СЕМ: Агресиите и голотиите от Big Brother - след 23 ч.

Регулаторът плаши Нова телевизия със сериозни санкции
16 апр 2010 14:50,
264
СЕМ: Агресиите и голотиите от Big Brother - след 23 ч.
Снимка: bigbrother

Съветът за електронни медии (СЕМ) изпрати до Нова тв становище от наблюдението на регулатора на риалити формата Big Brother Family.

В писмото, подписано от председателя на СЕМ доц. Георги Лозанов и адресирано до Карл Якоб Андерсон, изп. директор на медията, се отбелязва, че е установено излъчването на сцени, съдържащи прояви на вербална и физическа агресия между участниците в шоуто.

"Подобни епизоди са заплаха за физическото, психическото и моралното развитие на децата – участници в предаването и потенциални негови зрители", пишат от регулатора.

СЕМ настоява Нова тв стриктно да спазва законовите разпоредби, защитаващи децата от вредно медийно съдържание.

Медийните експерти настояват още елементите от шоуто "с възможно вредно въздействие върху детската аудитория да не бъдат излъчвани преди 23,00 часа".

"В полза на това ще е и по-балансираният подбор на участниците, който да отговори на предварителна заявка на предаването, че ще е представително за българското семейство днес", пишат още от СЕМ.

Накрая регулаторът твърди, че ако медията не пристъпи към промени в шоуто, Съветът ще пристъпи към административно-наказателни действия, предвидени в Закона за радиото и телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В Гърция цената на истината е спряно след второто предаване. И никой не е скочил, че се нарушава демокрацията. А тук опосумите ревнаха срещу ЦЦ, че се бърка в частна медия! Ами, ще се бърка, като сте частна медия, давайте сега се насерете частно пред цяла БГ.
187
2
 
13
 
! Отговори
н преди 14 години
има лесно бе хора! защо се дразните? аз не го гледам и ми е през оная работа кога и какво дават....
186
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами, ако в приказката за кервана и кучетата, кучетата дори не лаеха, нямаше да я има и поговорката, така че първата крачка е да се говори в общественото пространство, а ако някой реши да направи нещо. да го направи. То сега да спрем и да си казваме мнението ли?? А иначе Нико Тупарев се кефи и на *** по предаването и на хвалбите на някви измислени hilife елементи като простачката Катето Евро, която се чуди къде още да разпръсне простащината си и други подобни!
185
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нова тв , тотално пропадна от как в нея се преместиха Тупарев и Иван и Андрей.Въобще не я гледам .
184
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами и аз в началото ги харесвах в Сблъсък, но след това и в Music Idol с Дони, който постоянно и той се прави на интересен и върши идиотщини и простащини. Незная сега кой ги гледа, просто и шеги нямат и освен те самите, незная на кой друг му е смешно?!! Да, модерно е в момента, но..аз освен ***- силиконки и подобни интелектуално ощетени елементи не съм видял в това шоу, колкото пъти съм го гледал. Ама и как някоя свястна друга ТВ няма да покаже нещо хубаво, те да имаме някаква алтернати
183
1
 
19
 
! Отговори
!!! преди 14 години
Сетиха се! И рекламите им да спрат! Само простотии, е...ти семействата, ако моето беше такова и минута нямаше да издържа! А защо децата били агресивни???
182
1
 
15
 
! Отговори
варна преди 14 години
Цената на Истината си беше за яки глоби, че и за отнемане на права, но изгледаха ли си го децата ни? Изгледаха го.Научиха ли по най просташки начин от екрана на най гледана телевизия в най гледано време кой кого кога и колко е чукал, кой гей, кой лесбика, кой тройки прави, кой четворки....Мина замина, прибраха си паричките продуцентите, а ние се пеним тука ...
181
1
 
17
 
! Отговори
до СЕМ преди 14 години
Прочистете ефира от тая простащина!!
180
1
 
17
 
! Отговори
До СЕМ преди 14 години
Прочистете ефира от тая простащина!!!!
179
1
 
12
 
! Отговори
korleone преди 14 години
Още с началото на това изродено предаване обявих в службата,че изобщо не го гледам и няма какво да коментирам,получих поздравления от една колежка, сега поздравявам всички които мислят трезво и не гледат простотии.А г-н Лозанов да им отреже лозата и хич да не ги мисли !!!
178
1
 
10
 
! Отговори
zoo york преди 14 години
tva e nai - tupoto show.Tolkova prostotia na edno mqsto.
177
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че какво ми пречи да го гледам и въпреки това да не ми харесва и да се възмущавам на простотията?? Да, няма нищо по каналите, гледам и всяка вечер се чудя на българската простотия! Това да не би да ме прави лицемер! Гати и елементарното мнение! :)
176
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе и аз тва се чудя и всеки се дели от участниците че той не бил такъв,а погледнете новините за последните 3 дена и вижте главните герои,не са ли със същите характери, интереси,култура като на тези индивиди от ББ.Ами да според мен.
175
7
 
2
 
! Отговори
зъбатия преди 14 години
Тва отдавна не съм го глеал, ама има ли *** вътре е...то аз ко влезна в къщата, тогава ще има истински висококачествен секс...
174
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като водеха в началото да ,хората ги харесваха.Ама сега се оядоха, Нова тв. им стана бащиния, само за пари мислят.Не знам въобще кой им гледа *** шоу на тези недоносчета.
173
3
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
Какво ще им се молите бе? Направо закривай!
172
2
 
9
 
! Отговори
варна преди 14 години
Ми да ИВанчо и Андрей не са с нищо по различни от обитателите на къщата.Говорят само простотии, обиждат наляво и надясно, като ги гледам какви се дребосъци, представям си и какви са злобни човечета.Набутаха и женичките си в телевизията, денонощно са там четиримата.Те са истински Биг Брадъри.
171
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Направи новаТВ едно велико откритие, та взе, че се ....Гледах случайно Слави преди няколко вечери. Дори и морално остарял и вече почти без никакъв рейтинг, беше ми много по-смешен от тези два опосума. Те нямат нито добър сценарий, а Оркестърчето, завалиите, ама изобщо ги няма! Трагедия, но..нали сега е модерно...А и гостите са все доказани мутреси, корумпирани журналистки и ***(софи, дачо, лоренцо). Слави поне канеше хора на изкуството, на културата...абе..може и аз да не съм прав!
170
7
 
6
 
! Отговори
!!! преди 14 години
,,,уж никой не го гледал, А ПЪК ЗА 2 ЧАСА -почти 200 коментара ,,,лицемери с лицемерете !!много ме кефите ,,,
169
4
 
9
 
! Отговори
шаш преди 14 години
А не е ли по-добре направо да го спрат?