Юзеирови вдигат наново паметника на турския войн

Али Юзеиров пред Dnes.bg: Искаме да провокираме държавата!
17 ное 2009 17:00,
602
Юзеирови вдигат наново паметника на турския войн
Старият паметник. Снимка: БГНЕС

Братя Юзеирови са започнали нов строеж на паметника на Незнайния турски войн в Славяново.

Този път градежът на монумента е в двора им – отново пирамида с полумесец. Ще е висок 2 метра и 99 сантиметра.

Dnes.bg потърси за коментар единия от двамата братя – Али Юзеиров.

Кое ви провокира да започнете наново строежа, след като преди повече от месец старият паметник бе бутнат от багери?

Кое ме провокира ли? Преди да съборят стария паметник, ми се обади един глас и каза така: "Няма да повдигаш обвинение за това, че ние събаряме паметника незаконно, и ни ще ти помогнем да узакониш клуба. Говоря за Клуба за братство и приятелство. В момента не знам дали знаете, но ние го събаряме, защото е незаконен и никой не може да бъде над закона в тази държава.

Очаквате ли реакция от властите и паметникът ви отново да бъде съборен?

Значи по документи се оказа, че в Българя в частен имот, ако правиш някакъв градеж под три метра, нямаш нужда от разрешение и проект. Ние ще го направим този паметник 2,9 метра, натърти Али Юзеиров.

Отново същия ли ще бъде?

Да, пирамида.

Какво ще пише на него?

На него ще пише много хубав текст, от едно от стихотворенията на наш  писател: "Българийо, за тебе те умряха!".

Към кого е това послание?

Към всички загинали мюсюлмани в България.

А колко са те на брой?

Още по темата

Не знам колко са, но ние ще цитираме там Руско-турската война, Първата  световна, Втората световна война, Възродителния процес.

А какво ще направите, ако отново дойдат багери и полицейски коли във вашия двор?

Вече нямат законово основание, защото, както казах, градежът в собствения ми двор не е незаконен.

Ако все пак бъде предприета такава акция? Какво ще направите вие?

Не знам какво бих казал!

Вие ще се възпротивите ли на това нещо? Ще застанете ли пред багера?

Няма да се противя срещу държавата, ако държавата така реши, това си  е неин проблем. Тя трябва да намери някаква законова основа, за да го направи това нещо. Тъй като предишния път ни заявиха, че е бил над 5 метра, затова е трябвало да има разрешение.

Провокирате ли с паметника властите в държавата? 

Ами точно това. Вие задавате въпрос и си отговаряте. Искаме да провокираме държавата.

Защо, защо?

Защото нас ни има и държавата трябва да каже: "Да има ги тези хора".

Какво очаквате от държавата? Какво искате да направи тя за вас? Вие все пак сте български гражданин, имате същите права. Какво значи "нас", аз също съм "нас". Вие сте български гражданин, аз също.

Точно така, но за едни България е майка, а за други – мащеха.

Но вие сте български гражданин, какво значи мащеха?

Ами ако дойдат пак с булдозера в село Славяново, тогаз вече ще знаете какво значи мащеха!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


602
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
498
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 14 години
Не търся виновни,просто се възмущавам от тая наглост.Тоя *** ако иска да живее по добре защо трябва да строи такъв паметник.Такива като тоя *** създават партий, надъхват *** - че били дискриминирани,че никой нищо не прави за тях и т.н.Същите *** гласуват за него,той краде от мен щот *** е безработен а аз храня на *** децата по домове и от помощи и жената му като самотна майка. Аз къде съм...
497
0
 
1
 
! Отговори
bankata преди 14 години
някой да има шашка динамит
496
0
 
1
 
! Отговори
Илиян преди 14 години
Аве ей *** карабини, кои мюсюлмани са умрели за България ?! Пред поробителите ли се кланите ве ей смотняци долни. Аз лично ще дойда и ще ви се изпикая върху гнусния паметник
495
0
 
1
 
! Отговори
Бай Колю преди 14 години
Точно така е, уважаеми! Работиш като вол, монополистите те "***", институциите се гаврят с теб, и за това обвиняваш различните! Така е най-лесно, така е по просто, от колкото да се заемеш с работа, да направиш нещо за живота си, да се опиташ да се пребориш и да изплуваш. По лесно е за всичко да са виновни ***, турците, гейовете, комунистите, марсианците и всички, които не са като теб! Това се налага вече като държавна политика, на най високо ниво. Някой да е виновен, някой да ни пречи, някой да ни е оставил лошо наследство, ние да ги хващаме, пък другите да ги пускат. Лошото е, че точно това е проблемът на нашето общество! Винаги някой друг ни е виновен, ние винаги сме прави! Ровим, търсим някой по различен, някой който не е като нас, за да го обвиним за собствената си мизерия! Сякаш, ако ги нямаше мюсюлманите, ще сме цъфнали и вързали, сякаш монополистите ще спрат да ни "***" и институциите ще започнат да работят по европейски....
494
0
 
