Лихвари трупат милиони в измамна схема

Заложна къща отнема десетки имоти в Стара Загора
23 яну 2010 11:06,
208
Лихвари трупат милиони в измамна схема
Снимка: БГНЕС

Заложна къща в Стара Загора е разработила перфектна схема за отнемане на имоти срещу заеми.

До момента пострадалите от схемата са над 80 души, съобщи БГНЕС.

Историята на Полина Манолова започва през 2008 година, когато на баща й предлагат да купи 4 дка земеделска земя край село Могила с уверението, че ще я продаде петорно по скъпо.

Той обаче декларира, че няма пари и веднага са му предложени 60 000 лева от заложна къща в Стара Загора срещу ипотека на наследствен магазин на бул. "Христо Ботев" в града.

Примамен от предложението, мъжът подписва документ, в който се задължава да върне сумата, а като гаранция залага имота.

Естествено възрастният мъж не може да продаде земята и магазина му се взима от заложната къща.

Каква е изненадата на семейството обаче? Въпросната сума от 60 000 лева само за два месеца е нараснала на 230 000 лв. от лихвите.

За да се издължат на заложната къща, майката на Полина Манолова разписва документ, че прехвърля апартамент.

И това обаче не е достатъчно, сумата нараства още повече и кредиторите взимат още един апартамент на семейството.

Накрая "сделката" им струва два апартамента и магазин в центъра на града под липите.

Полина обаче се оказва една от многото жертви на измамната схема на заложната къща.

Каква е схемата? Заложната къща предоставя заеми срещу запис на заповед или друго писмено задължение.

След като длъжникът започва да прави вноски, не му се издава никакъв документ.

На определена дата, човекът който е взел заема, трябва да върне цялото вземане без лихвите на така наречения кредитор.

Ако това не стане лихвите скачат на 200%. И така се стига до отнемането на имоти.

Всичките сделки на заложната къща са перфектно изпипани. Те обаче въвеждат в заблуждение клиентите като представят нещата като обикновена сделка, но истинската цел се оказва една – отнемане на имота.

Което обаче си е чиста измама според действащия Наказателен кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
За сьжаление подобни Заложни кьщи ги има на всякьде. Подлежат на Даньчна проверка и тогава ще стане ясно.
166
0
 
0
 
! Отговори
MM преди 14 години
Каквъв е тоя Наказателен кодекс, който допуска "перфектно изпипани" сделки от подобен род? Трябва за 5 мин. съдиите да ги оценяват като мръсно мошеничество и да развалят всякакви произтичащи прехвърляния.
165
0
 
0
 
! Отговори
КУЛТУРИСТ преди 14 години
Бат Пешо пак ощипи мизерниците наричащи се български граждани.И що мишоци се налага да ви го земам насила като можете доброволно да ми го давате.щот знаете инак пак 6а играе бухалката.И ся ако мислите че нещо 6а ми се случи значи сте много големи ***.Ся ми се обади прокурора с които праскаме едни и същи студентки които учат право .А и аз като съвестен честен гражданин вярвам силно в справедливия български съд които за 20 години никога не ме е подвел.6а вървя че имам да земам апартаментите на едни мизерници дет ги ипотекирали в една банка.Имам син да раня и да има много много имоти.А сега тихо роби мои че ще пия едно уиски.
164
0
 
0
 
! Отговори
БИБИ преди 14 години
КЪДЕ Е ПРОКУРАТУРАТА ДА СЕ САМОСЕЗИРА ЗА ТАКИВА САМОЗАБРАВИЛИ СЕ *** И ДА ИМ ОТНЕМАТ ВСИЧКО КОЕТО СА ПОСТИГНАЛИ С ИЗМАМА И ДА ГИ НАТИКАТ В КАУША ЗА НАЗИДАНИЕ НА ДРУГИ КОИТО ВЪРТЯТ ТАКИВА СХЕМИ. НЕОБХОДИМО Е ТАЗИ СТРАНА СЪЩО ТАКА ДА СЕ ЗАКРИЯТ И КАЗИНАТА, ЗАЩОТО И ТАМ МНОГО ХОРА СА ВЕЧЕ ЗАВИСИМИ И ДРУГИ ПЕЧЕЛЯТ ОТЛИЧНО ЗА ТЯХНА СМЕТКА.
163
0
 
0
 
! Отговори
Еducated преди 14 години
не са свършили,но ти си загбена кауза...именно това цели въпроса ми за църквата,защото все пак може и да греша понякога...дори и аз
162
0
 
0
 
! Отговори
do Educated преди 14 години
май нещо ти свършиха аргументите по темата и започна да се заяждаш на лична основа. Какво те интересува дали ходя на църква или не тарикатче?
161
0
 
