62-годишна русенка роди близнаци

Забременяла след имплантиране на оплодена яйцеклетка
12 май 2010 15:35, Екип на Dnes.bg
565

 

62-годишната Красимира Димитрова роди близнаци в русенската болница. Бебетата са момичета, едното е с тегло 500 грама, другото – 900 грама.

Жената забременяла след имплантиране на оплодена донорска яйцеклетка в клиника в Плевен. Успешен бил вторият опит.

Около 30-тата седмица от бременността здравето на майката рязко се влошило и заради реален риск за живота й, на 5 май лекарите извадили бебетата. Жената е вече напълно здрава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


565
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
506
2
 
9
 
! Отговори
ЕЛИЗАБЕТ преди 13 години
По физономия тази жена прилича на мъж с червило.Въпреки че е псхиатър,тя самата е за нейн колега.За това ГОСПОД е решил да предпази хората от още "психиатърчета"като нея.
505
10
 
3
 
! Отговори
ano преди 13 години
Наистина е противоестествено, но всичко е божа работа. Ако бог не е искал тези деца да се родят, те нямаше да се родят. Някъде съм чела, че всъщност спонтанните аборти стават, когато нещо не е в ред на бъдещето дете. Та господ си знае работата. Дай боже да оцелеят дечицата и господ да ги пази. А че медицината не бива да се меши в божиите работи, не бива. А към родителството трябва да се подхожда с отговорност. Това са деца, а не котета. Господ да ги пази.
504
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само да вметна - д-р Хубчев само е разродил възрастната дама. Заслугата за зачеването, осеменяването, инвитрото - както и да го наречете, е на д-р Конова, Инвитро център - Плевен.По принцип съм за процедурата, но не и за конкретния случай.
503
18
 
5
 
! Отговори
R.L. преди 13 години
В ред ли сте ве хора, завиждате ли, или просто сте злобни? Какво сте яхнали жената, вместо да й се каже една добра дума. Я си ходете на 62 да раждате, ще ви видя аз, някои на тази възраст не могат чашата да си вдигнат.Като ви гледам калко сте добре, лошо ми става. А жената си изглежда прекрасно, и се поддържа за разлика от повечето от вас на съответните години, сигурно.
502
5
 
4
 
! Отговори
кил преди 13 години
Знаете ли каква помощ ще и дам Усмирителна жилетка и на тъмно
501
5
 
6
 
! Отговори
кил преди 13 години
абе то малкото не прилича на човешко същество колко жалко за тези създания тя така наречената им майка психиатър била ами на нея кой ще и помогне.аз предлагам да я затворят някъде без право на свиждане на тъмно .Ей какво ли не правят тия за да излязат по телевизията.само да се моли да оцелеят , че лошо и се пише то това си е убийство
500
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде е Агенцията за закрила на детето??Жената има нужда от всякаква помощ.
499
7
 
6
 
! Отговори
vasilisa преди 13 години
"Д-р" Хубчев е за съд и ефективна присъда.На д-р Димитрова някой да й препоръча добър психиатър.Всичко това,което тези двамата са забъркали не е честно спрямо бебетата (ако трябва да съм откровенна до бруталност,дори не съм сигурна,че им пожелавам да оцелеят) и спрямо хилядите млади жени и семейства,с реални възможности да отгледат щастливи деца и за съжаление също толкова реална невъзможност да заченат по естествен път.
498
6
 
6
 
! Отговори
само минавам преди 13 години
Да Ви кажа аз съм на мнение, че в психодиспансера в Русе не са добре и са с диагноза (само затова че я държат на работа тая лудата), а относно правото на избор бих казал, че .....да нема проблем ако забременее по старовремски начин ама с оплодена яйцеклетка и всички сложни процедури там това си е кущунство спрямо природата и ДЕЦАТА (дай боже да оцелеят)...........на колко ще е "лудата " когато имат нужда от родител ?!?!? 75 години можеби ?!?!
497
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
така е луда си е жената! незнам само тия гинеколози толкова ли са лакоми или си правят експерименти??/ просто тая докторка си е пълно психо!
496
2
 
3
 
! Отговори
НЕЛИ преди 13 години
МНОГО КЪСНО СЕ Е РЕШИЛА ДА ОПИТА ВСИЧКО............... КЪДЕ Е ДРЕМАЛА ДОСЕГА?САМА ЩЕ ГИ ГЛЕДА, ОК, ДАЙ БОЖЕ.....
495
6
 
1
 
! Отговори
х преди 13 години
Каква вина имат, след като нямат законово право да откажат?! Тук няма място за сантименти, ако не изпълнят задълженията си, ще ги осъдят веднага за дискриминация и точно такива като теб ще обясняват колко са безсърдечни медиците. След като тя иска, след като няма ПИСАНИ законови пречки и след като си го плаща, има право да го получи. Можем да я опикаем и осерем, но не и да виним лекарите, че са свършили това, което повеляват разпоредбите!
494
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига сте плюли по жената - тя очевидно не е наред. Обаче доктора който е свършил нечовешката й работа, той е за бой!
493
2
 
10
 
! Отговори
не вярвам преди 13 години
Да се опитваш да надхитриш природата е престъпление спрямо човечеството. Кой след пластичните операции на възраст 70 години е изглеждал на 30?! Коя жена родила на толкова голяма възраст ще може да се грижи ниормално за децата си? Видяхме как изглежда детето на възрастната румънка- ТО НЕ СЕ УСМИХВАШЕ! А е само на 5 годинки! Кое дете на 5 години не се смее?! Въпроса е много сложен... Дано оцелеят тези две деца, но накаква цена?- Ще видим...
492
6
 
8
 
! Отговори
рера преди 13 години
Тази жена мисли егоистично само за себе си,искам да имам деца!Как ще се грижи за тях,грижите продължават с години.Нямаше ли кой да и обясни,че в повечето случаи се раждат с дефекти.Лекарите в случая имат голяма вина.
491
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жената казва "Много лесно се съгласих".Кой и е вкарал мухата в главата е въпросът? То е явно, от коментарите и за състоянието на дечицата, че тя не е психически наред....А този хубостник Хубчев е за затвора. Коктейл от болни амбиции и егоизъм.
490
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такъв закон за донорно изкуствено оплождане в епруветка има само в следните страни :Румъния, Великобритания, Испания , Турция , Индия, България.Даже в Македония е под забрана !!!
489
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това, че повечето жени на тази възраст изглеждат ужасно, е резултат на ужасните ни условия за живот.------------------------ Причините да изглежда ужасно нямат значение. Факт е, че организма и е дърт и не става за износване по естествен път. Но по-ужасното е, че тя мисли ужасно. Само я чуй как се шегува, че малкото носело душа под нокът. Не може да си нормален и не ти трепва сърцето в такъв момент. След 30 години в психушката, тази е останала без никакви чувства, куха манерка.
488
4
 
5
 
! Отговори
ATI преди 13 години
Ами че то и тя изглежда ужасно... потърси видео дето я показват... Прилича на луда.
487
2
 
7
 
! Отговори
Г преди 13 години
Ако раждането на деца на преклонна възраст идва с повишен риск детето да е недоносено и с дефекти (както е в случая), дали жената все още има моралното право да обрича други човешки същества на мизерно съществуване? Една такава бременност е просто недопустима, също толкова, колкото е недопустимо за една майка да си трови рожбата с алкохоли, цигари и наркотици. Жената тук просто е повредила близначетата си, защото е сбръчкана бабка.