По 500 дела дневно срещу длъжници на банки

Бързо расте броят на необслужваните кредити у нас
24 фев 2010 07:32,
218
По 500 дела дневно срещу длъжници на банки
Снимка: Булфото

На ден, само в Софийския районен съд, се завеждат между 500 и 600 дела от кредитни фирми и компании за неиздължени суми, съобщи Дарик радио.

По данни на на Камарата на частните съдебни изпълнители у нас продължава да расте броят на необслужваните кредити, с което логично нарастват и заведените дела срещу длъжниците, които не успяват да платят заемите си.

От банките съветват хората, които срещат трудности при погасяването на свои задължения към банки и фирми бързо да се обърнат към кредиторите си за предоговаряне на задълженията си, за да не се удвои и даже утрои сумата, която в крайна сметка ще трябва да плащат след таксите по едно съдебно изпълнение.

В условията на криза, когато голяма част от хората срещат трудности да покриват кредитите си, банките станаха далеч по-гъвкави и са готови освен да чакат повечко длъжника си и да преговарят с него - за разсрочване на вноските и възможни гратисни периоди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 14 години
До аз Обясних по долу че моят кредит е еурибор +5% което към момента е общо 6.5% лихва за година! Всички постове до тук съм ги писал за да изразя не съгласието с закон за банките, който им разрешава да ползват БЛП ( който изчисляват сами) и с проблемите който произтичат от това за кредитополучателите който са сключили такъв договор! ЗАВЕЖДАНЕТО НА ДЕЛО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО РАЗРЕШАВА БЛП НА БАНКА Е НЕСЪСТОЯТЕЛНО! Прекалено бързо даваш квалификации за хората неговори добре за теб
184
1
 
3
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
Ако в договора е уговорено, че кредитора може да променя лихвата по кредита без съгласието на кредитополучателя и двете страни са се съгласили с това, няма значение какъва е била лихвата при сключване договора. Освен това не знам дали знаете, но това е по-малката ви беда. Кредитора може да направи вземането си по-рано изискуемо, т.е. да си поиска по-рано дължимото от вас. Това влече тежести за кредитора, но е по-добре да вземеш малко, отколкото нищо. Така, че радвайте се, ако е само лихвата!
183
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Sipaha li sega, a?
182
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 14 години
*** 1, като смяташ, че банката неправомерно ти е вдигнала лихвата, оплачи се на Комисията за защита на потребителите или заведи дело. Амо че дори и ти, с плиткия си мозък, много добре осъзнаваш, че банката си е вързала гащите и че договорът е перфектен и че точно според договора банката може да ти вдига лихвата както си иска. А че не си си направил добре сметката и си теглил заеми, които впоследствие не можеш да покриваш - за това вината си е само и единствено твоя.
181
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 14 години
"че лихвата може да се променя без съгласието на кредитори и двете страни са били съгласни с това условие" - ТАКОВА УСЛОВИЕ НЯМА В ДОГОВОРА! НЕ РАЗБРА ЛИ ДОСЕГА? НИКЪДЕ НЕ СЕ СПОМЕНАВА ЧЕ БЛП МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНЯ ОТ УС НА БАНКАТА, КОГАТО РЕШАТ! ТОВА КОЕТО КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛЯ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ КОЛКО ЕКЪМ ОПРЕДЕЛНА ДАТА ТОЗИ БЛП НА БАНКАТА
180
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 14 години
"*** - човек отказващ да вземе участие в начина на живот на "демократично управление" в Гръцката антична демокрация, едно от тълкуванията в wikipedia."Ако е в този смисъл приемам, че съм завършен ***! Поемането на задължения е към определна дата към която дата лихвата според БЛП на банката може да ти е 7% но след като си подписал договор, задължението ти към банката да бъде с лихва 7% БЛП. Управителният съвет на Банката може да промени БЛП както си иска, ЗАЩОТО ЗАКОНА ИМ ГО ПОЗВОЛЯВА!
179
2
 
