Делото "Юзеирови" отложено

Срещу скандалните братя има три повдигнати обвинения
19 май 2010 11:01,
201
Делото "Юзеирови" отложено
Братята Али и Юзеир Юзеирови. Снимка: БГНЕС

Районният съд в Попово отложи за 9 юни делото срещу Али и Юзеир Юзеирови.

Въпреки че в залата присъстваха над 20 свидетели, магистратите отложиха процеса, след като двамата братя настояха за служебни защитници.

Още по темата
Освен това Юзеир Юзеиров настоя за преводач, тъй като не разбирал много добре български, а и в какво точно е обвинен.

Срещу тях има три обвинения – за организиране на партия на религиозна основа, за учредяването на "Мюсюлман-демократичен съюз" и за хулиганство – заради строителството на паметника на Незнайния турски войн в село Славяново.

В средата на ноември, след като общината за втори път бутна монумента в двора им, пред Dnes.bg Али Юзеиров обяви, че е твърдо решен да построи бетонна надгробна плоча, която да отдаде почит на загиналите мюсюлмани в България и "ще направим всичко възможно това нещо да го направим".

"Ние не искаме провокация, но, повярвайте ми – няма да простя нищо на нито един чиновник в България. Да, ние уважаваме законите в България, никой не е над тях, но искам да знам какво ще направи държавата с останалите незаконни строежи в България? Само за нас ли има държава, или за всички? Законите само за нас, малцинствата, ли са, или са за всички?", попита тогава Али Юзеиров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
6
 
! Отговори
КРУМ преди 13 години
Юзеирови са жалки провокатори и проводници на злата умисъл на Депесе-една терористична *** и *** Доган. За какво гласувахме за герберите и атакистите като сега не смеят с пръст да ги пипнат.Дано най сетне се осъзнаят за какво сме ги избрали и да вкарат всички предатели в затвора.И да приемат най сетне Закон за защита на държавата, където ясно да се криминализира подобно поведение и ЖЕСТОКО да се наказва!!!
160
1
 
3
 
! Отговори
Baretata преди 13 години
Abe xora nie darjavalisme ili sme niakoia provinciia na Tyrciia ??? Tezi dvamata smecnnika dokoga cnte razigravat koniatsi na balgarska zemia.Niamali xora s vlast da vzemat da gi postaviat tezi kadeto im e miastoto.Nedopystimoe v evropeiska darjava dvama palqchovci da se gavriat s Balgariia,iasnoe che Balgariia za tiax nicnto ne znach.Xorata s vlast da se sabydiat i dokato e malko zloto da go smachkame,zacntoto ako chakame takiva cnte ni rasiat pepel po glavite bratia balgari-Sabydetese !!!!!!!!
159
9
 
1
 
! Отговори
mehmed преди 13 години
kalasnikov za vas bilgarite ok............samo uzeyirovi
158
3
 
2
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
Сигурно ако конкурса беше спечелен от фирма, с 10 пъти по-скъпа оферта ти щеше да си първият надул гайдата, че необосновано се харчат повече средства.
157
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
калашников,калашников
156
3
 
5
 
! Отговори
питам преди 13 години
Като не знаеш Български защо си в БГ.къде си расъл,учил и т.н. какъв преводач искаш или си се объркал вместо преводач си искал ***:))),а как разчиташ законите ,като неразбираш Български-егати и простия ***,който Ви прави на дръж ми феса хайде без церимонии и бързо го закопчавайте!
155
3
 
1
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
Дори това, което казваш да е истина, паричната стойност на един проект съвсем не би трябвало да е основен определящ фактор за спечелване на конкурс, особено що се отнася до строителство. Ако пък на тази основа се стигне до споразумение за опрощаване на лихви дължими от държавата............
154
3
 
