Делото "Юзеирови" отложено

Срещу скандалните братя има три повдигнати обвинения
19 май 2010 11:01,
201
Делото "Юзеирови" отложено
Братята Али и Юзеир Юзеирови. Снимка: БГНЕС

Районният съд в Попово отложи за 9 юни делото срещу Али и Юзеир Юзеирови.

Въпреки че в залата присъстваха над 20 свидетели, магистратите отложиха процеса, след като двамата братя настояха за служебни защитници.

Още по темата
Освен това Юзеир Юзеиров настоя за преводач, тъй като не разбирал много добре български, а и в какво точно е обвинен.

Срещу тях има три обвинения – за организиране на партия на религиозна основа, за учредяването на "Мюсюлман-демократичен съюз" и за хулиганство – заради строителството на паметника на Незнайния турски войн в село Славяново.

В средата на ноември, след като общината за втори път бутна монумента в двора им, пред Dnes.bg Али Юзеиров обяви, че е твърдо решен да построи бетонна надгробна плоча, която да отдаде почит на загиналите мюсюлмани в България и "ще направим всичко възможно това нещо да го направим".

"Ние не искаме провокация, но, повярвайте ми – няма да простя нищо на нито един чиновник в България. Да, ние уважаваме законите в България, никой не е над тях, но искам да знам какво ще направи държавата с останалите незаконни строежи в България? Само за нас ли има държава, или за всички? Законите само за нас, малцинствата, ли са, или са за всички?", попита тогава Али Юзеиров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
26
 
! Отговори
аман преди 13 години
Тия доганови марионетки няма ли кой да им тегли куршума? Или поне да им дръпне един як бой, че да се махнат от публичното пространство...