Алфа рисърч: Спад на доверието в ГЕРБ и Борисов

Единствен Доган качва рейтинг, твърдят социолозите
21 фев 2010 15:02,
397
Алфа рисърч: Спад на доверието в ГЕРБ и Борисов
Снимка: БГНЕС

Средната оценка за дейността на правителството към февруари 2010 г. е "добър" 3.79. За сравнение на 100-ия ден от началото на управлението му, тя е била 4.13, обявиха социолозите от "Алфа рисърч".

Според проведено национално допитване, най-добре с дейността си на министър се справя Цветан Цветанов – 34%. Веднага след него се нарежда Николай Младенов – 11.9%.

Сред лидерите на партии на първо място се нарежда Бойко Борисов – 50.5%, в когото доверието обаче е намаляло с 9.5% спрямо август 2009 г.

След него се нарежда Сергей Станишев – 14.2% и Яне Янев – 9%.

Единственият лидер на партия, в когото доверието спрямо миналата година е нараснало с 1.1%, е Ахмед Доган.

Доверието в ГЕРБ остава най-високо – 45.07%, но то е спаднало с 13.3% в сравнение с миналата година.

БСП (19%) и ДПС (6.2%) остават на второ и трето място сред политически сили, сочи изследването.

Според данните на "Алфа рисърч" всяко пето домакинство е засегнато от безработицата.

22% имат член на домакинството, в който в последните 5-6 месеца е загубил работата си, а 59% от хората, които имат кредит, изпитват трудност да го погасяват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГЕРБ = Група за Експресно Разграбване на България!
299
9
 
10
 
! Отговори
някой друг преди 14 години
Малкото хора с интелект тук, нека огледат кражбите и далаверите в София по времето на Борисов, и ще осъзнаят какъв ужас чака България! Той за 4 години расипа градат и го ограби!Мутри с комунисти, егати ужасната комбинация! Кражби и некъдърност ... ГЕРБерска работ!
298
3
 
14
 
! Отговори
някой друг преди 14 години
Ама те наистина ли имат чак толкова висок рейтинг?!Не знаех че има толков амного прости чалгаджий в тази страна!Възкресиха БКП и то в кобинация с най-долните мутри!
297
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НА ДРУГИТЕ ИЗБОРИЛ СЪМ ГО РЕШИЛ - ГЛАСУВАМ ЗА ДОГАН!ТОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ,ТОЙ РАЗПРЕДЕЛЯ ПОРЦИИТЕ НА ФИНАНСИРАНЕ В ДЪРЖАВАТА.БОЙКО Е МИШКА,ДОГАН Е ПО-ГОЛЯМ ОТ НЕГО,ЗАЩОТО НЕ САМО ЧЕ Е ПОЛИТИК,НО Е И ТЕРОРИСТ (СИВ ВЪЛК).
296
3
 
8
 
! Отговори
Барозу преди 14 години
До 301: Еееее,политиката на предишното правителство за четири години вкара почти 30 млрд. външни инвестиции и удвои фискалния резерв от 4 млрд. на 8 млрд.лева,а безработицата се движеше около здравословните 5%!!!Чакам да видя какво ще направят Бойко и Дянков,щото досега цялата пара отиде в свирката,пардон,в медиите!А безработицата вече е почти 10%!!!
295
4
 
12
 
! Отговори
Жул преди 14 години
Рейтинга на Доган се вдигал.. Пхахахахахахаха
294
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Б.БОРИСОВ - Е! - И ЩЕ Е НОМЕР ЕДНО! ЖЕЛАЕМ МУ ОЩЕ ПО ГОЛЕМИ УСПЕХИ!
293
0
 
7
 
! Отговори
бау преди 14 години
до 301 ама герб им вдигна осигуровките и много Е.Т. ще фалират
292
3
 
0
 
! Отговори
Авесалом преди 14 години
Авесалом, не знам от къде си го измислил това име, но наистина е впечатляващо. Браво. Предполагам, че си от женски пол и те поздравявам. Препоръчвам ти да прочетеш някаква литература по ИКОНОМИКС, да се просветиш малко, преди да умуваш, защото е нелепо съждението ти. Виж там, какво пише за бюджетния дифицит, излишък, фактори на икономическия растеж, инфлация и дефлатор на БВП. И тогава пак помисли АВЕСАЛОМ..........
291
2
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Доверието към Бойко не може да спадне! Бойко го е погледнал лошо, и доверието само се е спихнало.
290
5
 
9
 
! Отговори
Авесалом преди 14 години
Я как се нервят герберчетата. Абе ***, слепили сте та не виждате, че Дянковата политика е досушт като американската през последните 20 години. Именно тази политика е в основата на днешната криза, и космическият дълг на САЩ. Нима довеждането на държавата до фалит, за вас е правилна политика? Нима сте съгласни на приватизаия на позитивите и национализация на негативите? Егати робите нещастни!!!
289
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама толкова си РАВЕН, че се чудя как си си избрал най-подходящия ник нейм.
288
0
 
8
 
! Отговори
Светльо преди 14 години
Довчерашни *** и неграмотници се събудиха миилионери,от много ум и купени дипломи ни докараха до просешка тояга.Сега ще разправят за рейтинги.Такова масово крадене падна направиха народа луд.
287
0
 
4
 
! Отговори
хаха преди 14 години
"според агенции като тази бкп и ГЕРБ щяха да имат почти равни гласове на изборите ..."Ми те имат равни ,деГЕРБ е приемник на БКП.Виж ако имаш пред вид БСП,там нещата са други.
286
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А дпс какво означава......
285
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ще пада рейтинга много ясно. вижте само как се казва партията им: ГЕРБ ( Група за Експресно Разграбване на България)Група за Експресно Разграбване на България = ГЕРБ
284
5
 
5
 
! Отговори
Вайс преди 14 години
Ей, ей луднаха, полудяха в транс, като африкански диваци изпаднаха привържениците на отиващата си завинаги столетница, и нейните сателити. То разсъждения, то "вкарване на умни фрази", то "интелигентни заключения", то ЧУДО да видиш, бате!!! Да, неприятничко е,когато от кон ставаш болна, проскубана кокошка. Като ДПС например. Като БСП - най идиотското формирование в България от 1300 години история. Партия, основана на ГЕЙСКАТА идиология. Чудя се на тези млади "социалисти", мечтаещи за кариера.
283
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ще пада рейтинга защото не изпълняват предизборните обещания....а за Доган това е пълна лъжа,на всякаде плюят дпс и се говори че са окрали сапард и ипса от къде го измислиха тия платени социолози....................
282
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Разбира се, че рейтингът на ГЕРБ ще падне. Та те са хвалипръцковци! Само се хвалят, а реално погледнато става все по-лошо и по-лошо. Купиха всички медии и само пускат платени статии и се хвалят. Да ама не! Българинът не е толкова *** и веднага ги усети!
281
9
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Гладна кокошка просо сънува.Това само мога да кажа за неосъществимите бляновена наглите и некадърни БСП-ри.