Миро от Мери Бойс Бенд има нужда от помощ

Тежка левкемия повали китариста, трябват пари за лечение
16 апр 2010 12:37,
111
Миро от Мери Бойс Бенд има нужда от помощ
Мери и Миро. Снимка: Булфото

След Гого от Фамилия "Тоника", който имаше нужда от пари за лечение на тежко заболяване, сега и друг наш музикант има нужда от нашата финансова помощ.

Миро, китаристът на Мери Бойс Бенд, е с тежка лекемия, а наскоро е получил и рецидив на болестта. В момента той е в клиника във Франция, за лечението му са необходими 100 000 евро.

В писмо до медиите съпругата му Мери съобщава лошата новина и моли за помощ.

Ето и писмото й:

Страшната диагноза остра миелоидна левкемия му бе поставена преди година и половина.

Оттогава Миро мина през шест химиотерапии. Всичко изглеждаше добре. Лечението се провеждаше в България – в МБАЛ „Александровска”, в клиниката по хематология при доцент Хаджиев.

През цялото време Миро бе консултиран и във Франция от професор Варе и именно там се следеше как се развива количеството на раковите клетки в костния му мозък. Те намаляваха и стигнаха почти до нула.

Професор Варе обаче държеше, при намиране на 100% съвместим донор, да се направи алогенна трансплантация, за да се избегне евентуален рецидив. Такъв, за съжаление, не се намери.

Аз и момчетата бяхме плътно до Миро през всичките почти осем месеца на болничен престой и лечение. Използвахме дните след лечението му за звукозаписи, група Мери Бойс Бенд отново засвири по клубове, партита и концерти...

Всички пари събирахме за трансплантация на Миро. Няколко приятели ни помогнаха със значителни суми. През цялото време си мислехме, че имаме време и можем да се справим сами, без да „бием камбаната” за помощ.

Днес вече нищо не е същото... Миро получи рецидив на болестта си в централната нервна система и бе приет по спешност за лечение в клиника във Франция.

Вече нямаме време сами да се справим със събирането на средства за лечението. Вече не става въпрос за трансплантация, а за ново овладяване на левкемията.

В България лекарите нямат опит с такъв отвратителен рецидив, няма и време, защото болестта се развива светкавично, затова Миро отиде в болница във Франция, в която за лечението в момента ще са необходими 100 000 евро.

Днес имаме нужда от вашата помощ, защото не можем да се справим сами. Признавам го и ме е страх, че сте се уморили от вълната ”Зов за помощ”, която ви залива, но нямам време, а страшно много искам да спася човека, когото обичам.

Знаете, че за мен любовта винаги е била движещата сила и вярвам, че и днес ще ни помогне. Затова, моля ви, молете се с мен Бог да пощади Мирослав, да му даде вяра и сили и да го излекува!

Ако можете да отделите и финансови средства за Миро, моля, направете го на разплащателните сметки, които открих!

Миро вече е в болница и на мен ще ми се наложи да плащам цялото лечение, затова сметките са на мое име:

Мария Илиева Мутафчиева

Първа инвестиционна банка

клон „Народен театър”, ул. „Дякон Игнатий” 7

BGN IBAN: BG24FINV91501004419465

EUR IBAN: BG82FINV91501004419488

С обич: Мери

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За обикновен човек,ако е в нужда ще дам,но за този не.
30
2
 
15
 
! Отговори
Любомирчо преди 14 години
Това е съвременното (англо саксонско ) задравеопазване. Ако нямаш пари умираш. Честито!! Дано да се опарви човека искренно му го пожелавам
29
0
 
17
 
! Отговори
Andi преди 14 години
Стигне ли се до химиотерапия нещата са ясни,но дано човека да има късмет и да оздравее,силно му го пожелавам
28
4
 
17
 
! Отговори
Колумбиеца преди 14 години
Направете SMS линия за по-бързо събиране на средствата..дано се сетите!
27
3
 
18
 
! Отговори
кръв - чев преди 14 години
Ако някой от пишещите злорадо във форума го тръшне левкемия, каква ли песен ще запее? И парите не са за операция, а за продължителна и скъпа химиотерапия!
26
6
 
24
 
! Отговори
nnnn преди 14 години
незнам как може да има толкова злоба! Ние сме един малък и много злобен и *** народ!
25
2
 