1
 
! Отговори
страхливец преди 14 години
Не и аз. Захвърлил съм всичко отдавна и съм се махнал да си живея живота лесно. Да ти го пише името на някой паметник е лоша размяна, да не говориме за анонимното споменаване - "на падналите за едикво си".
493
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 14 години
Да знеш само колко си прав. Те такова животно като интегриран турчин нема - никъде по света! Живея от години в Германия и това е което се наблюдава тук - трето поколение ***, ама няма поправяне - обрязване, женитби насила, заклани момичета за "накърняване на семеийната чест". Тия само бомбата ще ги оправи.
492
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 14 години
"Ами ако дойдат пак с булдозера в село Славяново, тогаз вече ще знаете какво значи мащеха!"- значи за тоя *** държавата ще е мащеха защото му бута построения паметник.*** ти веселяка.Тия башибозуци полудяха.Ние знаем че тия хора ги има - даже ни писна от тях.Мен самия никой не ме поглежда - работя като вол за 400лв. заплата, *** ме монополисти,всички институций се гаврят с мен а аз ще слушам и гледам тоя *** дето иска да става медийна звезда - сигурно ще се кандидатира за кмет.
491
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе колко струва едно камикадзе да иде да му обясни що сме етнически нетолерантни и после да си свърши работата?
490
0
 
1
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
не и ти
489
0
 
1
 
! Отговори
Миньорецо преди 14 години
Кажетете ми каде живее тая турска *** , искам да ги заколя с лично аз . Макар и после да ги лежа в затвора . Това е мазна турска *** , която се подиграва не само с нас , а даже и с Иван Вазов .Тия братя са просто престъпно нагли !!!!
488
0
 
1
 
! Отговори
Нощна птица преди 14 години
Всеки бие се в гърдите, че е патриот, но кой ли би умрял за собственият си народ?
487
0
 
1
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
Колони танкови вървят към Истанбулвойници от възторг реваттела и градове горят към Истанбулджамии с грохот се рушат към Истанбулнарядите навред летят към Истанбулкуршумите във плът плющят към Истанбулпо клони ходжите висят към Истанбулот ужас турците пищят към Истанбулкъм Истанбул сме тръгнали сегаза нас е той заветната мечтаЧаталджа няма да се спрем към Истанбулсъс щик плътта ще раздерем към Истанбулот петвековния ярем към Истанбуломразата ще съберем към Истанбул
486
0
 
1
 
! Отговори
един от многото преди 14 години
Трябва да се поиска обяснение от турската държава -дали тя поддържа подобни прояви,защото всичко това освен провокация е и подигравка с паметта на всичките изклани българи от турските орди.На тези касапи ли трябва да се издига паметник-това питам въпросният Юзеиров?Ако няма уважение към историческата памет на народа ни трябва да проявят поне респект към държавата.Имперският/османски/ манталитет никак не се вписва в етническо-толерантния модел в ЕО,"братя"мюсюлмани и турци.Уважение-срещу уважение
485
0
 
1
 
! Отговори
Тони преди 14 години
от Турция или Османската империя трябва да се иска това. Те ОСМАНЦИТЕ не са били само турци! И не е била само България "под робство"
484
0
 
1
 
! Отговори
kъсно е преди 14 години
Късно е, либе, за китка! Вижте какво става с бившите югославски републики. Залива ги вълна от ислямизъм. Ако Костов има някаква заслуга, то е, че навремето не допусна албански заселници да наводнят страната ни. Но откъм Турция тихо, методично работят по въпроса. Младите поддържат двойните си гражданства, учат тук, купуват си жилища, работят, най-често-в турски заведения, не се интегрират. Политиците ни не са далновидни,колебливи са в отношението си към тези проблеми.Юзеирови само опитват почвата
483
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
trqbva da se napravi podpiska i da se iska ot Turciq da priznae genocida za 5 veka
482
0
 
1
 
! Отговори
pepi преди 14 години
Bravo na Uzeirovi!
481
0
 
1
 
! Отговори
klien преди 14 години
Цяла България вече е вълна с Турци,но вината е в Господата упрявляващи,защо ги допускат тези глупости?Не мисля,че е нормално да се правят тези неща,ами по тази логика да отида аз в Турция и да си направя паметник на Христо Ботев или на Васил Левски.Сигурно ще им хареса.Да се земат да се заислят тия *** турци,че вече почват да ме дразнят,*** долна,помете света с тяхната *** вяра и само убийства правят.
480
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този същият незнаен турски воин е клал дедите ни .И е разплаквал дете в утробата на майката .Вероятно трябва да забравим Батак,Перущица.Милионите избити българи за 5 века .Кържалии Даалии всякаква мюсулманска *** и башибузуци.Това са техните незнайни войни.
479
0
 
1
 
! Отговори
Тарикат преди 14 години
Аз пък в двора си ще издигна паметник на героите от "Възродителния процес" през осемдесетте години,който също ще е висок 2,9 метра.