Артисти и музиканти с клип в защита на животните

Милена, Елица Тодорова, Виолета Марковска и другив благотворителен клип
19 май 2010 16:31,
102
Артисти и музиканти с клип в защита на животните
Ювиги по време на заснемането на клипа. Снимка: Град за отговорни хора

Български знаменитости се обявиха срещу насилието над животни, редом с гражданска група „Град за отговорни хора” и стотици хиляди хора в социалните мрежи. 

Милена Славова, Елица Тодорова, Бате Енчо, Ювиги, Веси Бонева, Виолета Марковска, Хората от Гетото и още любимци на българската публика подкрепят искането за криминализиране на проявите на особена жестокост към животни.

Те участват в благотворителен видеоклип към кампанията „Срещу насилието”.  

„Животното винаги ти е предано. При него я няма тези завист и този егоизъм, който са обзели хората. То е едно открито същество, което с предаността си и блясъка в очите ти дава толкова много, което трудно може да откриеш. Съжалявам, че много хора не разбират това”, коментира рок певицата Милена Славова.



Актрисата Виолета Марковска споделя: „Аз съм против насилието във всичките му форми. Това определя същността ни като човешки същества. Да можеш да обичаш и да правиш добро, това е най-възвишеното нещо, което за съжаление не всеки умее”.

„Всеки един от нас, независимо дали е популярен или не, може да даде пример със своето лично отношение. Ние сме създадени да живеем в хармония с животните и природата около нас. Любовта е най-важното нещо и животните много силно я усещат”, призовава и Елица Тодорова.
Още по темата
26 мар 2010 12:03
966

Инициативата „Срещу насилието“ стартира в началото на 2009 година и постигна частичен успех.

С окончателно гласуване през април 2009г., българският парламент инкриминира само организирането на боеве с животни, но не счете жестокостта към животните за обществено значима, въпреки че тя отдавна се третира като престъпление в развитите държави по света, а също и във всички държави от ЕС, с изключение на България и Румъния.

Милена: Животното винаги ти е предано.
След поредните зверства, като най-фрапиращ е случая на кучето с отрязани крайници от с. Дряново, обществената нетърпимост избухна и стотици хиляди хора се обединиха срещу насилието над животни. 

Фейсбук групите организираха протести и подписка из цялата страна. Правителството и депутатите демонстрираха политическа воля да приемат необходимите промени в НК на Република България и да обявят особената жестокост към животните за престъпление, като те следва да се гласуват от Парламента.

„Нашата гражданска група работи активно върху информирането на хората колко опасни са за обществото подобни деяния, подкрепяме действията и на други организации в тази насока”, обясни д-р Мила Бобадова, ветеринарен лекар и един от представителите на „Град за отговорни хора”. 

„Жестокостта към животни е един наистина обществено опасен акт - има проучвания, доказваща пряката връзка между насилието над животни и това над хора, затова обществото трябва да покаже ясна позиция и да се противопостави на толерирането на подобни деяния”, коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
xsc преди 13 години
Много неандерталци обитават България все още. Убиваш животно, защото ти е скучно или те е яд на нещо, защо да не пробваш и да нападнеш човек. Агресията става неконтролируема. Освен това, едва ли бездомните животни носят вина за това, че са на улицата. Повечето от "загрижените" за хората вероятно не биха дали дори чаша вода на нуждаещ се човек, но иначе леят безсмислена злоба.
88
0
 
1
 
! Отговори
az преди 13 години
много вярно казано! единствената държава в ЕС която няма закони срещу насилието над животни, а искат да са европейци..!? На всички селянчета тук мога да им кажа да отидат в Холандия, Германия или където искат- да видят свят и тогава да видим какво ще пишат, като разберат, че света не се върти само около задниците им!
87
2
 
1
 
! Отговори
Балкански преди 13 години
Принципно съм съгласен с много уговорки само с една част от Вашето изказване. Тази за децата вместо кучетата. Перфектния вариант е да не ме занимавате с никакви кампании, щото не ми дреме за лаене срещу вятъра. А да се пикае е абсурдно. Само дето още има хора, дето дори ***, повръщат срещу вятъра и после протестират, че здравната каса не покрива салфетките и парфюма. Яжте си ся ***, после да не кажете, че ***, които сами избрахте са виновни. Да - Милена е дебела. Не - не ми дреме.
86
2
 
3
 
! Отговори
Балкански преди 13 години
Аве да ми папат папарягата нещастници смотани. Само Елица Тодорова не зная кво прави с тях. Нормално момиче я помня.Аман от тия "арт" изпълнения. Яяя ела да си поговорим малко пък тогава ми снимай клипове. Нещастници. Ще си играем на дребно тука, селянията трябва да е пълна и да бачкаме за евтини реклами.Ако имах с какво, щях да ходя да трепя *** *** по улиците. Писнало ми е от среднощния вой, да не говорим колко бацили носят. *** джунглата - маймуни в парламента, кучета по улиците...
85
3
 
1
 
! Отговори
ьвяаоньяо преди 13 години
Кви са тия ***,световно изтрещяли ***?Ами съберете всички бездомни животни в хола си.
84
0
 
4
 
! Отговори
В преди 13 години
по-често трябва да правят по нещо,защото тук в *** има много *** нещастници и трябва да им се обясни поне стотина пъти,че животните имат право да живеят и посегателството върху тях е престъпление,което трябва да бъде наказвано.За съжаление повечето от тези *** са абсолютно безполезни същества,нереализирани *** и садисти.
83
3
 
