Алфа рисърч: Спад на доверието в ГЕРБ и Борисов

Единствен Доган качва рейтинг, твърдят социолозите
21 фев 2010 15:02,
397
Алфа рисърч: Спад на доверието в ГЕРБ и Борисов
Снимка: БГНЕС

Средната оценка за дейността на правителството към февруари 2010 г. е "добър" 3.79. За сравнение на 100-ия ден от началото на управлението му, тя е била 4.13, обявиха социолозите от "Алфа рисърч".

Според проведено национално допитване, най-добре с дейността си на министър се справя Цветан Цветанов – 34%. Веднага след него се нарежда Николай Младенов – 11.9%.

Сред лидерите на партии на първо място се нарежда Бойко Борисов – 50.5%, в когото доверието обаче е намаляло с 9.5% спрямо август 2009 г.

След него се нарежда Сергей Станишев – 14.2% и Яне Янев – 9%.

Единственият лидер на партия, в когото доверието спрямо миналата година е нараснало с 1.1%, е Ахмед Доган.

Доверието в ГЕРБ остава най-високо – 45.07%, но то е спаднало с 13.3% в сравнение с миналата година.

БСП (19%) и ДПС (6.2%) остават на второ и трето място сред политически сили, сочи изследването.

Според данните на "Алфа рисърч" всяко пето домакинство е засегнато от безработицата.

22% имат член на домакинството, в който в последните 5-6 месеца е загубил работата си, а 59% от хората, които имат кредит, изпитват трудност да го погасяват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
1
 
0
 
! Отговори
БОРИНО преди 14 години
Ние Сме ГЕРБ - с теб сме по-силни.
359
0
 
0
 
! Отговори
ARTstr8 преди 14 години
Това показва огромната простотия на народа ! Аз бях скиптичен но сега вече доверието ми се покачва към герб !! -с всеки ден и особено трудностите им в борбата срещу пмията ми стават все по симпатични и се надявам вече да успеят .. преди си мислех че само плямпат и нямах никакво доверие .. и не знам -абе тези агенции май са развалени нещо ?
358
1
 
1
 
! Отговори
асен преди 14 години
Трудно е , с тази нашата страна Помия и всичките бакии от псвдо политиците на прехода , да влезе днес някой и да излезе чист !Най тежко беше по времето на тройната смрад, която други избраха а не ние, та те да ти обясняват некакви ***, че това което всеки ден виждаш е нещо друго..
357
2
 
1
 
! Отговори
ПФФФФ преди 14 години
"АЛФА РИСЪРЧ" НА ХЕРОИН ! ... и въобще как по дяволите се прявят тези "допитвания" ... мене що веднъж не са ме питали ?!!
356
2
 
1
 
! Отговори
Pffff преди 14 години
След него се нарежда Сергей Станишев 14.2% и Яне Янев 9%.Единственият лидер на партия, в когото доверието спрямо миналата година е нараснало с 1.1%, е Ахмед Доган.СПРЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ТАКИВА ГЛУПОСТИ НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С РЕАЛНОСТТА, НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА ШЕФОВЕТЕ НА САЙТОВЕ, ВЕСТНИЦИ И МЕДИИ КАТО ЦЯЛО ОБРАТНО В ПОЛИТИКАТА ! ***
355
0
 
3
 
! Отговори
Кирил преди 14 години
Най-много да изплуваме като л*йно на варненския бряг, като гледам как гледат само личния си интерес и комисионни от разни лобисти добрали се до Парламента!
354
0
 
5
 
! Отговори
Кирил преди 14 години
Да запалят по една цигарка от тези на Емо Димитров и да се помолят пушачите в България да ги изберат втори път!
353
6
 
3
 
! Отговори
... преди 14 години
TOVA NE E VQRNO I E PROPAGANDA ! DOVERIETO V BB E TOLKOVA GOLQMO CHE NIKOGA V ISTORIQTA NA BG NE E IMALO I NQMA DA IMA !BB TRQBVA DA UPRAVLQVA MINIMUM 10 GOD AKO ISKAME DA IZPLUVAME I DA IMAME TOVA ZA KOETO SME MECHTALI ILI PO TOCHNO , TOVA ZA KOETO DAGE NE SME SI MECHTALI ! V PROTIVEN SLUCHAI, I GOSPOD NE MOGE DA NI SPASI !
352
2
 
