Покланяме се пред Апостола на свободата

Възпоменателната церемония пред паметника му е в 18 часа
19 фев 2010 09:16,
136
Покланяме се пред Апостола на свободата
Снимка: БГНЕС

Възпоменателна церемония по повод 137-та годишнина от гибелта на Васил Левски организира Столичната община.

В 17.00 ч. в храма "Света София" ще бъде отслужена панихида в памет на Васил Левски от Знеполския епископ Йоан.

В 17.40 ч. от храма ще тръгне литийно шествие до паметника на Васил Левски.

Възпоменателната церемония пред паметника на Апостола ще започне в 18.00 ч.

На церемонията ще присъстват президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов.

За първи път в официалната церемония ще се включат и ученици от столично училище. Възпитаниците на 91-а Немска езикова гимназия "Проф. Констатин Гълъбов" ще прочетат есе за Апостола на свободата.

Заради възпоменателната церемония се въвеждат редица ограничения в движението.

От 15.00 до 20.00 ч. се забраняват влизането на превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането по бул. "В. Левски" между ул. "Оборище" и бул. "Дондуков", бул. "Я. Сакъзов" между ул. "Кракра" и бул. "В. Левски", ул. "Московска" между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", ул. "Оборище" между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", ул. "11-ти  август" между бул. "Дондуков" и пл. "Св. Ал. Невски", ул. "15-ти  ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски",  ул. "Дунав" между пл. "Св. Ал. Невски" и ул. "Московска".

От 15.00 до 20.00 ч. се забранява влизането на превозни средства  по бул. "В. Левски" при бул. "Цар Освободител" в посока ул.  "Оборище" с изключение на линии с номера 9, 280 и 306, по бул.  "Я. Сакъзов" при бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока ул.  "Кракра" с изключение на трамвайните мотриси от линии с номера  20 и 22, както и по ул. "Врабча" при ул. "Дунав" в посока бул.  "В. Левски".

От 8.00 до 20.00 ч. се забраняват престоят и паркирането на  превозни средства на северната част от пл. "Св. Ал. Невски", ул.  "Московска" между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", ул.  "Дунав" между пл. "Св. Ал. Невски" и ул. "Московска" и се  закрива базарът за художествени тъкани.

От 16.00 до  20.00 ч. се променят частично маршрутите на  тролейбусни линии с номера 1, 2, 4 и 11.

Тролейбусите по линии с номера 1 и 2 ще се движат от бул. "В. Левски" обратен завой при кино "Одеон", бул. "П. Евтимий" и по  маршрута си, по линии с номера 4 и 11 - от бул. "Цариградско  шосе" по бул. "В. Левски", ул. "Ген. Гурко", бул. "Евлоги и  Христо Георгиеви", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си. 

Тролейбусните линии с номера 1, 2 и 4, които остават в участъка от ж.к. "Х. Димитър" до ж.к. "Левски Г" ще се движат от ж.к. "Х.  Димитър" по ул. "Ильо войвода" до ж.к. "Левски Г".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари