Всички сме равни пред закона, Данчо Лечков - също!

Не можеш да показваш неприлични жестове, възмути се Цветанов
24 мар 2010 11:00,
267
Всички сме равни пред закона, Данчо Лечков - също!
Снимка: БГНЕС

"Всеки един е равен до закона, независимо дали е министър, кмет или известна личност".

Така вътрешният министър коментира избухналия снощи скандал между градоначалника на Сливен и столични полицаи на алея "Яворов".

"Сами разбирате – когато полицейски автомобил те преследва няколко километра, не можем да хвърлиш документите си и да се държиш по този начин и да показваш неприлични жестове – това е доста неприлично поведение", възмути се той.

Още по темата

Цветан Цветанов каза пред журналисти, че е имало доста свидетели на инцидента, а техните разкази се припокриват с това, което полицаите са разказали за сблъсъка си с Йордан Лечков.

"Данчо го уважавам много, направил е много за България, направил е много за града си Сливен, но аз смятам, че всички трябва да се равни пред закона", категоричен бе Цветанов.

МВР шефът уточни, че е приятел с Лечков и заедно са участвали в благотворителни мероприятия, в кампанията за изборите, "но смятам, че постъпката му не е постъпка за одобрение. Убеден съм, че и той самият е осъзнал какво е направил", добави той.

Вътрешният министър за породен път даде пример със своята съпруга, която също е била глобена, заради нарушение на пътя и не се е възползвала по никакъв начин от положението, което има.

Цветанов бе категоричен, че "за да променим държавата си, трябва да променим манталитета си".

Междувременно началникът на Първо РПУ в София Евгени Игнатов обяви, че срещу Лечков ще бъде образувано досъдебно производство за това, че е попречил на полицията да изпълни своите задължения.

Кметът на Сливен не се яви в 10 часа в полицията, за когато имаше призовка.

Йордан Лечков обяснил, че има неотложни ангажименти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цървула си е ***!
246
1
 
0
 
! Отговори
paul преди 14 години
не всички сме равни пред законаот къде на къде коруммпиране магистрати ще ползват имунитет май са над законаа една милиционерска държава погва един достоен неин гражданин
245
0
 
4
 
! Отговори
Иванова преди 14 години
То стана голям "политически" проблем. Както е писано преди мен- щом е показал пръст на полицая като в САЩ-затвор, какво го чишкате. Ако аз покажа или се държа така каво ще стане-бързо производство.
244
0
 
6
 
! Отговори
недоволен преди 14 години
Г-н Цветанов, ако вашите полицаи не знаят какво трябва да правят, когато някой им покаже среден пръст ами идете в САЩ и покажете на някой техен полицай този жест и ще разберете какво трябва да правите. Те добре са обучени за разлика от нашите примадони, които само питат " .... кво ши праим сига...". Учете се, никога не е късно. Успех.
243
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Дали сме равни пред закона ли питате." Аааа несме несме.......
242
0
 
3
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 14 години
ТАКА ЛИ СЪВЕТВА ЛЕЧКОВ ТЕЗИ НА КОЙ СЛАГА ГЛОБИ? " АКО ДОКАЖИТЕ,ЧЕ СТЕ НЕВИННИ НЯМА ДА ИМА ГЛОБИ ?" *** !!! А БЕШЕ ТОЛКОВА ГОТИН ,КАТО ОТБЕЛЯЗА НА ГЕРМАНИЯ
241
1
 
3
 
! Отговори
БИВШ преди 14 години
"ЛЕЧЕ" ТЕЗИ ПОЛИЦАЙ РИСКУВАТ МНОГО НЕЩА , ПОНЯКОГА ДОРИ ЖИВОТА СИ ЗА ДА ПАЗЯТ ТАКИВА *** КАТО ТЕБ. ПИЧ НАЙ- ДОСТОЙНОТО ,КОЕТО МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ Е ДА СЕ ИЗВИНИШ НА ВС.ПОЛИЦАИ. МАКАР ДА ЗНАМ СЪС СИГУРНОСТ,ЧЕ НЯМА ДА СИ ОТКРОВЕН
240
0
 
5
 
! Отговори
тодор преди 14 години
ДЕТЕТО МИ ТРЕНИРА ФУТБОЛ . АКО ЗНАМ,ЧЕ СТАНЕ ТАКЪВ *** ЩЕ МУ ЗАБРАНЯ ДА ДОБЛИЖАВА СТАДИОНИТЕ НА 2 КМ.
239
0
 
1
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Teq pak futbolistite si mislqt,4e kato sa bili zvezdi i sa nad zakona!Nqma zna4enie koi si i kakvo si postignal kato titli.6tom prestapva6 zakona,trqbva da bade6 tretiran kato vseki dr.grajdanin!Mnogo hora sigurno sa si misleli,4e novoto BFS bez Bateto 6te opravi futbola.Da,ama ne!Skoro nqma da se klasirame na golqmo parvenstvo,a koito misli,4e sega6nite parvenstva sa po-4estni,jestoko se zablujdava!
238
0
 
8
 
! Отговори
Румениге преди 14 години
Тоя каракачанин дето строй джамий в Сливен си е чиста мутреса. Ще дойде и неговия ред
237
0
 
8
 
! Отговори
tuzarya преди 14 години
тоя самозабравил се Лечков май се е взел много на сериозно!! а на практика той си е само един ритнитопковец..... и то вече май и това не може!! Вината е и на полицията --- какво толкова му се кани!! В САЩ този ляв *** Лечков вече щеше да е труп!!Онези полицаи не си поплюват кой е този който не изпълни тяхното разпореждане, а направо стрелят и то на "месо"!! Няма никаква полза от такива като Лечков и Стоичков!! Всички навярно помните че Стоичков се разхожда с джипа си със незаконна синя лампа!
236
1
 
3
 
! Отговори
бъзик преди 14 години
Цецовите цветанови червенотиквеничковчета защо не са го заловили? Издирва се!!! Пълна некадърност.
235
0
 
4
 
! Отговори
Майтапчия преди 14 години
"Всеки един е равен до закона, независимо дали е министър, кмет или известна личност". - а дали си вярва? Май това е изказване за пред медиите.
234
1
 
6
 
! Отговори
ОДИСЕЙ преди 14 години
Цецо, прав си.Евала! Трябва да се сложи ред в тая държава, мамка му.
233
0
 
3
 
! Отговори
DUBLIN преди 14 години
Voni tazi KO4INA, ot vsqkade voni.
232
0
 
1
 
! Отговори
ufo преди 14 години
Съгласен съм с министъра, но неговото изказване провокира няколко въпроса:1. Какво положение има жена му? И кога?2. След като всички сме равни пред закона, защо се ангажира да коментира случката с Лечков и да очакваме ли от него да се произнася по всички случаи когато КАТ спира нарушител?
231
0
 
3
 
! Отговори
Razocharovan преди 14 години
Lechkov mnooooooogo se izliji da znaesch.A te haresvah.Golqm rezil.
230
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хм,никога не е късно да станеш за резил..
229
0
 
3
 
! Отговори
АВРААМ преди 14 години
Тоя гюптин много нагло се държи от години, но няма кой да го постави където му е мястото. Затова в бъдеще ще има друг "Хитлер", и ще бъде добре да това.
228
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Точно така!*** полицията, ми да го бяхте респектирали бе!