Фолкгърлите на прицел. Пеят, но не снасят в НАП

6500 лв. за едно участие, а в декларацията – 86 бона годишно
30 ное 2009 14:48,
158
Фолкгърлите на прицел. Пеят, но не снасят в НАП
Снимка: Булфото

В ход са масови проверки на естрадните, поп, рок и фолк изпълнители.

Акцията е "заради десетки сигнали, че изпълнителите укриват голяма част от хонорарите си", съобщиха от НАП.

Вече се проверяват 16 от най-популярните имена в естрадната и фолк музика, предстои да се инспектират и други изпълнители.

Инспекторите вече са взели информация за доходите, които 16-те изпълнители са обявили пред агенцията в последните 5 години.

Според информация на агенция БГНЕС Азис, Глория и Анелия са сред 16-те проверявани родни изпълнители за укриване на хонорари.

Установено е също така, че едно от най-популярните имена в българската естрада изобщо не е подавало данъчна декларация в последните 5 години.

Фолкпевица пък декларирала доход от 86 000 лв. за 2008 г., при положение че хонорарът й за едно участие е минимум 6500 лв.

В момента тече проверка за броя и стойността на недвижимите имоти, собственост на певците и техните семейства.

НАП е получила и информация за превозните средства, които изпълнителите притежават или ползват.

Следващата стъпка, която ще направят проверяващите в НАП, е да сравнят официално декларираните от звездите доходи със стойността на имуществото, което притежават.

При невъзможност певецът да докаже скъпите си покупки с официално декларираните доходи, се възлага ревизия, която приключва с ревизионен акт, а укритите доходи се облагат с данъци.

Очаква се проверките на естрадните и фолк изпълнителите да приключат до месец.

Наказанието за укриване на данъци в особено големи размери може да стигне до 8 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Mmmmm преди 14 години
Ох как искам да съм проверяващ данъчен...
112
0
 
0
 
! Отговори
реалист преди 14 години
Това трябваше да стане и то много отдавна както обикновените хора си плащат данаците така и те трябва.Е на бакшишите няма да им сложат и не трябва но другите да си ги плащат( без тия за проституцията)за нея още няма данък алал да им е.
111
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 14 години
"Наказанието за укриване на данъци може да стигне до 8 години лишаване от свобода". А за изнасилване, педофилия и убийство - 2, 3, 5 годинки стигат. Значи да си скриеш париците от алчната държава е по-опасно престъпление от гореизброените?! Баси тъпата държава с тъпите закони!
110
0
 
0
 
! Отговори
бай Евлампи преди 14 години
държавата ни няма нужда от пари изкарани от проституция. всичките чалга певци и певици наредени в една редица и разтрел без съд и присъда.
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Kakво друго са очаквали от тези *** въртиопашки ...
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БРАВО КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ДА ОБЛОЖАТ С ДАНЪК ПРОСТИТУЦИЯТА
107
0
 
0
 
! Отговори
срам! преди 14 години
ВНИМАНИЕ ВНИМАНИЕ ВНИМАНИЕ, ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕСлушането на чалга Ви превръща в *** ***!
106
0
 
0
 
! Отговори
пластичен хирург преди 14 години
Стойността на силикона в цомбите, гъзовете и устните на светилата на българската култура са разход по дейсността и следва да се приспаднат от данъците.
105
0
 
0
 
! Отговори
Азиска преди 14 години
Азис не трябва да плаща данъци Той е гордост за страната а и издържа финансово Китаеца
104
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
много ми е чудно как ще ги глобят тея ***, като 90% от тях ходят с мутри, които имат огромно влияние и в самия парламент! Все едно един депутат да се самоглоби...хахаха....смешници! Тая няма да стане, само дето ще ни губите времето и ще ни взимате парите (чрез данъци), за да се правите, че извършвате дейност!
103
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
да им вземат всичко що са го изкарали със секс
102
0
 
0
 
! Отговори
анонимка преди 14 години
най-после нещо умно крайно време беше да се разровят из силиконните певачки да ги сложат на мястото им стига са се надували
101
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Не,колега,не си прав.Криза е.Много патрони ще отидат на вятъра."Народе,народееееееееееееееее"Цитирам Левски и тефтерчето му.Безмозъчна чалга нация-това е България в моментът.Използвам думата чалга като симноним на изостаналост и простотия.И после да не се питаме,защо ни управляват от 70 години *** и ни клатят безнаказано.Като има хора да дават 6000-10000 лева да някоя овца да си показвациците и *** и тези патки ги канят навсякаде и ги рекламират тотално.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти си хубаво войниче и момичета обичаш.Ще изпразни твойто пушка само гадже непослушно.Хей ,войниче стой на поста.Ще ти дойда аз на гости .Бобът в столовата да го духа старшината.Хей, войниче искаш гадже.Гадже пушката да смаже.Лесно ще застанеш мирно.Трябва само да ти свирна.Нека да сме си наясно.Ще те хвана аз на тясто.Ще ти се нахвърля бясно.Как ще си намериш място?Хей,войниче стой на поста.Ще ти дойда аз на гости.Бобът в столовата да го духа старшината.Хей,войниче искаш гадже?Гадже пушката да
99
0
 
0
 
! Отговори
моралиста преди 14 години
Долу ръцете от КОКО ДИНЕВ По голям е..ч в България от него няма Даже и на Устата не прости
98
0
 
0
 
! Отговори
boza преди 14 години
.....che te mogat li da pishat,kamo li da populvat danuchni deklaracii ?
97
0
 
0
 
! Отговори
Луцифер преди 14 години
Ще ги проверяват докато си платят - може и в натура и всичко ще отшуми. Все пак живеем в държавата "Червена чалгария"
96
0
 
0
 
! Отговори
vlady преди 14 години
Идеята е да се спука и разтече силикона на певачките, затова трябват повечко патрони с голям калибър. Разстрела трябва да се съчетае с пълна конфискация на имуществото - имоти, автомобили и т.н. Печалбата от конфискацията ще е достатъчно голяма за да се платят 10 патрона на певачка. Примерно в Таиланд до 2003г. прилагаха подобен разстрел с картечница за наркодилъри и убийци преди да въведат смъртоносната инжекция.
95
0
 
0
 
! Отговори
goshko :DD преди 14 години
Nai me drazni da vidq sestra mi koqto e na 8 godini da gleda tiq kurventii po televizora... 4esto q dera zaradi tova... vuzpitanie ili domashno nasilie??? predsenete vie.
94
0
 
0
 
! Отговори
Идея преди 14 години
За к'ва да даваме пари за патрони ... да ;и дадем по една бухалка и да ги оставим на заедбно ... Победителката обратно на село и готожо :)

Спонсорирани публикации