2
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
Продължавам да не разбирам какво общо има правоотношението кредитор-кредитополучате с управителният орган на кредитора, след като е уговорено, че лихвата може да се променя без съгласието на кредитори и двете страни са били съгласни с това условие!?Или може би за теб БЪЛГАРСКАТА ПОГОВОРКА: Очи гледале, очи плакали! не трябва да е валидна?
178
2
 
2
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
Oblivium signum negligentiae - Забравянето е символ на невнимателност!Сега да ти обяясня: Изобщо не съм забравил какво си казал, но от изговореното от теб до момента стигнах до заключението, че си потънал в ла*на до шиятата. Ти можеш да твърдиш, че нямаш задължения към банки, но аз нямам никакви основания да ти вярвам.И понеже си завършен ***: Не разбирам какво има общото събрание на банката със задължениета които си поел към същата банка?
177
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 14 години
"Базов лихвен процент е лихвен индекс, утвърждаван от Управителния съвет на Банката и изчисляван за всеки отделен вид валута на база съотношението между планираната стойност на пасива на Банката и пазарните лихви за същата валута, приложим към кредити в национална и чуждестранна валута." - ТОЕСТ СКЛЮЧИЛ ВЕДНЪЖ ДОГОВОР ЗАВИСИШ ОТ РЕШЕНИЕТО НА УС НА БАНКАТА. ТИ МОЖЕ ДА ГО СКЛЮЧИШ И НА 7% , НО ЛСЕ ДРЕШЕНИЕ НА УС НА БАНКАТА МОЖЕ ДА Е ОКАЖЕ ЧЕ Е ВЕЧЕ 18% - ПО ПРОСТО НЕ МОГА ДА ГО ОБЯСНЯ ЧЕСТНО!
176
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 14 години
до ***"По-високи лихвени нива са възможни в зависимост от индивидуалния кредитен рейтинг на всеки кредитоискател." - тоест според зависи могат да ти увеличат лихвените нива когато решат че към даден момент не си им симпатичен!
175
0
 
2
 
! Отговори
с. преди 14 години
Ама верно си комплексар!Голям праз като си учил латински бе!Завършил съм НГДЕК и не съм учил латински,старогръцки и тн.,ами ушите са ми пукали!Човека ти написа много правилни и истински неща!Не си в ред!
174
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 14 години
ДО *** КАКТО ОБЯСНИХ ПО ДОЛУ АЗ НЕ СЪМ СКЛЮЧВАЛ ПОДОБЕН ДОГОВОР! БЛП СЕ ПРИЕМА НА ОБЩО СЪБРАНИЯ НА БАНКАТА И МОЖЕ ДА СИ ГО ФОРМИРАТ КАКТО СИ ИСКАТ - ПРОЧЕТИ МАЛКО, ПРЕДИ ДА СЕ ХВАЛИШ С ТВОЯ ЛАТИНСКИ Oblivium signum negligentiae !
173
0
 
2
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
"O sancta simplicitas! Понеже съм изучавал Lingua Latina (Латински език)...За незнаещите това осначава : "О свещенна простота", но смисълът е съвсем друг, но нямам намерение да разяснявам.Ти продължаваш с тъпотиите обаче. Слючил си сделка и първоначалната ти лихва е била 9%, но в договора е уговорено, че банката може да я променя без твое съгласие. Какжи сега за какво е този РЕВ?
172
0
 
