Бити и тормозени мъже си правят приют в Бургас

Идеята им била заимствана от Сърбия
9 фев 2010 14:41,
112
Бити и тормозени мъже си правят приют в Бургас
Случаите на тормозени от жените си мъже изобщо не са единични. Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Мъже от Бургас, които са станали по една или друга причина жертви на психическо или физическо насилие, замислят да си направят приют.

Идеята е заимствана от Сърбия. Там, в град Чуприя, има вече открит приют за мъже, подложени на семейно насилие. Той е основан и открит от неправителствената организация „Мъжка сигурност”.

Трима мъже, жертви на насилие, са потърсили помощ през последния месец в Центъра за обществена подкрепа в Бургас. Те били малтретирани психически и физически най-вече от децата си, които ги тормозели да препишат недвижимото си имущество на тях.

Онези, които склонят, остават без дом и често завършват дните си в домове за стари хора.

Психолози от Центъра споделиха, че в практиката си са се сблъсквали и със случаи съпруги да прилагат физически тормоз върху съпрузите си.

Те посягали на половинките си само защото не носели пари вкъщи. Често малтретираните мъже са изгубили вяра в съдебните и държавните институции, тъй като "те са винаги на страната на жените".

В бургаския кризисен център за помощ и подкрепа на жертви на насилие има специални стаи, където може да бъдат настанени както жени, жертви на насилие, така и мъже.

През последния месец в Бургаския съд са заведени 7 дела срещу насилници, от които 6 са с молба за незабавна защита, съобщи Валентина Станкова от Центъра за обществена подкрепа към община Бургас. През първия месец на Новата година са проведени спешни консултации с 22-ма клиенти, от които 19 са жени и трима са мъже.

Жертвите на домашно насилие предпочитат да говорят за проблемите си с юристи и психолози. Малка част от тях се обръщат към полицейски инспектори и общински служители.

Немалка част от жертвите на домашно насилие в Бургас оттеглят молбите си, след като веднъж вече са искали да заведат дела срещу съпрузите побойници. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
До Манатарката преди 14 години
Охооо 128 кг :) перфектно за да станеш на суджук :) ти не си жена а *** :)
54
0
 
0
 
! Отговори
VOV преди 14 години
до МАНАТАРКА...........................След една вечеря с теб и минаваш границата от 130. Под въпрос си!
53
0
 
0
 
! Отговори
блондинка преди 14 години
Бити и тормозени?! Сладурчета! Я да се запретват и да бачкат, че на хубавите български жени им се ПОЛАГА и да почиват, идва лято, не от сега да са тръгнали по курорти мъжорлята! Що не си спретнат бивака в Сибир!
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Еми така е Странджа, дебелата американска свинка не ти прощава нали?Аз от кога ти казвам, че от тези нейните капризи за имам байалдъ, мусака и турска баклава, комбинирано с непрекъснатото седене пред телевизора за да гледа повторенията на "Гюмюн", водят до тези последствия!!!Ама, нали всички знаем колко често се отбиваш при Чичко Доктор за дозата валиум, че явно тази американска 100-килограмка, отдавна ти е изпила мозъка!!Карай, ето този новия приют, ще ти свърши добра работа!!!!
51
0
 
0
 
! Отговори
МАНАТАРКАТА преди 14 години
Нали се правиш на голяма работа Пишеш до 130- килограма защо се отмяташ от думите си
50
0
 
0
 
! Отговори
Батето преди 14 години
Довечера съм на маса в елитен ресторант. Някоя от изтормозените женички ще заповяда ли да я почерпя?
49
0
 
0
 
! Отговори
VOV преди 14 години
До МАНАТАРКАТА.....................................Проверявах в колата дали имам достатъчно бензин! Като се срещнем дали ще ми стигне да те заобиколя.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така е.Когато мъж тормози жена, се вдига врява да небесата, но когато жена тормози мъж - на мъжа нещо му има.Другата опция е да се върнем към добрата стара практика - по 2 шамара на жената за здраве, пък тя ще се сети защо са
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Представи си един 70 годишен дядо с артрит, който на времето се е оженил за поне с 10 години по-млада жена от него, която в момента освен , че още преди време е поела "инициативата" в къщи, а сега дори има и физическото предимство, защото е с 20 кила да кажем по-яка... Абе ти въобще защо си мислиш , че ако в началото всичко е по мед и масло, след време нещата няма коренно да се променят? А я сега си помисли, колко възрастни двойки познаваш, където последната дума има мъжа, но само за пред хората
46
0
 
0
 
! Отговори
МАНАТАРКАТА преди 14 години
Обръщението е за VOV Къде се скри този храбрец
45
0
 
0
 
! Отговори
колю фичето преди 14 години
Тая тема стана като Левски-Цска
44
0
 
0
 
! Отговори
4i4ovja преди 14 години
hubava jena
43
0
 
0
 
! Отговори
жена преди 14 години
Хайде и аз да се оплача.Моичкия пък трябва постоянно да го ръчкам;направи това направи онова все не разбрал.А когато препие вечер забравя ина работа да иде.Ако мога с удоволствие ще го набия ама не мога.
42
0
 
0
 
! Отговори
До мантарката преди 14 години
Предтсавям си ква си смрад небесна
41
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Моята ме бие ама не редовно Само когато е ядосана и то с точилката Аз не позволявам да ме удря с ръка
40
0
 
0
 
! Отговори
тцтц преди 14 години
Отслабни малко ***.Ще ни изпопремажеш.
39
0
 
0
 
! Отговори
МАНАТАРКАТА преди 14 години
Е аз съм 128 килограма и последният бере душа в Пирогов
38
0
 
0
 
! Отговори
Stani преди 14 години
Българските жени за никакъв *** не стават освен да се плющят с някой с парички, да ги водят по заведения, хотели , спа, да им купят кола и да си обикалят на воля с новото им гадже (любовника). Вари ги печи ги т епак ще си хленчат и мрънкат и пак ще напишат коментар върху моя. Както се казва в сърцето на 1 жена и в затвора винаги има място за още един!Но не разбирам какви са тези мъже, където жена им ги бие??? Това мъж ли е или мижитурка?
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В днешно време, колкото повече жени са захвърлили престилката и метлата и изкарват пари наравно с мъжете (че и повече), е логично и процентите на извършилите престъпления жени да се изравняват с тези на мъжете, включително и домашно насилие и тормоз. Препоръчвам постановката "Женско царство", който не я е гледал - има не малко истини в нея.
36
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Ами аз Ами аз Кой ще ме чуе мене