С влак до морето – за 6 часа, в сепаре с мокър бар

В петък БДЖ пуска нов трен до Бургас
14 апр 2010 14:00,
200
С влак до морето – за 6 часа, в сепаре с мокър бар
Снимка: Булфото

Първият влак, който ще пътува от София до Бургас за по-малко от 6 часа, ще тръгне в петък, съобщиха за Dnes.bg от БДЖ.

От 16 април влакът ще пътува само в петъчните дни от седмицата, като пътьом ще спира само на гара Пловдив. До Града на тепетата пък ще се стига само са 1,57 часа.

Националният жп превозвач пуска този влак в отговор на повишения интерес към пътуване от София до морето.

В луксозния трен ще има сепарета и мокър бюфет с алкохолни и безалкохолни напитки срещу заплащане.

Бързият влак ще бъде със задължителна резервация, ще тръгва от Централна гара София в 15,00 ч. и ще пристига в Бургас в 20,42 ч.

Засега от БДЖ не съобщават колко ще струва билетът и дали ще може да се купува и в двете посоки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
3
 
! Отговори
Неуместен преди 14 години
*** и до Варна ще има *** ще е всека събота и на 2 седмици щото ще се лашка по 3 дена в едната посока със светкавичните 50км/ч
48
3
 
3
 
! Отговори
Сатанаил преди 14 години
Plamen, 6 часа до Варна...прави сметка колко сте далеч от цивилизацията!!! :)
47
1
 
12
 
! Отговори
БДЖ до Сатанаил преди 14 години
5ч42м ще пътува влаът. 20 лв билета. Колко пътува автобусът ? Колко струва билетът ? Колко по-удобно е на тясната му седалка ? Има ли контакт и поставка за лаптоп в него - защото в този влак ще има - пускаме новите вагони серия 44 с поставка и контакт за лаптоп - а скоро и Wi ! После пак се оплаквай и мрънкай !
46
3
 
6
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
От София, през Пловдив до Бургас, според бгмапс.ком е точно 420 км и 660 м....За 5 часа и 42 минути, прави, без престоите, средна скорост 73,8 км/ч.... Много похвално е, че през 21-век влаковете ни се движат със скоростта на старо Трабантче!!! :)))))))))))
45
2
 
2
 
! Отговори
Неуместен преди 14 години
Ох, то да е Преслава, бива, че коко по бездарни певачки и от нея имаме. А БДЖ, за неща като химическа тоалетна и автомати за питейна вода в тоалетните дали са чували въобще?
44
3
 
8
 
! Отговори
Сатанаил преди 14 години
6 часа?!?!?Аз ще забравя за къде съм тръглал...
43
7
 
6
 
! Отговори
Plamen преди 14 години
Браво, БДЖ, докарайте шопите за 6 часа на морето, само, МОЛЯ, да не забравите да си ги приберете после. И ако може, не пускайте влак до Варна, поне едно по-спокойно "фрий-шоп" място да остане... :D шегувам сее, сега сигурно 30 коментара ще има които "доказват" колко по-напред е София от провинцията :D
42
4
 
6
 
! Отговори
Messi преди 14 години
Абе не знам,нещо им нямам доверие на БДЖ-то с тоя влак...а и цена не съобщават да поддържат интереса...Не съм се возил на влак от 2001 година,но като се сетя каква мизерия беше...мани:(
41
0
 
4
 
! Отговори
до г преди 14 години
18 лв.
40
2
 
5
 
! Отговори
bj преди 14 години
Моля, моля!На влакове с Преслава няма да се качваме!
39
0
 
5
 
! Отговори
празна кратуна преди 14 години
Толкова ли ти е празн кратуната че спамиш като за умряло? Вземи си тегли една *** за вечеря, може и две патки, но явно ще си останеш куха кратуна!
38
2
 
3
 
! Отговори
г преди 14 години
колко струва билет за ббърз влак до Бургас?
37
1
 
13
 
! Отговори
Уместен до Неуместен преди 14 години
Няма да пускат плочи на Лили, а дискове на Преслава - доволен ли си от еволюцията ? Щото аз не ? Или предпочиташ нещо англосаксонско, че е модерно - само не и стойностна българска музика. Относно дупката на *** - "директното осиране" е най-полезно за природата, вредно е да си хвърляш *** през прозореца на влака, което не прави БДЖ, а "модерните" пътници като тебе.
36
2
 
5
 
! Отговори
Elena преди 14 години
Много добре са го измислили,"Браво"за новия влак,само че кой ще оправи старите?Поне да ги поизчистят малко,толкова е мръсно!Скоро пътувах с влака София-Варна,беше ужасно!Така и неразбрах каква е разликата между първа и втора класа(освен цената на билета).
35
2
 
6
 
! Отговори
bj преди 14 години
Без Веско и Лили влакът да не тръгва!Майката природа си има защитници. Те да го мислят.Искаме Веско и Лили!
34
3
 
9
 
! Отговори
Неуместен преди 14 години
А във мокрия бюфет ще пускат плочи на Лили Иванова или вечните хитое на Веселин Маринов, а от дупката в *** пак ли ще осираме директно Майката Природа ?
33
4
 
9
 
! Отговори
Неуместен преди 14 години
А във мокрия бюет ще пускат плочи на Лили Иванова или вечните хитое на Веселин Маринов, а от дупката в *** пак ли ще сираме директно Майката Природа ?
32
1
 
9
 
! Отговори
Петър Делчев преди 14 години
Според мен този влак трябва да спира в Пловдив и Стара Загора и да тръгва в 17:30 от София или дори в 18:00. Също така трябва да има 4 мин престой в Пловдив, които обаче да са за сметка на няколко минути още между София и Пловдив. Също в Неделя следобяд (или последния от поредица празнични дни) да има подобен влак от Бургас. Така ги виждам аз нещата. Пазарджик, Ямбол и други гари - категорично отпадат. Или да спира Пловдив и Стара Загора - или никъде, но по-добре първият вариант.И накрая - ПО
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По-добре мокър бюфет, отколкото мокри сънища......
30
0
 
12
 
! Отговори
bj преди 14 години
Предлагам да тръгва в понеделник сутрин и да пристига във вторник вечер.Така е някак си по-романтично! Така ще посрещнете изгрева в София, ще видите залеза в Пловдив, а после ще ви е все едно къде сте и кое време е. Става и за борба със стреса.