3
 
! Отговори
с. преди 14 години
Баце,избушват ти ЧЕЗ 500 кинта за точец и така да попитам как точно ще си защитиш интересите бе!?Ще си платиш като пич!И 2000 да ти набримчат пак ще си платиш!Нали се сещаш!Ъъъъъ,мобилният оператор ти казва че си говорил с Зимбабве и дължиш 3 бона!Как щи се защитиш бе!Лятото бях до Австралия и ми смъкнаха безумен интернет трафик и роуминг!Плащай и вий по луната!Или се правиш на интересен или си ненормален!
171
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 14 години
ДО *** ТИ ВЕЧЕ САМ НА СЕБЕ СИ ЛИ ПОЧНА ДА СИ ПИШЕШ, МАЛЕ И В МОМЕНАТ СИ НА РАБОТА И ПОЛУЧАВАШ ВИСОКА ЗАПЛАТА! МИ АЗ АКО СЪМ ТИ ШЕВ 1 ЧАС НЯМА ДА СИ НА РАБОТА! НА ВСИЧКО ОТГОРЕ И САМ ВЗЕ ДА СИ ОТГОВАРЯШ!
170
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 14 години
ДО *** ВЕРНО ПОЧВАШ ДА МЕ КЕФИШ С ПРОСТИТЕ СИ РАЗСЪЖДЕНИЯ - ВСИЧКИ СА ВИНОВНИ ЧЕ СА СЕ ВЪРЗАЛИ НА БАНКИТЕ! АЙДЕ БЕГАЙ ДА СИ НАПРАВИШ ЗАСТРАХОВКА БЕЗРАБОТИЦА+ УВОЛНЕНИЕ ОТ РАБОТА+ НАМАЛЯВАНЕ НА ЩАТА! ЗАЩОТО ВСИЧКО Е СВЪРЗАНО АКО СИ МИСЛИШ ЧЕ В ФИРМАТА КОЯТО РАБОТИШ ОТЧИТА ПЕЧАЛБИ КАТО МИНАЛАТА ГОДИНА! ТАЗИ ГОДИНА МОЖЕ И ДА НЕ ИДЕШ ЗА 2 СЕДМИЦИ В ГЪРЦИЯ!
169
0
 
2
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
Има си синдикална организация, има си начини за протест и всичко това е предписано от закона как се прави. Това, че някакви овчици се страхуват да протестират и да бранят заоноустановените си интереси е изцяло техен проблем. Освен това друго тяхно законно право е да напуснат въпросната работа и т.н. Въпросът е искат ли да направят всичко това или очакват партията майка да се погрижи отнова за тях, а те да вземат заплата без да работят?
168
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 14 години
ДО ИДИОТЯСНО МИ Е ПОЛОЖЕНИЕТО РАБОТОДАТЕЛ РАБОТНИК В МОМЕНТА ДАДОХ ТИ ТОЗИ ПРИМЕР ЗА ДА РАЗБЕРЕШ В КАКВО СЪСТОЯНИЕ СА КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИТЕ, ЯВНО НЕ ИСКАШ ДА РАЗБЕРЕШ! ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ СИ СКЛЮЧИЛ ДОГОВОР С БАНКАТА ЗА ЛИХВА КОЯТО Е 9% ПО КРЕДИТА БАНКАТА БЕЗ ПРЕДИЗВЕСТИЕ Я ВДИГАНА 17-19% ЗАЩОТО В ДОГОВОРА Е ЗАПИСАНО ЧЕ С ЕПОЛЗВА ЗА ЛИХВА БЛП НА БАНКАТА! "O sancta simplicitas!
167
0
 
2
 
! Отговори
Idiot преди 14 години
Теб ако могат да те бутнат 10 лв. разлика в сметката, защо мисли, че другите могат?Работи повече и ще видиш, че дори да ти надписват сметките не е толкова страшно. Ти направо ме убиваш. Мен никой не ме клати, защото знам как да си защитя законоустановените интереси и бла-бла.
166
0
 
3
 
! Отговори
с. преди 14 години
Абе ти ако чакаш полиция,инспекция по труда или подобни да те защитят верно си *** бе!Ето ти пример-БДЖ!По колко месеца не взимат заплати бе!?Това законно ли е!?Фирмата е държавна и как точно ги защити инспекция по труда или някой друг че не се сещам!!?Абе ти си страшен ***!

Спонсорирани публикации