Замунда и Арена секват, били бъкани с пиратско съдържание

Преследваме доставчите, а не юзърите, увериха от ГДБОП
29 апр 2010 14:40,
821
Замунда и Арена секват, били бъкани с пиратско съдържание
Снимка: Dnes.bg

"Ще затворим Арена и Замунда, сървърите, които предоставят пиратско съдържание и точат джоба на потребителите с SMS-и", обяви началникът на "Компютърни престъпления" при ГДБОП Явор Колев.

"Ще изчистим пространството от интернет пиратите и ще сложим легални платформи", закани се той.

"Не е проблем, че дребните юзери свалят, проблем е, когато тези пирати ограбват труда на авторите", уточни Колев пред ПРО.бг.

По думите му сирийски гражданин с името Ахмед стои зад Замунда, а руснак – зад Арена.

Колев уточни, че грешно е разбрано посланието им за преследване при сваляне на филми и музика от интернет. 

"Акцията за борба с пиратството е насочена срещу онези, които го организират, каквито са например Замунда, Арена, различните интернет доставчици, а не срещу обикновения потребител. Юзърите няма да бъдат арестувани", увери Колев.

Той подчерта, че проблемът не е, че потребителите свалят нещо.

"Бъдещето е да се разпространяват филми и музика както в момента, но онова, което си плащаме, да отива при автора, не при организирания престъпник", добави антимафиотът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


821
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
683
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Музиката си я слушам в youtube, филмите си ги гледам на кино, порно не гедам! Свалям си единствено американски сериали, защото тях не мога да ги гледам по друг начин. Не мисля, че тези сайтове са чак толкова значими, но не искам да навлизам в спорове дали са законни или не. Реално те не хостват на сърварите си нищо нелегално, нохайде да си го кажем, де? Всички знаем какво се сваля от тях. Като цяло българина е много зависим от сайтове като замунда и фейсбук, какво стана с излизането на разходки?
682
0
 
1
 
! Отговори
пешо преди 14 години
Спасение ни дебне отвсякъде!!!!!!!!
681
0
 
13
 
! Отговори
тракербой преди 14 години
Полицията да се занимава с истинските престъпници в тази държава и с *** кражби и издевателства. След 20 години преход единственото работещо както трябва нещо в тази държава са Замунда и Арена. Не пипайте торентите.
680
1
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ... преди 14 години
Тия симпатяги от сегашното правителство няма ли да спрат да си ровят в трибуквието(г*з) и да вземат да се хванат със сериозните проблеми на нашата действителност!?!?!?
679
1
 
5
 
! Отговори
ОЗИ преди 14 години
Все още има от къде да се тегли!!!!!:)
678
1
 
8
 
! Отговори
... преди 14 години
аз не знам докога ще ги търпим тия да ни нервят...
677
2
 
9
 
! Отговори
питащ преди 14 години
ей една разтуха си имах и ще ми отнемат и нея,скапана работа.ако някой знае читав руски торент сайт подобен на замунда горещо моля за информация!
676
1
 
10
 
! Отговори
fdddd преди 14 години
Всечко оправихme в нашата страна саmо това остана
675
0
 
4
 
! Отговори
Нефтения преди 14 години
Ти, многознайко, вземи се научи как се пише."Не си" - отделно. Ново изречвние започва с главна буква. "Не може" - отделно."Санкции", а не "санкций"След това си намери некой да те почеше там, където ти растат крилцата, че с тая будна съвест си за CEO на Комисията за Почтеност при Съвета на Архангелите към кабинета на Св.Архангел Гавраил
674
1
 
15
 
! Отговори
Йацек преди 14 години
Много ми е интересно какво ще стане ако Замунда и Арена изкарат инфо кога и колко порно е сваляно от техните сървъри от Министерския Съвет....
673
20
 
2
 
! Отговори
Тачо преди 14 години
Време е да си плащаме бизнеса трябва да върви и неси мислете че немогат да премахнат торентите просто забраняват достъпа до сайтовете от бг. това лесно може да стане като се наложат санкций на интернет доставчиците. Доста време си караме на аванта неможе така.
672
1
 
13
 
! Отговори
Нефтения преди 14 години
Що не ме цункаш отзад, господинчо?Или и това е поредната въдица за лапнишарани?Изобщо,това правителство работи на принципа "Пускам новина, чакам да видя каква е публичната реакция и тогава решавам какво да правя". Естествено,ще спреш Арената и Замунда.И на секундата ще излезнат същите,но с други имена, ще се регистрират извън полето на твоите правомощия и ще си работят.Има и руски сайтове, които, слава Богу,не са подвластни на *** българин-подлизурко с неизбити комплекси за малоценност
671
0
 
13
 
! Отговори
sw преди 14 години
Замунда и Арена са най-великите неща, които са правени у нас изобщо, а оня *** Колев иска да ги затвори. *** за него, а после плитък гроб, редовно препикаван от кучета ...
670
1
 
6
 
! Отговори
blabla преди 14 години
Явор Колев май не е на ясно с нещата. А като толкова е тръгнал да почене с thepiratebay :D и megavideo
669
1
 
21
 
! Отговори
tulski преди 14 години
ГДБОП да го духа ! И да затворят нашите тракери, има други - руски / те не са в Евросъюза и не ги е.е за техните критерии/, испански и холански / там са легални /, така че Яворчо може да ме хване за паламарката, да и се порадва малко.
668
0
 
10
 
! Отговори
todor преди 14 години
"Бъдещето е да се разпространяват филми и музика както в момента, но онова, което си плащаме, да отива при автора, не при организирания престъпник", Каква крилата фраза :))) Явно този тъпигьос Яворчо не е наясно ,че в България на никой не му се плаща , аи няма парите за това :)))
667
0
 
3
 
! Отговори
Нянго преди 14 години
На площад Славейков струва 10 лева.
666
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Win 7 e 190lv
665
1
 
4
 
! Отговори
бай Шано преди 14 години
ами да направят по примливи цените---как така Win 7 струва 200/300Е и в същото време един лап-топ с тая оп.система 300/400Е
664
2
 
5
 
! Отговори
anyway преди 14 години
i kakwo, shte mi zatworish zamundata. ama az sym beden student i nqmam kato twoqta zaplata da si kupuwam cd-ta po internet. az ne slusham chalga, koeto oznachawa, che ne moga da namiram towa, koeto mi hareswa. kato oprawi prawitelstwoto zaplatite i cenite na hranata se namalqt togawa moje i da si kupuwame cd-ta. ama ako ne ti e izwestno bylgarinyt jiwee sredno sys 200 lw na mesec(sled kato si plati wsichki smetki) e az s tiq 200 lw hrana li da si kupq ili da dam 22 euro za cd na lubima banda? a?