Бившият военен министър Николай Цонев на съд

Прокурори преглеждат неизгодни договори за доставки за армията
20 ное 2009 10:37,
45
Бившият военен министър Николай Цонев на съд
Николай Цонев. Снимка: БГНЕС

Прокуратурата повдигна обвинение на бившия министър на отбраната Николай Цонев, съобщи БТА.

Той ще отговаря за купуването на американска поточна линия за строителство на хангари, складове и казармени помещения.

Машината е струвала на държавата близо 13 милиона лева, като парите били взети от бюджета на военновъздушните сили.

Военните прокурори са повдигнали обвинението на Цонев в качеството му на бивш управител на дирекциите "Снабдяване и търговия" и "Управление на доставките" към МО.

По това обвинение той ще отговаря за сключени неизгодни, според прокуратурата, договори за доставки и съхранение на хранителни продукти на армията.

Според прокуратурата от тези сделки министерството е ощетено с около един милион лева и 143 000 долара.

В края на август прокуратурата възобнови три досъдебни производства срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев след извършени служебни проверки от Военноапелативната прокуратура.

Разследванията се отнасят за периода 1999–2000 година.

Още по темата

Веднага след като гръмна "розовият" скандал в МО, Цонев обяви, че ако е имало злоупотреби, то контролната система в министерството е щяла да ги улови.

Той смята, че отговорност за розовите БМВ-та носи директорът на изпълнителната агенция, която ги е купила, а след това още две агенции, които са ги наследили, но не са ги пребоядисали.

"Съжалявам, че тези розови истории развалиха имиджа на министерството, който съм градил. Розовите БМВ-та никога не са били ползвани от Министерството на отбраната", каза през септември Николай Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
БРАВО НА БОЙКО преди 14 години
браво на Бойко Борисов най великият генерал, кмет спортист и примиер да ги вкара сичките направо цялата упозиция у карлуково
24
0
 
0
 
! Отговори
избирател преди 14 години
Ако си жена до 35 , необвързана ,развързана и имаща идеи да бягаме заедно
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Скоро се завърнах от командировка в Испания. Почувствах се като във филм, в който играят някакви екзотични птици... В сравнение с тези хора ние просто вегетираме! Всичко това е заради такива министърчета и какви ли не други подобни! Хора, които не бях виждала отдавна споделят, че чакат времето да мине по-бързо до пенсионирането им! Това, преведено, означава: "Чакам животът ми да мине по-бързо"... До какъв абсурд сме доведени!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Човекът гради имидж на министерството, а те го вкарват в затвора. Къде ли ще го отиде ако докажат, че е крал ?
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чесно казано писна ми да ми обясняват като на *** кой бил окрал държавата!Ами то си е общественна тайна....на всеки му е ясно...но само с бля-бля не става!!Вместо да мислят какъв нов данък да сътворят по-добре наистина да осъдят виновниците и да им конфискуват откраднатото..Ужасно съм разочарована!!За първи път от години мисля и аз да имигрирам...
20
0
 
0
 
! Отговори
K преди 14 години
Из биографията на човека: "През 1999 г. е назначен за директор на дирекция Управление на доставките в МО, след това става съветник на министъра на отбраната Николай Свинаров".Човекът е играл с американците, когато Драгалевския беше премиер. Ник'ви комунисти нема на власт в тоя период .Леле, ако Генерала захапе Командира ще стане страшен екшън...
19
0
 
0
 
! Отговори
избирател преди 14 години
Май вече справедливоста ми дойде в повече . Не се подигравайте господа управляващи . Този народ обвинения не яде .
18
0
 
0
 
! Отговори
slujitel преди 14 години
ha ha gospodin 15% otiva na sad... da vrastat parite tezi cherveni kradci inache ste stanat lybovnici na gospodata meraklii v pandiza... stanishevci,ovcharovci,petkovci,oresharovci i tem podobni kradlivi mishki iskame gi vsichki v zatvora inache ste gi linchuvame....
17
0
 
0
 
! Отговори
избирател преди 14 години
То новина това не е , всички знаем кой е подписвал неизгодни договори .Аз лично съм гласувал за власт която да върне парите на дуржавата , а не да ми казва кой е виновен , за последното си има съдебна система .
16
0
 
0
 
! Отговори
Саксофонкоборготски преди 14 години
Явно, иронията не проличава за плитки умове.Не се притеснявай,не си виновен ти, Господ толкова ти е дал в тва дето го носиш на раменете си!А, и никой, между другото неможе да ти помогне да стане повече! :(
15
0
 
0
 
! Отговори
umfagane преди 14 години
Истината е, че цялото бивше правителство на БСП трябва да влезне в затвора и ако това се случи, значи България наистина е започанала да става нормална държава ! Ние хората искаме справедливост и всички корумпирани министри и всякави *** ги искаме зад решетките !Това е главната атестация за новото управление.
14
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 14 години
При този министър армията ни бе най добреот началото на прехода до като го наследи сегашния.Че той откриваше детски градини и нови жилижа за военните а не го правеше ББ ви говори самия факт и в момента какво прави новото правителство само РЕВАНЕ И ОТКРИВАНЕ НА РЕКОНСТРОИРАНИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ПЛОЩАДКИ ЗА ИГРА НА ДЕЦАТА.А за разследването на Н.Цонев вижте само за кой периоди го разследват и кой е бил управляващ в България. Всичко е един голям фарс и измама на сегашното управление.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя е много антипатичен. Както и другите от бившото правителство. Гейове. Всичките да ги ***.
12
0
 
0
 
! Отговори
Смешник си преди 14 години
Кой не е крал? Свинаров ли примерно?????
11
0
 
0
 
! Отговори
Секскоборготски преди 14 години
Той е добро момче, не е крал!ВЕРВАЙТЕ МИ !!!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Боко, после да не ревеш-"Ний ги фащаме, те ги пускат"-ми ще ги пускат, щото нямат вина хората, некадърник!
9
0
 
0
 
! Отговори
Мелина преди 14 години
И съда няма да направи нищо,само ще си преглеждат договорите и до там.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
След предсрочните изборите и герберите ще ги *** у гъзеца!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Боце -Тиквата-супер просто и злобно парче си! Тоя министър направи много за военните, за тазлика от теб като гладен секретар!
6
0
 
0
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Военен министър в правителството на Станишев и това ви стига?Бацеееееее, баце, объркахте рейса тоя път... Разследвате го за период, в който премиер беше кой... - твоят съдружник в Парламента Иванчо Костовияяяя...