0
 
! Отговори
Еducated преди 14 години
комунист ли ,нещо си се объркал ...аз пък съм се наслушал на хора на които друг им е все виновен и на разни емигрантчета работещи в Англия например изпили по една бира в някой пъб и станали големи западняци :) сигурно и на църква ходиш ?
160
0
 
0
 
! Отговори
до CM 152 преди 14 години
Съмнявам се, че си лихвар и за това си настроен срещу мен, тъй като съветвам да се закрият заложните къщи и да се организират един ден в седмицата битаци като в Англия за продаване на стари вещи.На мен баничка не ми трябва, жена ми ми точи баници почти всеки ден,но ще обясня за другите, които не са лихвари като теб каква е ползата от такива битаци.например от такъв битак в Англия съм си купил около 70 книги на английски за по 20 пи едната. Стари са-но не ме бърка иначе трябваше да платя над 500p
159
0
 
0
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Това се знае, от години, че има такива неща. Интересува ме, как да стана миллионер, без да учавствувам, в престъпна схема? Това е въпроса. То е ясно, че престъпните схеми го постигат. Но как да стане, ако не си в такава схема?
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Za tiq dolni lihvari trqbva da doide 9 septemvri
157
0
 
0
 
! Отговори
do Educated преди 14 години
Да, не обичам да правя подаръци на непознати и не се срамувам от това. Аз не съм комунист като теб, дето раздадохте на Ирак 2 милиарда лева и получихте среден пръст насреща. Аз правя подаръци само на приятели и роднини, но не им подарявам стари вещи като теб, които са ми ненужни. Подарявам им нови неща. Разбра ли тарикатче. Мислиш, че никой не може да те преметне. Нагледал съм се на такива тарикати като теб.
156
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
не лаъжи! Ако еи оставиш веща срещу 5лв например , след време тия губиш но не връщаш нищо! все едно че сия продал за 5лв! Иначе влизаш в шоп фактори и започаваш да со продаваш нещата по интернет!просто си задръстен и искаш заеми от мафиоти...!отиди на битака и продавай ..е може би не венага но ще се намерат клиенти ама ти играеш в казиното или на бинго ..ти си проиграваш живота после друг ри е виновяен..
155
0
 
0
 
! Отговори
бургас преди 14 години
разстреляите ги бе,кво ги бавите,за такива само оловото помага в БГ
154
0
 
0
 
! Отговори
Еducated преди 14 години
аааа не обичал да прави подаръци на непознати ...май пак ще се сведат нещата до пари и алчност ....аз пък не обичам да ми се оплакват разни дето са се натресли сами ...по твоята логика :)
153
0
 
0
 
! Отговори
наглия преди 14 години
даже турците защитавали българските поборници които те финансирали!и се чудели на предателската рая в *** за която било чест да ги предаде на заптиетата!когато турците разбрали за готвеното възтание влошили качеството на барута и вдигнали цената!без коментар...........
152
0
 
0
 
! Отговори
см преди 14 години
151 смешен и жалък си какво толкова пък имаш за продан транзистор веф или лампов телевизор обади се да ти дам стотинки да си купиш баничка ако не си обядвал
151
0
 
0
 
! Отговори
до Educated преди 14 години
Хората са различни по цял свят. Ти ако обичаш да си подаряваш стария телевизор на някой аз не обичам. Ако ми е приятел ще го обидя. Ако не го познавам, пак няма да му подаря стария си телевизор, защото не обичам да правя подаръци на мързеливци и непознати. Но аз и много други хора искаме да си продадем старите вещи. Какъв ни е избора в България? Нямаме, принудени сме да ходим до престъпните заложни къщи.
150
0
 
0
 
! Отговори
димитров преди 14 години
до касиера ако желаеш ще ти дам адрес и ела да видиш колко данъци съм платил и дали имам за 15 години работа едно оплакване от клиент приказките които говориш сами по себе си издават малодушие
149
0
 
0
 
! Отговори
Дарвин преди 14 години
стига сте плюли по демокрацията. Кой ви е виновен на вас българите бастуни, че не може да живеете нормално и се лъжете един друг. При вас дали ще е комунизъм, феодализъм или капитализъм пак ще се мамите един друг. От такова тесто сте замесени-измамническо. Швейцарците като имат демокрация, защо всичко им е подредено. В Германия-на вас м*а*н.галите все демокрацията ви е виновна.
148
0
 
0
 
! Отговори
Еducated преди 14 години
Винаги има избор!!! и товоя доколкото разбирам е ЧЕ ИСКАШ да продадеш някоя стара вещ ,както си написал!...Така... моят избор е да подарявам старите ненужни вещи или да ги изхвърлям и предавам за рециклиране на указаните места за целта...и пак стигаме до твърдението ми,че никой не ме принуждава да ходя по заложни къщи...