Юзеирови вдигат наново паметника на турския войн

Али Юзеиров пред Dnes.bg: Искаме да провокираме държавата!
17 ное 2009 17:00,
602
Юзеирови вдигат наново паметника на турския войн
Старият паметник. Снимка: БГНЕС

Братя Юзеирови са започнали нов строеж на паметника на Незнайния турски войн в Славяново.

Този път градежът на монумента е в двора им – отново пирамида с полумесец. Ще е висок 2 метра и 99 сантиметра.

Dnes.bg потърси за коментар единия от двамата братя – Али Юзеиров.

Кое ви провокира да започнете наново строежа, след като преди повече от месец старият паметник бе бутнат от багери?

Кое ме провокира ли? Преди да съборят стария паметник, ми се обади един глас и каза така: "Няма да повдигаш обвинение за това, че ние събаряме паметника незаконно, и ни ще ти помогнем да узакониш клуба. Говоря за Клуба за братство и приятелство. В момента не знам дали знаете, но ние го събаряме, защото е незаконен и никой не може да бъде над закона в тази държава.

Очаквате ли реакция от властите и паметникът ви отново да бъде съборен?

Значи по документи се оказа, че в Българя в частен имот, ако правиш някакъв градеж под три метра, нямаш нужда от разрешение и проект. Ние ще го направим този паметник 2,9 метра, натърти Али Юзеиров.

Отново същия ли ще бъде?

Да, пирамида.

Какво ще пише на него?

На него ще пише много хубав текст, от едно от стихотворенията на наш  писател: "Българийо, за тебе те умряха!".

Към кого е това послание?

Към всички загинали мюсюлмани в България.

А колко са те на брой?

Още по темата

Не знам колко са, но ние ще цитираме там Руско-турската война, Първата  световна, Втората световна война, Възродителния процес.

А какво ще направите, ако отново дойдат багери и полицейски коли във вашия двор?

Вече нямат законово основание, защото, както казах, градежът в собствения ми двор не е незаконен.

Ако все пак бъде предприета такава акция? Какво ще направите вие?

Не знам какво бих казал!

Вие ще се възпротивите ли на това нещо? Ще застанете ли пред багера?

Няма да се противя срещу държавата, ако държавата така реши, това си  е неин проблем. Тя трябва да намери някаква законова основа, за да го направи това нещо. Тъй като предишния път ни заявиха, че е бил над 5 метра, затова е трябвало да има разрешение.

Провокирате ли с паметника властите в държавата? 

Ами точно това. Вие задавате въпрос и си отговаряте. Искаме да провокираме държавата.

Защо, защо?

Защото нас ни има и държавата трябва да каже: "Да има ги тези хора".

Какво очаквате от държавата? Какво искате да направи тя за вас? Вие все пак сте български гражданин, имате същите права. Какво значи "нас", аз също съм "нас". Вие сте български гражданин, аз също.

Точно така, но за едни България е майка, а за други – мащеха.

Но вие сте български гражданин, какво значи мащеха?

Ами ако дойдат пак с булдозера в село Славяново, тогаз вече ще знаете какво значи мащеха!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


602
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
478
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ало, патриоташите, и кво предлагате ? Ако сте така разгорещени и утре, когато мюсюлманите се вдигнат на гражданска война, дали ще идете да се сражавате по козите пътеки на Родопите или по Делиормана, а? Много е лесно по форумите да псувате и да се заканвате. Щем, не щем, мюсюлманите са огромно малцинство. Трябва да вземем някакво нормално решение за тях. А не да ги отдалечаваме от политиката. В противен случай съвсем скоро ще ходим в Родопите с виза!!!! Ама в процеса ще са измрели сума хора!
477
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Едно ми е чудно защо във Виетнам не вземат да построят паметник на незнаиния американски войн,Ами то си е същото.
476
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Що се ядосвате толкова? Аз пък ги разбирам хората. Не е ли ясно какво има предвид този господин??? ВСИЧКИ СМЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ. Аз съм българин-християнин, той-българин мохамеданин. С какво ви обижда толкова ? Със сигурност е имало мюсюлмани, които са си давали живота за България. Това е истинският тест за демокрацията. Македонците се справиха. Ние май още не сме, но пък имаме безкрайни претенции.
475
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако тоя паметник се построи със тротил ще отида да го почета,майка им да е жива и здрава :)
474
0
 
