Замунда и Арена секват, били бъкани с пиратско съдържание

Преследваме доставчите, а не юзърите, увериха от ГДБОП
29 апр 2010 14:40,
821
Замунда и Арена секват, били бъкани с пиратско съдържание
Снимка: Dnes.bg

"Ще затворим Арена и Замунда, сървърите, които предоставят пиратско съдържание и точат джоба на потребителите с SMS-и", обяви началникът на "Компютърни престъпления" при ГДБОП Явор Колев.

"Ще изчистим пространството от интернет пиратите и ще сложим легални платформи", закани се той.

"Не е проблем, че дребните юзери свалят, проблем е, когато тези пирати ограбват труда на авторите", уточни Колев пред ПРО.бг.

По думите му сирийски гражданин с името Ахмед стои зад Замунда, а руснак – зад Арена.

Колев уточни, че грешно е разбрано посланието им за преследване при сваляне на филми и музика от интернет. 

"Акцията за борба с пиратството е насочена срещу онези, които го организират, каквито са например Замунда, Арена, различните интернет доставчици, а не срещу обикновения потребител. Юзърите няма да бъдат арестувани", увери Колев.

Той подчерта, че проблемът не е, че потребителите свалят нещо.

"Бъдещето е да се разпространяват филми и музика както в момента, но онова, което си плащаме, да отива при автора, не при организирания престъпник", добави антимафиотът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


821
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
723
0
 
2
 
! Отговори
**** преди 13 години
abe vie shto ne se zaemete s istinskite prestypnitsi a se zaiajdate s obiknovenite hora....sigurno shtoto taka e po-lesno! i samo imitirate zaetost!!!
722
0
 
2
 
! Отговори
свободолюбива преди 13 години
Баси диктаторското управление...Ако на тва му викате демокрация...
721
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
яворе замунда и арена най-много да те свалят от поста
720
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В знак на протест срещу тия тъпотии за спирането на тракерите Призовавам потребителите да сиидват повече и по често!!!!!
719
0
 
4
 
! Отговори
? преди 14 години
zamunda арена forever
718
0
 
7
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 14 години
Бойко,направете ми заплатата 2000лв-па затваряйте кво щете До Чикаго и на зад-2ра част 2010г.релийз МВР-Bulgariq
717
1
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 14 години
Дойде американецът да издърпа ушите на избраната с нашите гласове власт с констатацията, че двата най-посещавани български портала били пиратски. След като са най-посещаваните, то волята на народа е те да съществуват! До кога всякакви родни и чужди мошеници ще се разпореждат с нашия живот? След като няма реална демокрация, никой не е длъжен да се подчинява на самопровъзгласилата се уж в Името на народа власт. Народът иска торенти! Който не е сългласен, да се маха!
716
0
 
4
 
! Отговори
Никой преди 14 години
Дано не е вярно, защото ако е вярно, ще е жалко и смешно, но се говори, че в България продължават плонжовете на властта пред няколкото монополисти от САЩ. Има слухове, че се готвят да въведат и ограничения срещу Linux в България, или поне някакви такси "за авторски права" - Смешници!!! Това го няма никъде по света, дори в САЩ Който си търси правата, да се съди. От къде на къде Държавата ще го обслужва, да ни дере по три кожи и да изнася събраното в САЩ?!
715
0
 
3
 
! Отговори
Еманация на алчноста преди 14 години
Данданията около авторски права се дирижира от САЩ и няколко заинтересовани организации, които се чудят как да максимизират приходите. Да, би било нарушение на авторски права, ако копираме нещо и го продаваме или го разпространяваме, сякаш ние сме авторите. Обаче по закон, след като си купил нещо, ти решаваш какво да правиш с него Беззаконие е да диктуват как ще ползвам! Ето какво искат! - Купуваш книга, прочиташ я. Но за второ прочитане, тичаш пак да я платиш, а ако я чете брат ти - плаща и той
714
0
 
4
 
! Отговори
Торент сървърите преди 14 години
Торент сървърите не нарушават нито един закон в света! Много големи корпорации си разпространяват материалите през Торенти - Новел, Сън майкросистемс и други .... Това са просто сървъри със списъци къде какво има предоставено от човек за други хора. Пример - Аз съм купил книга, писал съм на черната дъска, че я имам и който съученик иска, ще му я дам да я прочете. Дъската е торент сървър, аз съм пират и авторите много страдат. Що за идиотщина?!? Купил съм книгата им. Точка. Голяма уста отвоприха!
713
0
 
3
 
! Отговори
Пълна порнография преди 14 години
Това с авторските права е пълна порнография, която ни налага САЩ, а ние като покорена територия слушкаме. Защо ни продават софтуер, който е на същите цени или по-скъп от там? Защо васалното ни правителство ни облага с данък авторски права - от всеки празен CD или DVD взимат пари и ги превеждат на паразитни организации за авторски права, защото можело да ги ползваме за копия?!? А ако снимам баба си на DVD ще ми върнат ли парите? Има изследване - не повече от 3% от събираните пари отиват до автори
712
0
 
10
 
! Отговори
Kate преди 14 години
Явор Колев защо не се захване с нещо по силите му ами само дрънка глупости? Антимафиот бил :D
711
0
 
5
 
! Отговори
Saiman преди 14 години
V policiqta nqqt hubavi komputri pone blagoevgrad kato ida tam chakam da zaredi sistemata im 10 min edva li shte im varvqt kompotite s licenziran windows po skoro im trqq orqzan
710
0
 
5
 
! Отговори
Saiman преди 14 години
Daite pari togava da si kupuvame licenzirano togava
709
0
 
5
 
! Отговори
Хах преди 14 години
Единственото което направи Явор Колев с изказването си е да увеличи даунлоуда от двата торент тракера.Замунда и Арена би трябвало да му изпратят благодарствено писмо. Вярно е че държавните учреждения ,министерствата и полицията имат голям трафик именно към замунда и арена.Щото интернета им е силен и БЕЗПЛАТЕН.А и хората там нямат кой знае колко работа.
708
1
 
3
 
! Отговори
Мен преди 14 години
Всъщност трябва да затворят rapidadd . и 4storing . На тези сайтове не можеш да изтеглиш дори това, което ти си качил без да си платиш. И не знам кого заблуждават като пишат "Трафика за този файл е изчерпан" хахахаах :) Някой качва файл и 5 секунди след това ако поиска да го изтегли се появява този горд надпис - просто е смешно, *** долни хахахах :)А онзи сириец който стоял зад замунда - НА БЕСИЛОТО както щеха да го провесят ако беше в Сирия !!!
707
0
 
3
 
! Отговори
ww преди 14 години
A toia Iavor svalia samo geii ***,pristignaha niakakvi zapadni kalafi skracnaha im malko s zabi i na6te se naakaha,
706
0
 
4
 
! Отговори
swornenemy преди 14 години
хаха - смешници
705
0
 
11
 
! Отговори
Дончо преди 14 години
Най много порно свалят в полицията
704
1
 
1
 
! Отговори
Кенефчо преди 14 години
Ами чий го крепите там в *** бе? При цървулите и чалгата.... Записвайте се за курсове по турски.....