7
 
! Отговори
Dani преди 13 години
Жалки и низки провокатори,наглеци и мерзавци!Имал нужда от преводач...Къде живееш?!Вън!Мястото ви не е в Бг!
153
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до Мустафа..вън от темата за ***-еирови...обществена тана е, че и сега спечелиха поръчка за лот 2 на тракия с 10 пъти по - ниска оферта от немската фирма..и е ясно, че пак ще натоманяват с разни анексчета и прочие. а ние ще плащаме..така че е крайно време да разберем, че не може да се делим на българи от славянски, тюркски, религиозен или какъвто и да е произход, а че всички сме в кюпа - бедните българи, и да им удариме по една тесла на крадливите трони, осморни и каквито са там коалиции...
152
3
 
2
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
За последното отлагане на плащане към "Мапа дженгиз" ходи лично Станишев
151
2
 
3
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
продължение:.............беше факта, че тройната коалиция не плаща. Трябваше да имаш близък в конкретна администрация, на конкретна адм. позиция за да ти бъде заплатено. В много голяма част от случаите отлагаха плащане с даване на възможност да спечелиш нова обществена поръчка на по-голяма стойност, но пак с връзки и с проценти, за кака за батко. Но лихвите се трупаха, сега всички ги плащаме.
150
2
 
2
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
Не се връзвайте на дивотии от страна на бившата тройна коалиция, относно това как"Мапа дженгиз"не изпълнява договореностите. Истината е, че предишното правителство плати нищожно малка част от това което бе договорено. Никой не работи безплатно. С безброй анекси към договорите отлагаха плащанията за да ги нататрузят на гърба на Борисов.Само лихвите по забавените плащания струват на България стотици милиони. Всъшност това бе политика на бившите управляващи, обществена тайна във деловите среди беше
149
2
 
0
 
! Отговори
Фалконе преди 13 години
На снимката на този с феса колкото и *** да му намажеш на муцуната,все ще му е малко.Вън от България изроде!
148
1
 
1
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
Визираш "Дженгиз иншаат санаии ве тиджарет" АД и "Мапа иншаат ве тиджарет" АД сдружени в гражданско дружество "Мапа дженгиз", но там не се говори задължително Турски, а и Английски, Френски, Немски и Български, проблемът идва от там, че шефа говори лошо Български. На съвсем погрешна плоскост си.
147
1
 
1
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
съгласен съм, но проблема е по скоро външно политически, отколкото друг. Парите и власта са само средство за постигане на целите. ДПС инвестира повече средства от тези, които печели в страната.
146
2
 
0
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до МустафаИма ли в България фирми в които задъллжително се говори на Турски ,и Турците полувават двойни заплати!Искам само на този въпрост да ми отгориш!
145
1
 
0
 
! Отговори
123 преди 13 години
Няма как да не се обръща внимание. Това е храна за медийте. Това е пределно ясно на организаторите. Колкото повече провокират, толкова повече ще им се обръща внимание. Това е така не само в БГ но и по целия свят. Трябва да има зоконов начин подобни неща да бъдат спирани, при това с гаранции за човешките права и без дори и намер за дискриминация в текста на закона. Винаги има начин.
144
1
 
0
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
продължение:.................Считам, че по настоящем не трябва да се обръща внимание на провокации от какъвто и да е характер на етническа основа НА ВСЯКА ЦЕНА.
143
1
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Мустафа, при всичкото си уважение към тебе-има капацитет точно сега да промени така законите, че проблема ДПС въобще да не съществува.Но не им стиска.Ако се чувстваш например турчин-чувствай се колкото искаш, но не го натяквай постоянно в очите на другите.Имал съм приятели и състуденти турци-никакви проблеми не сме имали.Проблемите са от алчността на ДПС и страха от загуба на изборите, ако се допусне принцип за 6 месечна уседналост например.Дано сега ти ме разбираш правилно.
142
1
 
2
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
Наименованието на партията "ОТОМАН" е провокация и спрямо подръжниците на съвременната държава в Турция, тъй като намира опора в идеята за възраждане на Османската империя, идея, според мен, успешно провеждана от сегашното Турско управление, като България е съвсем малка част от проекта. Считам, че най добре ще е, да не се обръща внимание на Юзеирови, а на проблема Турция на Европейско равнище и внимание спрямо вмешателството и във вътрешната политика на България.