1
 
! Отговори
муми преди 14 години
"визирайки всеки дал живота си в тази страна". Да разбираме ли и тези които са разстреляни заради атентата във влака на гара Буново. Предлагам Юзеирови да си купят малко парче зема в САЩ наблизо до мястото на Световния търговски център и да построят още един паметник като го посветят на името на джихадистите. Така хем ще разширят периметъра на изявата си хем ще реализират религиозното си равенство с американците.Имам и едно допълнение към изявлението му - и отнел живот в тази страна.
473
0
 
1
 
! Отговори
М.И. преди 14 години
Юзеирови??? Кои са те и за какво се борят???? Малка ли им се стори свидната родина, че решиха, че ние трябва да търпим подобни прояви - плодове на фанатизма и нездравото желание да се прави държава в държавата??? Тук багерите не са решение..в този случай .. са необходими танковете, необходима е гласност, достатъчно мащабна, че да се спре този абсурд!
472
0
 
1
 
! Отговори
М.И. преди 14 години
Живеейки в България, човек се учи да приема абсурди от всякакъв ранк. Ето обаче, че се случва нещо подобно, което дори не може да бъде и титулувано като абсурд, защото изрудеността на подобна проява граничи с много повече от абсурдното.Питам аз, какво се случва??? И дали .. изобщо има институция, която може да ми отговори??? "Турски паметник на загиналите турски войни в България" !? Подигравка с историята и гавра с всичко онова, което е българско.....
471
0
 
1
 
! Отговори
Ismet Pasa преди 14 години
Da jivee Osman PasaDa jiveyat UZEIROVI
470
0
 
1
 
! Отговори
The Knight преди 14 години
Колеги,отклонявате се от темата!Аз имам кардинално решение на въпроса.Първо:На паметника да бъдат изписани имената на нашите общи българо-турски герои,които изброих на предишните страници.Второ:С булдозери и фадроми ще съборим,не паметника,а турския нужник на Юзеирови в двора,но преди това ще затворим в него чешкия художник Давид Черни,дето ни рисува нас като турски нужник и Трето:Отиваме да се борим "на голо"с Инджи,Пънар,Бахар,Нихан и Назлъ,намазани със зехтин и ще ги стреляме с кожени пушки!
469
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
...без пари взимаше отработенето ядрено гориво!?Как малката ни държава правеше 4 МИЛИЯРДА ГОДИШЕН ОБОРОТ, ДОЛАРА само от военнопромишления комплекс и so on и so on!!!Защо новия перфектен нов голям брат САЩ нищо не дава даром,а само ***!Да сте чу ли ционист да подарява нещо?Не няма и да чуете!!!!!!!!
468
0
 
1
 
! Отговори
Kaiser Soze преди 14 години
Относно русофобите(американо-ционистки ***) тук!!!Пределно ясно ,че русия ни освобождава не заради сините ни очи!!!А заради геостратигическото ни полужение!!!Кат са толкова дженталмени англичаните,що те не ни освободиха или швабите,А???Тук искам да вметна една малка незначителна подробност:ако не беше тавариш Сталин,след края на 2та сетовна война България нямаше да бъде тривиално познатите ни 111хил.кв км!!!И как бившия голям брат СССР даваше БЕЗ пари нефт на БГ..................
467
0
 
