Проверяват болница за смъртта на дете

След операция момченце почина във варненската "Света Марина"
23 апр 2010 10:55,
89
Проверяват болница за смъртта на дете
Снимка: Булфото

Министерството на здравеопазването е назначило две проверки във варненската болница "Света Марина" заради смъртта на 2-годишно момченце.

Детето е починало в четвъртък сутринта, а точната причина за смъртта му предстои да бъде установена от проверките.

В понеделник момченцето било прието с висока температура и повръщане в бившата Окръжна болница на морската ни столица.

Въпреки лечението състоянието на детето се влошило и родителите го преместили в "Света Марина".

Там във вторник вечерта детето било оперирано по спешност, а на операционната маса станало ясно, че има преплитане на червата.

Според специалистите е възможно детето да е развило постоперативен септичен шок. Според родителите обаче става въпрос за лекарска грешка.

Назначена е аутопсия, по случая тече вътрешна проверка, която трябва да завърши до 14 дни, коментира изпълнителният директор на болница "Света Марина" проф. Красимир Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
0
 
! Отговори
Денислав преди 13 години
Ами искрено да ви ка6а докторите в Българиа са под Всиакаква критика ..... Некадарници , *** , Ако това беше м0ето дете и да сам обеден 4е зарад тиахната не марливост и безотговорност ште ги убиа НЕКАДАРНИЦИ искрени съболезнованиа !!!
77
0
 
2
 
! Отговори
Георги Колев преди 14 години
Моите съболезнования, мили родители. В този случай ЗДРАВНАТА СИСТЕМА има едно лице - Проф. Красимир Иванов - В Св.Марина ВАРНА, по времето на управлвението на въпросното лице няма спешна хирургия с обяснението, че тя не носи финансови ползи на здравното заведение. Същият е избран за мениджър на годината ... Всичкият театър по отношение на хората които дежурят в хирургичните клиники, когато лицето Красимир Иванов е началник на хирургична клиника с неговото знание дежурят специялизанти, които са с
76
1
 
0
 
! Отговори
Георги Колев преди 14 години
присъствие в клиниката на специялист по същото време. Несменяем мениджър на МБАЛ Св.Марина лицето коли и беси и се заобгражда с послушни но некъдърни лакеи. Истинският виновник за смъртта на детето е ЗДРАВНАТА СИСТЕМА, но в този случай, тя има лице - Проф. Красимир Иванов, всяка вътрешна проверка, уволнения и писане на обяснения само показва старата максима - крадецът вика - 'дръжте, крадеца'
75
1
 
2
 
! Отговори
Георги Колев преди 14 години
Моите съболезнования, мили родители. В този случай ЗДРАВНАТА СИСТЕМА има едно лице - Проф. Красимир Иванов - В Св.Марина ВАРНА, по времето на управлвението на въпросното лице няма спешна хирургия с обяснението, че тя не носи финансови ползи на заведението. Същият е избран за мениджър на годината ... Всичкият театър по отношение на хората които дежурят в хирургичните клиники, когато лицето Красимир Иванов е началник на хирургична клиника с неговото знание дежурят специялизанти, които са сами, без
74
0
 
4
 
! Отговори
Пациент преди 14 години
Хич не вярвам, че ще има последствия за безсърдечните човечета, които са разтакавали родителите и детето. Сраааам, срам и за кадърните и за човечните!
73
0
 
0
 
! Отговори
tatuni преди 14 години
Moite sarde4ni saboliznovaniya na roditelite na malkiyat Dani angel4eta da bdyat nad nevinnata mu du6i4ka.Golyama e bolkata i vinagi ostava vaprosa za6to,no ni6to ne se promenya.Vsi4ki si mislyat 4e samo doktorite v Balgariya sa na lo6o nivo ,az he mislya taka.Na6ite daje sa po-dobri i ot tezi v evropa prosto nyamat tehnika.Razbia se moje da ima i takiva koito ne sa mnogo dobri .no takiva gi ima na vsyakade.
72
0
 
1
 
! Отговори
valeri преди 14 години
До 69Не съм в защита на докторите, но оценка над 4,50 не означава, че ще те излекуват, когато им попаднеш в ръцете. Мисля, че по- важна е практиката и човечността.
71
0
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 14 години
ДЪЩЕРЯ МИ ЗАВЪРШВА СТОМАТОЛОГИЯ В ГЕРМАНИЯ И ВЕЧЕ ДАВА ДЕЖУРСТВА В КЬОЛН -СПЕШНИЯ ЦЕНТЪР НА НАЙ-ГОЛЯМАТА БОЛНИЦА В ГРАДА-ПЛАЩАТ ПО 200ЕВРО НА ДЕЖУРСТВО ПРЕЗ НОЩТА ,НО ОТГОВОРНОСТТА Е 100%ПО 3-А НА СМЯНА, РАБОТЯТ ЕДНОВРЕМЕННО И ТРИМАТА ВЪРХУ 1 ПАЦИЕНТ ,ВСИЧКО СЕ ДОКУМЕНТИРА И СЕ ПАЗИ В АРХИВ 30 ГОДИНИ,ЗА ГРЕШКА В ГЕРМАНИЯ СЕ ГУБЯТ ЛЕКАРСКИ ПРАВА,ЛЕЖИ СЕ В ЗАТВОРА И СЕ ПЛАЩА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ВЪВ ВИД НА ПОЖИЗНЕНА РЕНТА НА ПОСТРАДАЛ ПАЦИЕНТ ОТ ЛЕКАРСКА ГРЕШКА ,БОЖЕ ДОБРЕ ,ЧЕ ПОНЕ ЗЪБИТЕ СИ ЛЕКУВАМЕ ТАМ
70
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До родителите на Дани Приемете искрените ни съболезнования. С Вас сме срещу безхаберието и престъпната небрежност. Ако имате нужда от помощ обявете го публично, много хора ще Ви подкрепим с каквото можем и за каквото има нужда !
69
0
 
