Баси ченгеджийницата!

След Доклада думата ДЪРЖАВНОСТ звучи еретично и наивно
27 окт 2009 10:46, Екип на Dnes.bg
92
Баси ченгеджийницата!

добавен от: Priest

"в цялата тази ченгейииница, думата ДЪРЖАВНОСТ звучи еретично и наивно."

Може би това е най-верният коментар в Dnes.bg на двуседмичното издирване на един доклад на ДАНС, който уж го нямаше, но изведнъж изплува и хвърли в смут цялата държава.

Документът, качен в нета, е озаглавен: “Справка относно: Действията на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури на държавната администрация”.

А вътре - имена на политици, кръгове на влияние и много ДАНС. Но над всички изскачат две имена - на бившия шеф на родното ФБР Петко Сертов и на енергийния консултант Стефан Гамизов.

От изписаните 26 страници доклад (липсват 4, защото според премиера Борисов докладът е от 30 страници – бел. ред.), се оказва, че Сертов бил респектиран не от кого да е, а от Гамизов.

Причината: енергийният експерт имал притеснителни подробности за личния живот на шефа на родното ФБР.

Освен това енергийният консултант притискал и съветниците на Сергей Станишев с фразите: "Нещата могат да придобият катастрофален характер" и "Шефът ви (Сергей Станишев) провали Петко".

Веднага плъзна слухът, че докладът е писан от уволнения бивш зам.-директор на ДАНС Иван Драшков, който не бил долюбван от Гамизов, защото бил близък на Доган и Първанов.

ДОКЛАДЪТ

Авторът на писанията надълго и нашироко е описал как в ДАНС имат данни за паралелно действаща с държавата структура, която се стреми да изгради трайни форми на власт, които да са неподвластни на промените на официалната такава.

Проектът за създаване на паралелни механизми в държавата и овладяване на службите за сигурност е стартирал още през 2005 г. Първото обсъждане за създаване на ДАНС било проведено от ректора на УНСС Борислав Борисов, Петко Сертов, Алексей Петров, Велизар Шаламанов и Иво Цанев.

Докладната, с която от събота разполага и премиерът Борисов, е пълна и с разговори на депутата Татяна Дончева със сегашния шеф на ДАНС Цветлин Йовчев, на когото бившата червена депутатка се хвалела, че била в дъното на отстраняването на Румен Петков.

Твърди се също, че Стефан Гамизов обслужвал енергийния магнат Христо Ковачки, като са посочени връзките му с убития Борислав Георгиев, директор в енергийния холдинг на Ковачки.

След това започва разказ за установена връзка между сайта “Опасните” и Стефан Гамизов, който наричал ДАНС “педофилски институт”.

"баси с това ли се занимават службите затова ли харчат пари ,че то да отвориш жълтите вестници можеш да напишеш такъв доклад."

Това е написал снощи анонимен коментатор в Dnes.bg под статията за "случайно изтеклия" в интернет доклад.

Май съдържанието на доклада идва още веднъж да затвърди впечатлението ни, че агенцията, създадена да защитава националните интереси и да бори корупцията по върховете на властта, е била разяждана от вътрешни интриги и междуособици.

И сега ако някой вече не влезе в затвора, наистина - 'баси ченгеджийницата!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
lqlq преди 14 години
nacionalizma 6te spasi Balgaria/povqrvaite samo hora bore6ti se za NACIONALNI interesi 6te izkarat Bg ot tui blato/si4ki drugi 4erveni sini zeleni sa 4ujdozemci i predateli mekereta celq6ti razbivaneto na balgarskiq rod i za tui im e pla6tano s tapite amerikanski dolari det pokritieto im e samo kreditno ina4e stoinost _!_zatui i dolara nagore nadolo kato pobarkan/ave ko da im obqsnqvam na tiq pala4i na sobstveniq si rod/da saborim 4ervenite otro4eta i da se OSVOBODIM-revoliucia
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само не ми е ясно едно: ако тези избори не бяха спечелени от ГЕРБ, а отново от тройната коалиция, те с какъв бюджет, с какъв дефицит, дупки и изчезнали милиони щяна да продължат да управляват? А за да не се замисляме по тези въпроси ни заливат с тези зрелища.
82
0
 
