Проверяват болница за смъртта на дете

След операция момченце почина във варненската "Света Марина"
23 апр 2010 10:55,
89
Проверяват болница за смъртта на дете
Снимка: Булфото

Министерството на здравеопазването е назначило две проверки във варненската болница "Света Марина" заради смъртта на 2-годишно момченце.

Детето е починало в четвъртък сутринта, а точната причина за смъртта му предстои да бъде установена от проверките.

В понеделник момченцето било прието с висока температура и повръщане в бившата Окръжна болница на морската ни столица.

Въпреки лечението състоянието на детето се влошило и родителите го преместили в "Света Марина".

Там във вторник вечерта детето било оперирано по спешност, а на операционната маса станало ясно, че има преплитане на червата.

Според специалистите е възможно детето да е развило постоперативен септичен шок. Според родителите обаче става въпрос за лекарска грешка.

Назначена е аутопсия, по случая тече вътрешна проверка, която трябва да завърши до 14 дни, коментира изпълнителният директор на болница "Света Марина" проф. Красимир Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
6
 
! Отговори
ввв преди 14 години
съжалявам за братовчед ти но истината е другаде в ПОРТФЕЙЛА ви ако бяхте платили солидна сумичка охоооо от вкъщи щяха да скочат и да го приемат но за жалост не сте били платежоспособни нямам думи и аз съм бедна и дано не ми се налага да пълня гушата на някой лекар А за детето БОГда го прости а на родителите няма думи с които можеш да им помогниш
57
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
Nai iskreni saboleznovaniq kam roditelite na malkoto momchence.Pochivai v mir moe malko dete! No neka tezi koito sa prichinili smartta ti i sa pozvolili da se stigne do tam im se potarsi otgovornost,zashtoto dnes se primalchava i utre stava sa6toto,a greshkite se uvelichavat.No samata az ne sam vidqla do sega doktor v zatvora.
56
1
 
10
 
! Отговори
майка преди 14 години
Изказвам моите съболезнования на родителите и близките на починалото момченце, загубата и болката им са жестоки, но не може цялото лекарско съсловие да се слага под общ знаменател. Наистина има корумпирани, има некадърни, но къде ли ги няма такива"специалисти", но само при лекарите грешките понякога за съжаление са непоправими. Аз лично мога да благодаря от цялото си сърце на екипа от НКБ - детска кардиология за изключителната им компетентност и отношение към малките им пациенти. Благодаря Ви!
55
1
 
10
 
! Отговори
Fullrange преди 14 години
"написалите хули и псувни не погледне правописа си за останалито не ми се и мисли" Погледни твоя правопис. Не мисли за другите. В случая е по-важно да се вземат мерки срещу безхаберни лекари в Окръжна болница и не само. В Бургас са по-зле. Военна Болница във Варна си остава болницата с истинските специалисти. Там и аз получих адекватно лечение, след като налях сумати пари по ***.
54
4
 
10
 
! Отговори
хахо преди 14 години
Лекарите не са най-корумпираната част от обществото,но в тях се оглежда цялата бруталност на битието ни.Срещам се с абсолютно нехаещи за човешкото страдание хора,които не намират за нужно да те чуят или да ти обяснят каквото и да е относно собственото здраве.В много случаи направо невежи,и напълно безотговорни,защото не знам досега лекар да е осъден за лекарска грешка-това може да стане само след като колеги са дали показания срещу него,а то никога няма да се случи.Разбира се,не са само такива,
53
4
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 14 години
Къде? Кога? Веднага отивам, само кажете къде?
52
2
 
15
 
! Отговори
майка преди 14 години
сърцето ми спира всеки път като прочета подобна новина.мъката на родителите е огромна и аз се присъединявам към нея.не знам как бих постъпила с лекарите ако на мен ми се случи такава трагедия,но със сигурност няма да чакам провъсъдие от българският съд.сега сигурно ще се окаже,че родителите са закъсняли или нещо подобно.тези лекари незабавно трябва да ги отстранят от работа.
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Освен,че не познаваш доктори не си запознат и със заплатите им. Минималната заплата на новопостъпил доктор в Пирогов е 12 хил лева.На хартия им е 800.
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лекарите са част от обществото ни.В последните 20 г. както обществото ни, така и лекарите се изродиха.Станаха алчни търгаши, за които човешкия живот не значи нищо.Не е вярно, че бг, народ не уважава лекарското съсловие, напротив.На добрите специалисти хората имат доверие да поверят живота си и ги ценят.Но за жалост у нас те са твърде малко.Да си лекар, първо е призвание и после професия.Не професионалистите нямат място в системата на здравеопазването.
49
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Помислете по следните въпроси:1) Какво е направено от началото на здравната реформапрез 2000г. по отношение на контрола върху професионалната дейност на лекарите?2) Какво е направено по отношение на профсионалното развитие и квалификация на медицинските специалисти като се започне от ниво студенти, мине се през специализацията и се стигне до продължителната следдипломна квалификация?
48
4
 