1
 
! Отговори
The Knight преди 14 години
Откъм веселата страна...Колеги форумяги и драскачи!Бате Бойко Е ЗА ПРИЕМАНЕТО НА ТУРЦИЯ В ЕС.Аз като негов градски и "гербер"-също!А аз си имам и лично виждане по въпроса...Не искам да се бия срещу Инджи,Пънар,Бахар и Нихан от"Перла",нито срещу Назлъ от"Брак с чужденец"!Искам да се боря с тях"на голо"(пехливанлък)и да ги стрелям с оная кожената пушка с бялото лепило
466
0
 
1
 
! Отговори
Pilat Pontiiski преди 14 години
Едно е да си бил под френска власт, друго е турска власт! А това, че нямаме паметници е друга тема! А именно, че нашите политици са ПРОДАТЕЛИ (няма грешка в думата - тя е хибрид м/у предатели и продажници). Няма да забравя как Хайтов разказа как са открили останките на Апостола и тогавашния парт. секретар е наредил да се изхвърлят все едно не са открити! Нямам думи - имам желание собствено ръчно да му изтръгна гръклянчето ... и на целият му род! А ти?!?!?!
465
0
 
1
 
! Отговори
The Knight преди 14 години
Откъм веселата страна.Място на паметника може да намери и един български инженер(забравих му името),-този, дето разглобил корабите на турците и им помогнал да ги пренесат по суша,та ударили Константинопол откъм незащитената му част,-морето.Ааааааа-тоя нашия "цепи мрака".Той ще е "черешката на тортата,върха на сладоледа".Него могат да го направят направо Национален герой на Турция,редом до Мустафа Кемал Ататюрк"!***"византийския номер"извъртял на самите византийци!...:))))
464
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ВоИн, Златьо, ВоИн се пише, не с "Й".Колкото до думата "Българя" се надявам, че няма нужда да те светваме как се пише правилно :)
463
0
 
1
 
! Отговори
The Knight преди 14 години
Колега ти вместо да ме обиждаш вземи малко да почетеш история,литература,вземи прочети и трудовете на Вера Мутафчиева(лека и пръст)-тя е видна османистка и ги разбира тия работи...Ако не са ти ясни някои неща, вземи питай и чичо Божидар Димитров,пък и чичо Вежди Рашидов.И тях ли ще отречеш?Ние"герберите"не сме против турците като етнос,само против ония там-Меди Доганов с "летящата чиния",Касим Дал(Касим Взел)"Дал"в превод от турски означава "клон"Ама той е слязъл от клона и седи на бюро...:))))
462
0
 
1
 
! Отговори
han преди 14 години
moq pradqdo i prababa mi se struva sa jibeli moje bi po dobre ot sega a sega rabotisch i ne ti se zaplasta truda ako nevqrvasch ela v RAZGRAD schefa ne e turchin a bg
461
0
 
1
 
! Отговори
alpha преди 14 години
hmm... kato si napravih smetkata, s tolkova eksplozivi cjaloto selo shte ide pri abdala i manafa :).
460
0
 
1
 
! Отговори
alpha преди 14 години
taka, takavizhdam denja, v kojto njakoj rodoljubiv Bulgarin shte zanese i razpredeli njakolko desetki tona eksplozivi (primerno kombinacii ot po njakolko tona RDX, HMX, TETRYL i AstroG) okolo imota na toja "rodoljubec" i shte go prati so vse pametnika i celija imot pri abdal muhammad i *** allah, deka go chaka sjurija devstvenici :]. shte e hubavo njakoj i da zasneme eksplozijata, ot po-daleche, primerno desetina kilometra. "Slavjanovo Open Air - Elate da izbuhnem zaedno!"
459
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
100% prostiv ruskite alkoholici!!!!! Istoriq 6te me u4i na6iq. Da ne po4vame da sporim,4e parvo s kmunist na glava ne se izliza i vtoro mn e kasno. Kolkoto zlo sme vidqli ot Rusiq,nqma na kade pove4e!