1
 
! Отговори
червен,червен преди 14 години
Серго , Серлго какъв премиер си бил? Не ти си бил ПИОНКА! Що държавна пара е хвърлено в това ДАНС - само да прави клюки ! ЖАЛКО , ЖАЛКО за Държавата
81
0
 
1
 
! Отговори
до Смотльо 69 преди 14 години
Наистина май си смотльо, щом вярваш на всичко написано във форума. Всеки може да напише, че е ченге. Ако авторът беше ченге, щеше ли да се хвали с това?
80
0
 
1
 
! Отговори
планинец преди 14 години
Как е възможно 90% от коментарите да са от службите засегбати от заглавието?Държавата има голяма нужда от кадровици - Красьо и Гамизов са запълвали една насъщна нужда от хора които да казват кой да бъде издигнат. И сега кадрите назначени от тях ще създават новия морал.
79
0
 
1
 
! Отговори
c2h2oh преди 14 години
Баси форумците! Като Гарабед, дето като му казали, че виждали жена му с друг мъж на Подуенската гара, отговорил: То пък една гара!!! Заглавието си е много културно. Виж, ако бяха написали "***", щеше да направи малко неприятно впечатление.
78
0
 
1
 
! Отговори
слави преди 14 години
това е точно така ,но огромната част от населението няма да разбере тоза твърдение
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
A какво гарантира че това е доклад? И аз мога да изпиша няколко страници и да ги кача в нет-а със заглавие ДОКЛАД и кво?
76
0
 
1
 
! Отговори
премиер преди 14 години
Да изпратим силиконовите кукли от шоуто Денс да работят в Данс, ще свършат по-добра работа от дансовите кукли на конци!
75
0
 
1
 
! Отговори
Калоян Добрев преди 14 години
Линк с диклада в текстов вариант
74
0
 
1
 
! Отговори
свинският вирус преди 14 години
Много съм ти благодарен, щом можеш да ми издействаш хонорар от Позитано 20! В коя стая да отида да ми дадеш парите?
73
0
 
1
 
! Отговори
Ехх преди 14 години
Ехх,много простотия има по тоя свят....И как така в тоя доклад са изтипосани все хората които са неудобни на Борисов и по един или друг начин са се осмелили да го критикуват?И как така се появи точно в най-подходящия момент,когато се вижда че новото правителство е некадърно да се справи с новия бюджет?Ехх,***,то бива подлагарство,бива,ама вашето е прекалено...
72
0
 
1
 
! Отговори
йорката преди 14 години
чудя се какво ли е искал да каже с думата ченгеийница:)
71
0
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 14 години
Не съм журналист, но от обща култура знам, че една от важните цели на журналистиката е да обучава обществото в граматически и смислово правилно изразяване на родния ни език. Напоследък тук срещам заглавия, които ме стресират (меко казано), а за повсеместните граматически грешки да не говоря. Питам се дали вече не изчезнаха грамотните и ерудирани журналисти, а са останали само прости и неуки драскачи?!?
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Баси новинарския сайт! Нямам думи да изкажа мнението си за качеството на днес.бг. Умопомрачителни заглавия! Паднахте до речника на шестокласници, изгонени от дома.
69
0
 
1
 
! Отговори
до Ченге преди 14 години
и без да беше написал какъв си ние щяхме да разбереме СМОТЛЬО
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
странния екип на днес.бг пак се изложи-не ви ли е срам да напишете такова заглавие.мисля си че ако се върнете на село ще сте по полезни
67
0
 
1
 
! Отговори
Ченге преди 14 години
Каквато държавата, такъв и форумът на днес.бг
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Опитай в "Актуално", в "най-четените новини".
65
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 14 години
Май от края на Първата световна война до ден днешен, високопоставени ченгета са в основта на простотията в България.