22
 
! Отговори
николай преди 14 години
КОРУМПИРАНИ НЕКЪДЪРНИЦИ ЖАЛКОТО Е ЧЕ ЩЕ ГИ ОПРАВДАЯТ ЗАЩОТОТО ТЯХНОТО ГАДНО СЪСЛОВИЕ ВЗАИМНО СЕ ПАЗИ
47
7
 
5
 
! Отговори
Той преди 14 години
Не съм доктор, но все пак ще позволя да искажа мнението си по отношение на това, което си написал.Годинни наред здравеопазването беше мачкано в България.90% от лекарите се срамуваха да се нарекат лекари, заради заплащането, което получаваха,бяха тъпкани .Всичко това ги докара до това дередже.Някой ще кажа трябва да носят отговорност- да трябва,но в норманите страни се заплаща за тази отговорност!! Имай в предвид,че не е далеч времето, когато ще започнем да внасяме лекари от Виетнам!!!!!
46
2
 
4
 
! Отговори
do 27 преди 14 години
Osven che naroda e s nuleva zdravna kultura i lekarite sa s nuleva zdravna kultura koeto e oshte po losho.V Bg nqma istinski lekari , povecheto sa na nivo feldsheri turgashi.
45
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 14 години
В България от доста години няма здравеопазване. И още доста години няма да има.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
kam nomer 27ne vsi4ki lekari sa dobri za sajaleniene mislete , 4e vsi4ki 6te vi naemat na rabita v 4ujbina. mislj , 4e ot hubavo ne e stignal naroda do tova polojenie , koeto mu jelaetei v krajna smetka koj kopae grob drugimu , sam pada v nego.Tazi godina za malko ne si puknah ot lekarska gre6ka.4akate samo ru6veti i ste si zagubili vsi4ko 4ove6ko.I vse pak ne vi slagam pod 1 znamenatel vsi4ki.i ot vas ima hora , no za sajalenie sa edinici.
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гледах репортаж по Тв. и от него става ясно, че имала абсолютна немърливост и неадекватност в случая.Това е страшното.Лекарите са също са хора и допускат грешки, но тук не става въпрос за човешка грешка, Тука става въпрос за нежелание за работа и немърливо отношение към пациента.КЪМ ДЕТЕ.Е това в нормалните държави не може да се случи.Да оставиш да умре едно невинно дете, защото нямаш желание да си свършиш отговорно и съвестно работата.Много от докторите у нас просто нямат съвест.Съболезнования.
42
4
 
3
 
! Отговори
анонимен до:родител преди 14 години
А,защо първо Вие не си погледнете правописа: иСкуствено, съСдадена, останалИто Да не говорим ,че щом пишете на кирилица трябва да имате и буква ''Ъ'' за следните думи:кьм медицинското сьсловие ;сьсдадена . Човек първо да погледне себеси и тогава па плюе по другите.
41
0
 
12
 
! Отговори
Мимоза преди 14 години
Нямало уважение към лекарите!!! Ами то уважението се печели!!! То и пациенти има "криви", но и лекарите да се поогледат малко и да се позамислят защо не ги уважаваме!Моите съболезнования на близките на детето! Много, много тъжно! Жалко за детето!
40
0
 
12
 
! Отговори
аа преди 14 години
Агресията е породена от холядите случаи на грешки.Сигурно няма семейство в БГ, което да не може да разкаже и една история на алчност, безхаберие и немърливост, от страна на лекарите.Много пъти тези случаи завършват фатално за пациента.Хората ежедневно се сблъскват с това и за това реагират така остро.За жалост в Бг останаха много малко кадърни специалисти и то повечето са в София.В провинцията е пълна трагедия.
39
0
 
12
 
! Отговори
Дел Пиеро преди 14 години
Крайно време е да започне да се търси по-сериозна отговорност на медиците. А не само да плачат че не взимали пари. Още не съм чул за осъден лекар а съм чувал какви ли не случаи най-фрапантния от които е за човек който е имал дихателни проблеми, задушавал се е и не е могъл да диша. Вместо да му направят трахеотомия доктора просто казал на сестрата: Пиши смъртния акт!Ето затова дано на никой не му се налага да ходи на лекар в тази идиотска страна. Жалко за момченцето.