14 години
Аз работя в ДАНС.Какво работя ли?-толкова е секретно,че и аз по-точно не съм сигурен.Но,си взимам заплатата на време(от данъците ви),не както Кремиковци или БДЖ-то.Сега се уча на таблицата за умножение,щото до сега когато ми даваха, аз само събирах.А за секретния доклад--ще има много такива в НЕТА.Щото сме секретни.Аз даже ,така съм засекретил града в който живея,че постоянно го бъркам.Добре,че е НЕТА.ДАНС ВИНАГИ ЩЕ ЗАЩИТАВА -3-та коалиция(баща си)Помия е тази институция
25
0
 
17
 
! Отговори
Варна преди 14 години
Лошото е,си мисля аз,че не е много ясно как Гамизов успя за малко време да се набута в най-сериозните места в държавата,какви интереси прокарва и дали няма портене на чужди служби.Ако е вярно и това,че е имал и нещо срещу Сертов определено не става дума за луд,а за доста хитър "консултант"
24
0
 
17
 
! Отговори
DrLaxslax преди 14 години
А този Гамизов иска да му повярвяме,че разбира от всичко,може всичко и е най-ценното нещо в България.Реалното е,че това е един душевно болен тип който е с маниакално поведение и чувство за свръхценен човек.На такива мястото им е в Курило да се лекуват,а не да се показвар навсякъде.