9
 
! Отговори
Деси преди 14 години
Приемете моите искенни съболезнования!Няма по-голяма мъка от това и по-голяма болка от тази!Дани,почивай в мир ,детенце!
68
4
 
7
 
! Отговори
до мин.на здравеопаз преди 14 години
ПРЕДЛАГАМ: Доктор, който е завършил медицина с диплома под 4.50 да става фелшер или парамедик. Да не му се дава възможност да работи в болница.
67
0
 
7
 
! Отговори
Деян преди 14 години
...Имаме детенце на година и 9 месеца, което също се казва Дани. Всеки ден го гледаме и му се радваме как расте и се стараем да е щастливо, обичано и закриляно всеки миг. За съжаление, обаче, има случаи, в които нещата не зависят от нас. Нека вашият малък Дани да почива в мир!
66
0
 
21
 
! Отговори
Деян преди 14 години
до родителите на ДаниИскам да изкажа моите най-искрени съболезнования!! Гледах репортажите и скърбя с вас! Да си лекар е най-благородното нещо. Да си безотговорен лекар - това е престъпление!Ако в конкретния случай наистина има виновни, то те трябва да бъдат сурово наказани, така че никой друг да не си помисли, че подобно безхаберие ще остане ненаказано...
65
0
 
8
 
! Отговори
Дончо преди 14 години
Като се знам каккъв инженер съм ....как да отида на доктор ???
64
0
 
7
 
! Отговори
АВРАМ преди 14 години
тия лекари само смучат пари от клинични пътеки и не им дреме.има ли осъден лекар,няма и да има
63
0
 
33
 
! Отговори
Родителите на ДАНИ преди 14 години
ИСТИНАТА ЗА НАШЕТО ДЕТЕНЦЕ ДАНИ Е, ЧЕ БЕШЕ УБИТ ОТ ЗДРАВНАТА СИСТЕМА И НЕКАДЪРНИТЕ, БЕЗДУШНИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ " ДОКТОРИ" !!! ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ Е ОТВРАТИТЕЛНА И СМЕ ТВЪРДО РЕШЕНИ ДА СЕ БОРИМ ДОКРАЙ, ЗА ДА СЕ НАКАЖАТ ВИНОВНИЦИТЕ.!!!!
62
3
 
0
 
! Отговори
ми преди 14 години
При наличие на некроза на червата,която е трудно установима когато,е лекарствено зависимо,проходимостта се определя и от барометричната скала и наличието на достатъчен обем кислород във алвеолите и кръвният ток и нетоксичност в самата коремна кухина,Марлите с които се борави не бива да са на друг вид стерилизация освен автоклавна,,,
61
0
 
15
 
! Отговори
Нина преди 14 години
Да не говорим колко лекари нямат квалификацията за нещо, а лекуват...Примерно баба ми страда от щитовидна жлеза и отишла при GP-то си и GP-то й изписало лекарства без да я прати на ендокринолог. Оказва се, че GP-то й е предписало доза за 120кг-мов човек, а баба ми е 60 кг с мокри дрехи.И сега 3 месеца се мъчим да я лекуваме от страничните ефекти...Направо нямам думи. А иначе си беше здрава жена. И на нивата и в двора копа. Аман от лекари.
60
0
 
9
 
! Отговори
ввв преди 14 години
и нашият семеен лакар се направи на много учена и предписа лекарства на свекър ми вместо да го прати на специалист и човека БОГ ДА ГО ПРОСТИ си умря от ХЕРПЕС ЗОСТЕР точно за 7 дни илекува го за век и веков кой да я осъди доно Господ я осъди
59
0
 
12
 
! Отговори
Някой преди 14 години
Нашите доктори отдавна не са медици, а шамани. Всякакви знайни и незнайни знахари и шамани си купиха дипломи за лекари, кадърните отдавна избягаха от България. Много рядко са тези, които си разбират от работата. Личния ми лекар само с поглед беше решил, че имам или цироза или хепатит, да е жив и здрав, добре че е некадърен и не позна. Жена ми обаче все още държи на него, ама и тя вече е разколебана, наскоро и предписа някакви мазила пак от пръв поглед, които естествено нищо не помогнаха.