Миро от Мери Бойс Бенд има нужда от помощ

Тежка левкемия повали китариста, трябват пари за лечение
16 апр 2010 12:37,
111
Миро от Мери Бойс Бенд има нужда от помощ
Мери и Миро. Снимка: Булфото

След Гого от Фамилия "Тоника", който имаше нужда от пари за лечение на тежко заболяване, сега и друг наш музикант има нужда от нашата финансова помощ.

Миро, китаристът на Мери Бойс Бенд, е с тежка лекемия, а наскоро е получил и рецидив на болестта. В момента той е в клиника във Франция, за лечението му са необходими 100 000 евро.

В писмо до медиите съпругата му Мери съобщава лошата новина и моли за помощ.

Ето и писмото й:

Страшната диагноза остра миелоидна левкемия му бе поставена преди година и половина.

Оттогава Миро мина през шест химиотерапии. Всичко изглеждаше добре. Лечението се провеждаше в България – в МБАЛ „Александровска”, в клиниката по хематология при доцент Хаджиев.

През цялото време Миро бе консултиран и във Франция от професор Варе и именно там се следеше как се развива количеството на раковите клетки в костния му мозък. Те намаляваха и стигнаха почти до нула.

Професор Варе обаче държеше, при намиране на 100% съвместим донор, да се направи алогенна трансплантация, за да се избегне евентуален рецидив. Такъв, за съжаление, не се намери.

Аз и момчетата бяхме плътно до Миро през всичките почти осем месеца на болничен престой и лечение. Използвахме дните след лечението му за звукозаписи, група Мери Бойс Бенд отново засвири по клубове, партита и концерти...

Всички пари събирахме за трансплантация на Миро. Няколко приятели ни помогнаха със значителни суми. През цялото време си мислехме, че имаме време и можем да се справим сами, без да „бием камбаната” за помощ.

Днес вече нищо не е същото... Миро получи рецидив на болестта си в централната нервна система и бе приет по спешност за лечение в клиника във Франция.

Вече нямаме време сами да се справим със събирането на средства за лечението. Вече не става въпрос за трансплантация, а за ново овладяване на левкемията.

В България лекарите нямат опит с такъв отвратителен рецидив, няма и време, защото болестта се развива светкавично, затова Миро отиде в болница във Франция, в която за лечението в момента ще са необходими 100 000 евро.

Днес имаме нужда от вашата помощ, защото не можем да се справим сами. Признавам го и ме е страх, че сте се уморили от вълната ”Зов за помощ”, която ви залива, но нямам време, а страшно много искам да спася човека, когото обичам.

Знаете, че за мен любовта винаги е била движещата сила и вярвам, че и днес ще ни помогне. Затова, моля ви, молете се с мен Бог да пощади Мирослав, да му даде вяра и сили и да го излекува!

Ако можете да отделите и финансови средства за Миро, моля, направете го на разплащателните сметки, които открих!

Миро вече е в болница и на мен ще ми се наложи да плащам цялото лечение, затова сметките са на мое име:

Мария Илиева Мутафчиева

Първа инвестиционна банка

клон „Народен театър”, ул. „Дякон Игнатий” 7

BGN IBAN: BG24FINV91501004419465

EUR IBAN: BG82FINV91501004419488

С обич: Мери

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
30
 
6
 
! Отговори
Удри уйно преди 14 години
Страдам от тежък хроничен гъзобол .Опитвах всякакви терапии ,но не помогнаха.Само лечение в Мозамбик на стайност 300 000 лв според специалисти ще помогне да оздравея.Добри хора , помогнете.
10
12
 
9
 
! Отговори
baba Pena преди 14 години
Az vi kazah , che sled alkoholizite Velko Kanev i Gogo, sega vsichki shte se izredjat!!
9
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е много гадно,наистина човек да се разболее от такива болести.Млад чоовек е ,живота е пред него,тъжно.Но си мисля ,ние обикновените хора ,които нямаме пари кво правиме ние в такъв случай.Тези пак имат някакъв шанс да се излекуват.Скапана работа.Да ни пазиГоспод,че на държавата не й пука за нас.успешно лечение,Миро.
8
15
 
14
 
! Отговори
Неуместен преди 14 години
Аре сиктир бе! Тея до един станаха просяци!!! А колко хонорар вземат за да си изпеят песничката или да им запише некой 1, 2 диска. При това тези доходи те не смятат за нужно и нормално да декларират, те им минават по Каналния Ред и ги обрърсват после с някой от лъскавите им плакати дето заливат улиците по градове и паланки. Да се оправя всеки както може ако аз се разболеея дали някой ще го е еня за това освен семия мене де
7
2
 
38
 
! Отговори
ифф преди 14 години
Нямам нищо против, но на обикновените хора, които са болни, кой ще помогне??????
6
4
 
30
 
! Отговори
Kr преди 14 години
Като нямаш какво да кажеш, по-добре замълчи!Как може такова бездушие?! Кво значи АМАН?!Човекът е болен, близките търсят начини да го спасят, готови са на всичко.Никой не те принуждава да даваш, но поне покажи състрадание или *** се скрий някъде! Аз бих казала АМАн от такива дебелокожи бездушници като теб...
5
26
 
4
 
! Отговори
Ууууууу преди 14 години
Га ядахти кифтетата преди 10 години по клубове и уж благотворителни концерти с тлъстичък хонорар , ни ривахти!*** ви пуганска
4
36
 
5
 
! Отговори
мрете ве преди 14 години
за бездарни музиканти и хора творящи скапана музика нищо не давам
3
1
 
28
 
! Отговори
човек преди 14 години
Стискам палци! Винаги има надежда...
2
21
 
9
 
! Отговори
Не на Булгаристан преди 14 години
А стига бе , сега всички хрантутници ,дето рапаха на поразия от участия се изкараха последните бедняци.Да ви ... .... нагла и безочлива!
1
3
 
26
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Като нямаме нормална държава артистите ей така ще просят !!!!