1
 
! Отговори
гол гъз преди 13 години
!А знаете ли, че когато мъжки лъв или лъвове завладеят някой прайд след като изгонят старите лъвове, господари на прайда те винаги убиват малките лъвчета които са деца на изгонените и веднага заплождат осиротелите лъвици! Ако лъвицата се опита да защити лъвчетата си то новият лъв я убива и нея и затова тя си трая докато и убиват децата и след това ражда от насилника!А това значи, че сте ***! А маймуните дето убиват други маймуни без да се хранят с тях!
82
2
 
1
 
! Отговори
гол гъз преди 13 години
Абе хора анонимни, много разбирате от зоология и зоопсихология бе!КоЙ *** ВИ Е КАЗАЛ ЧЕ ЖИВОТНИТЕ УБИВАТ САМО ЗА ХРАНА?Ако крокодил изяде човек явно е гладен, но най-много хора в Африка са убити от хипопотами!А те не са хищни животни и не се хранят с месо!Значи сте ***! Като влезе вълк в кошарата натръшква десетки овце като е ясно че може да изяде най много половин овца!Какво значи това?Ами че с те ***!А ухапаните от отровни змии?Да не би змиите да хапят от глад и да изяждат хората??
81
0
 
7
 
! Отговори
оффф преди 13 години
Ей, *** неграмотна, Милена със сигурност е не само страхотна певица, но и 100 пъти по-съвестна и отговорна майка. Злобарката си ти и се надявам, че НЕ си майка, понеже нямам представа на какво може да научиш едно дете.
80
3
 
4
 
! Отговори
AN преди 13 години
A KOI 6TE SE ZASTAPI ZA NARODA? SRE6TU KOITO 20 GODINI, SE IZVAR6VA TOTALEN GENOCID. AMA NA KOI MU DREME ZA MAR6AV ELEKTORAT. ELEKTORATA E MA6INA SAMO ZA GLASUVANE. DA KA4VA NA VLAST PSEVDO-POLITICI. ZA DRUGO NI6TO NE STAVA.
79
7
 
5
 
! Отговори
лавро преди 13 години
Само не разбрах какви"знаменитости" са всички тези. По-скоро неудачници, които търсят всяка възможност да напомнят на хората, че са още живи. Неуместни са като Сашка Васева в следизборно студио.Наистина, а кой ще защити хората?
78
12
 
6
 
! Отговори
КАЛИ преди 13 години
ТАЯ ДЕБЕЛАНА ДА СЕ СКРИЕ! СМОТАНЯЧКА, ДАЛИ НЕЙНОТО ДЕТЕ Е ХАПАНО ОТ КУЧЕ? ДА Я ПИТАМ КОЯ ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕ? ЗАЩО НЕ ПРАВИТЕ КАМПАНИЯ ЗА ДЕЦАТА А СТЕ СЕ ХВАНАЛИ С ТИЯ *** *** СМОТЛООО? А СИ ЗЛОБАРКА КАКВО ПАРАДИРАШ СЕГА ДОБРИНА? АЙДЕ МАЙНАТА ТИ! СПРЯ ДА ПЕЕ И СТАНА КУЧКАРКА!
77
5
 
3
 
! Отговори
21 век преди 13 години
*** поне може да се опиташ да интегрираш и цялото общество да има полза от това. а кучетата освен за лов и охрана друго смислено предпазначение нямат. като сметнем и че през 21 век едва ли някой ловува за прехрана, а за охрана има давеч по-добри способи и техники кучетата стават абсолютно безполезни. единствено се отглеждат за да задоволят егото на собствениците си.
76
6
 
4
 
! Отговори
roy преди 13 години
аз смятам , че *** са по голямата беда ... да почнем от тях .
75
0
 
6
 
! Отговори
x преди 13 години
халал на *** които отглеждат коне на 5 ти етаж
74
6
 
8
 
! Отговори
нели преди 13 години
великите парламентаристи да спрат да првят само полицейски акции , а да видят малко какво става по улиците! сутрин като тръгна за работа пред входа изкачат цяла глутница и гонят хората!гладни били? ами да се гласува закон за събиране на кучетата от улиците! в коя държава има толкова *** питам аланколувците в парламента и чакам отговор!само далавери са ви в главата , иначе нищо не правите за хората! докога???и защитниците на *** да си ги водят в къщи , а не да дават акъл, защото се прек
73
6
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 13 години
самият ти с изказването со доказваш че си злобен лош човек! да мразиш хората какво значи? ти си повреден, вече прейграхте с тия животни! всъщмост защитавате кучетата защото другите ги изяждаш нали? ей *** елате да видите очите на едно нахапано дете в болницата и после правете велики изказвания!няма място на улицата за бездомните кучета зашитавайте ги като им създадете приюти! до тогава нямате думата! на агресията се отгоаря с агресия! мен ако ухапе детето ми куче веднага ще го гръмна!
72
6
 
8
 
! Отговори
Генерал Кастър преди 13 години
За дълго заспалото куче!!! - единствено доброто куче...
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък съм против ***!
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимна преди 13 години
А пилетата на грил да не мислите че от естествена смърт са умрели. Баба ми разказа преди 15 години че една комшийка гледала 200 пилета и като дошъл камиона с клетките от птицекланицата й помагала да ги товарят. "Ако знаеш колко умрели пилета сложихме в клетките, а ще кажат че са се задушили при превоза. Никога няма да си купя пиле от магазина.". А защо не се защитават агнетата които ги въртят на чеверме те не умират хуманно с инжекция. Даже не доживяват и 1 ЧРД!Помислете и за тези душички!