14
 
! Отговори
на преди 14 години
"Доверието в ГЕРБ остава най-високо 45.07%, но то е спаднало с 13.3% в сравнение с миналата година."13.3% за година, умножено по 3 години = спад в края на мандата с 39.9% ако карат така.С други думи = сценарий тип НДСВ.Моля следващия спасител да влезе ...
351
0
 
5
 
! Отговори
do 363 преди 14 години
Щом са му дали на *** +1 значи е сигурно над 1%.Ама тогава ДПС се изравнява с Атака по доверие. :)А от кого са платени и за кого играят социолозите може да се замислиш изхождайки от не много широко огласяваната информация, че шеф на политическия кабинет на ББ е Румяна Бъчварова.А Румяна Бъчварова виден български социологдо и вчера беше шеф на агенция Марлет Линкс.Същата Маркет Линкс която прави и рейтингите на телевизиите.Информация за размишление, както се казваше в оня филм ..... :)
350
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аз не гласувам за БСП и Герб така че не ме занимавайте с вашите дивотии Днес бг
349
3
 
4
 
! Отговори
оппааа преди 14 години
И откъде го изкопа тоя 1% увеличение агента Сава!?Бе тия определено ни смятат за ***!!!
348
8
 
3
 
! Отговори
петър преди 14 години
ПОДВЕЖДАЩИ СТАТИСТИКИ ,ЧАСТ ОТ ОЖЕСТОЧЕНАТА СТРАТЕГИЯ НА СТАНИШЕВ.НЯМА НИЩО ВЯРНО В ТАЗИ СТАТИСТИКА.ВСИЧКИ ЗНАЕМ КОЛКО МИЛИОНИ СЕ ПЛАТИХА НА ПОДОБНИ ИНСТИТУЦИИ,ДА ИЗПЕРАТ ИМДЖА НА КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ,ПРЕДСТАВЯЩИ СЕ ЗА АЛТЕРНАТИВА.ВСИЧКИ ИСКАМЕ НАЙ ПОСЛЕ ДА СЕ ОЧИСТЯТ ГАМЕНИТЕ,КОИТО ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПИЯТ КРЪВТА НА НАРОДА.ДАВАЙ НАПРЕД ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ ,НАРОДА Е С ТЕБ И ЗАД ТЕБ.
347
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колкото и да са взели от ГЕРБ (а се съмнявам във вашите източници на информация!), трудно могат да вземат толкова, колкото откраднаха червените, сините, жълтите и турско-сините демократи за 20 години, а няма никакво съмнение, че след 1989-та България се управлява само от демократи. Затова, мълчете!!! Оставете някой да се опита да открадне повече!!!
346
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Щом социологична агенция отчита спад в доверието точно към ГЕРБ, то не ми се мисли колко точно е този спад...
345
1
 
2
 
! Отговори
do 358 преди 14 години
Т.е. искаш да кажеш, че трябва да се оставят да се нагушат и осерат окончателно всичко и тогава да си отваряме устата?Бойко, защо пишеш тука? И то анонимно?:)
344
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колкото и да са взели от ГЕРБ (а се съмнявам във вашите източници на информация!), не могат да вземат толкова, колкото откраднаха червените и сините комунисти за 20 години. Затова, мълчете!!! Оставете някой да се опита да не вкара р правия път! Отдавна чакаме нещо читаво да се случи!!!
343
0
 
3
 
! Отговори
ined преди 14 години
Ужас !!! Цели 9% балъци дето вярват на Ярето ?!
342
0
 
1
 
! Отговори
Уточнение до 355 преди 14 години
Червените нямат РЕШАВАЩАТА дума в София от около 15 години.Иначе си работят задружно всички в общината.Просто червеното парче от баницата е много по-малко и затова не се набива много в очи.Както казва Остап Бендер: На някои на подносче, на други на чинийка.Има си йерархия и ред който си спазват :)
341
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ути, поинтересувай се какво е положението с общинските болници в София. Особено по времето на ББ като кмет. Червените нямат думата в София от 20г. И представа си нямаш колко пари са откраднати чрез болниците, за да се обезпечи ГЕРБ финансово