7
 
! Отговори
г-н Ташков преди 14 години
Вече не можеш да разбереш кога на един човек състоянието е наистина тревожно и кога докторите дигат аларма за печалби.
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе много пари бе - 100 000 евро за една операция - звучи съмнителномежду другото Гого не може да намери 30000 за операция,ама успя да си купи нов джип Опелпак ви казвам - ни да вярваш,ни да дарявашаз съм спрял да пускам смс и все такива пирамиди от доста години,всичко е лъжа и измама
23
4
 
3
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
ква свещ ще паля ве аз съм сатанист
22
1
 
10
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
А така ве.А за обикновените хора кой ще дава пари
21
0
 
5
 
! Отговори
Неуместен преди 14 години
А то тоя заплес аз си го имам по наследство, от тате ми е и си го носа вече 50 години с мене та нема отърване
20
11
 
5
 
! Отговори
bboydev преди 14 години
Щом за теб 10 лева е крупна сума, ето как можеш да си оптимизираш разходите: - свещи има и по 20 стотинки; - защо да даваш пари за билет? *** се возите безплатно! - бирата никак не е задължителна. Освен ако не държиш да си навреш бутилката в алчния ***! Десятка няма да ти дам. Но ще ти дам левче да си купиш билет за метрото. Препоръчвам ти да се хвърлиш под влака, защото с тази цинична злоба ще имаш много да си патиш в живота!
19
8
 
1
 
! Отговори
19 преди 14 години
А ти си още по-*** и от "неуместен".
18
8
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 14 години
Неуместен, глупостта сигурно ти е вродена. А който си е глупав е глупав до гроб! Ще дойде време и заплесът ти ще мине и тогава ще си кръгла нула. Сега поне има с какво да се перчиш.
17
1
 
8
 
! Отговори
малък човек преди 14 години
Искам да знам дали е плащал здравни осигуровки и ако е ще подпомогна неговата кампания.След това да съди Държавата.Ако не е плащал дано да оздравее,въпреки че не е бил солидарен.
16
3
 
21
 
! Отговори
bboydev преди 14 години
Е как може толкова злоба? Хората се опитват да съберат с труд парите, но времето е ограничено. Всеки ден е от значение. Като не можете или не искате да помогнете с пари, поне запалете една свещичка в църквата и се помолете за момчето... Най-малкото не ви коства нищо!
15
9
 
6
 
! Отговори
Неуместен преди 14 години
Пич и аз съм нелечимо болен от ЗАПЛЕС, мале па ако мине некое девойче на 20см токчета с също толкова дълга поличка и балкони 15мин пред нея, мали *** тогава така се заплесвам, че ша .... *** никой не мое ме излекува от това. Има една *** вика ми, "момче земи сабери 100000лв па ела ми ги дай аз шъ типобая с те това вретено дет сама сам го правила и може и куршум да ти лея и кат ми дадеш парите така ще се стреснеш че ще ти мине заплеса!
14
14
 
6
 
! Отговори
Не ми дреме преди 14 години
На кой каквото му е писано.Всеки да си носи кръста.Щом се е стигнало до тук , значи има някаква причина според Господ.не са единствените нуждаещи се от лечение и трансплантации нито она *** Гого , нито тоя псевдомузикант .Няма да се очудя , ако след някой ден Дичо ревне за помощи за присаждане на коса.
13
2
 
23
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Безкрайно ми е неприятно да чуя нещо подобно, стискам палци на пича, но ще започна да помагам тогава, когато почна да виждам подобни призиви на главните страници и за обикновените деца на България. Защото, когато е за "защита на правата на творците" срещу посегателства от "пирати", тогава има МузикАутор, Булпрофон, Телефон, Домофон и прочие, а сега "Помогнете!"... А знаете ли колко много деца гаснат, защото не са имали шанса да стигнат да цвилят по клубове, та белки некой им запомни името?
12
7
 
5
 
! Отговори
baba Pena преди 14 години
Predlagam oshte ot sega da zapochnem da sabirame pari za pemparsi za ostarelite pevzi i artisti..te shte im potrjabvat skoro !!Osobeno na Lili Ivanova i na Jordanka Hristova!!tuk adres : pemparsi za Lili .bg