КАТ подгрява за абитуриентските балове

200 лв. за намалена видимост от балони, 50 лв. – без колан
10 май 2010 07:56,
41
КАТ подгрява за абитуриентските балове
Снимка: Булфото

Жестоки мерки срещу абитуриенти камикадзета подготвят от КАТ.

Тази година пътните полицаи ще са безкомпромисни с всеки купонджия, застрашаващ сигурността на пътя.

До 200 лева глоба ще отнасят зрелостниците, превърнали колите си в движеща се сергия за балони.

Пътна полиция: "Разпоредбите са ясни – ако видимостта на шофьора е намалена, задължително ще му бъде налагана солена санкция".

Униформените са категорични, че няма да толерират и останалите изцепки, обичайни за баловете.

По традиция най-големи главоболия създават купонджиите, които изскачат от прозорците на колите в движение, смело надигат бутилки с алкохол и крещят неистово.

За да секнат ентусиазма им, от КАТ припомнят, че законът предвижда глоба и за тях – 50 лева за липсата на обезопасителен колан.

Тази седмица директорите на училищата в цялата страна ще бъдат привикани и в съответните полицейски управления, за да ги инструктират за мерките на безопасност около предстоящите балове.

Целта е да бъде направено всичко възможно зрелостниците да карат трезви и да няма инциденти на купоните.

Тъй като тази година голяма част от зрелостниците са изтеглили купоните си по-рано, още от понеделник присъствието на униформени по улиците на София ще бъде засилено, съобщава в. "Монитор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
222 преди 13 години
Прав си...аз съм от по старото поколение и слава богу тогава не съществуваше чалгата но и тогава имаше селяния......
34
0
 
4
 
! Отговори
Do 33 преди 13 години
Az mislq,che selqniata idva sled tova,kogato se urnat po chalga klubovete s rokli kato za "eliseiskia dvorec"!!!
33
0
 
4
 
! Отговори
? преди 13 години
Purvo Cvetanov da im zaredi gorivo!!!
32
0
 
2
 
! Отговори
222 преди 13 години
Добре;де не мислиш ли....малко е селско с тези балони.Вие сте достатъчно красиви и млади намате нужда от тях.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е аре де, оставете ги един ден в живота си да се накефят. Едва ли заради това ще умрат повече от двама-трима за София, което е доста малко.
30
0
 
1
 
! Отговори
до 30 и 29-ти преди 13 години
Хораа първо да изказах се малко не както трябва.Аз не съм казала, че ще летя из пътищата-това не ме кефи-нито пък ще виса като круша от прозореца, но това с балоните ....
29
3
 
1
 
! Отговори
222 преди 13 години
НЕ СА ЛУДИ...ПРАВИ СА...ВСЯКА ГОДИНА ПЪЛНИТЕ МОРГАТА.ЗА ВАШЕ ДОБРО Е...
28
0
 
2
 
! Отговори
111 преди 13 години
mnogo si prost, zaradi takiwa typi iskazwaniq i ne wnimanie po pytistata zagivat hora i ako ne ti puka za twoq viwot to pomisli za ostanalite u4astnici ot dwivenieto. i az sym bil student i to ne mnogo otdavna... otgowornosta e za celiq narod
27
0
 
5
 
! Отговори
driv3r преди 13 години
Нещо това с видимостта ми се вижда малко непрофесионално от страна на КАТ...Пояснявам: Видимостта е НАМАЛЕНА, когато има на лице мъгла,задименост,запрашеност,проливен дъжд,силен снеговалеж..., а е ОГРАНИЧЕНА,когато има предмети или обекти,закриващи видимостта и непозволяващи да се направи правилна оценка на реалната пътна обстановка от водача. Мога да си слагам колкото искам балони по покрива и зад автомобила. А ако ми напишат акт за 'намалена видимост',ще ги съдя до дупка за некомпетентност.
26
4
 
4
 
! Отговори
нямам преди 13 години
абе вие луди ли сте бееее ???? И какво ако искате и клаксоните забранете, и да викаме забранете - глоби еми да за да си напълните и вие гушките по нашия празник ... гадни *** ...
25
0
 
2
 
! Отговори
Хахааа преди 13 години
`да заставате пред входа и да протягате фуражки` :-)))То вярно, че катаджията са най близко до просяците по манталитет :-)))
24
0
 
1
 
! Отговори
Свиреп преди 13 години
Проблема е, че КАТ не работи. Като институция не работи. И въобще не говоря за *** им кампании, а за резултата от работата им. От 10 години насам загиналите по пътищата са константа - между 800 и 1100. Докато тази цифра не се влияе от наличието на КАТ е необходимо работещите в пътна полиция да бъдат санкционирани. На минимална заплата докато се види резултат от работата им.
23
1
 
1
 
! Отговори
11 преди 13 години
Крайно време е закона за движение по пътищата да започне да се прила с пълна сила, без значение, кой-кой е! Не мисля, че скороста е начина да си мерите п*шките, кой е по-велик и кой каква кола кара! Достатъчно смъртни случаи и почернени семейства има за да се продължава с това безхаберно отношение!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
skypi abiturenti..,oplitate kolana okolo sebe si i togava na djama,ina4e globa
21
0
 
1
 
! Отговори
Случаен шофъор преди 13 години
Ами от такива икономични като теб, се инервят нормалните шофъори ! Как разбра колко вдига колатата ти като никога не си вдигал 120км/час !!! Вие сте опасни за всички останали на пътя.... Че аз ако ще карам със 60км/час да си бях взел "Трабантче", че е по икономично :) Карам нормално, но не признавам на магистралата 130 км/час това ограничение е сложено когато всички караха Лади!!
20
1
 
0
 
! Отговори
Жорко преди 13 години
Всички сме били абитюренти и знаеме какво е - няма да се лъжеме. Ама това от последните години с кой по - голяма простотия ще направи си е пълна глупост. Дано наистина ги сецнат малко полицаите макар, че ме съмнява.
19
0
 
7
 
! Отговори
1234 преди 13 години
Абе каквото и да си говорим много дразнят като вземат да обикалят по обяд,когато хората си почиват и свирят като луди и крещят,само ако знаеха какъв К.. ги чака във океана на истинският живот хич нямаше да свирят и да викат
18
1
 
2
 
! Отговори
вишист с москвич преди 13 години
абе и сега гледам едни абитуриентски коли Мерцедес GL, Ауди Q7, БМВ Х6, направо е*и му ****ата, кой знае кви глезени са...и КАТ щял да ги глоби, ще ги глоби ама друг път...
17
2
 
2
 
! Отговори
пате преди 13 години
Така си е. Но е важен принципа, който човек спазва. Защото и при 20, може идно лашкане встрани да те изхвърли през прозореца. Особенно, ако ис с баварка - нервни двигателчета имат. Ако спазваш правилно принципите на шофиране, трудно се греши, при всякакви скорости. Колата ми вдига над 160, но аз никога не надхвърлям 60-80, освен при крайна нужда от изпреварване, когато вече нямаш желанието да чакаш, някой да се тътри, с 40 км. Най-икономична скорост е 60км/час, за всякакви коли. (съпромат).
16
1
 
4
 
! Отговори
До : пате преди 13 години
Патенце, едно е да караш с 20 в града излезнал от прозореца, друго е на междуселски път със 180. Нали правиш разликата ?