МВР си търси пилоти

Те ще управляват нови хеликоптери за контрол на границата
22 май 2010 18:35, Красимир Ангелов
39
МВР си търси пилоти
Снимка: БГНЕС

МВР си търси 8 пилоти, 2 бордни инженери, 2 бордни техници и 6 авиомеханици, съобщиха от пресцентъра на министерството.

За целта ще бъде обявен конкурс, на който желаещите за работата могат да се явят.

Присъединяването на България към Шенген е свързано с изпълнение на редица препоръки, касаещи осигуряване на надежден контрол и наблюдение на външните граници на ЕС, включително и чрез прилагане на наблюдение от въздуха.

Затова в Главна дирекция “Гранична полиция” към МВР вече е доставен един хеликоптер от лек тип AW 109 Power за изпълнение на задачи по осъществяването на въздушен контрол и наблюдение на държавната граница.

През месец ноември 2010г. ще бъдат доставени още три хеликоптера по инструмента Шенген – един хеликоптер среден тип AW 139 и два хеликоптера лек тип AW 109 Power.

За кандидатстване на обявените длъжности няма възрастово ограничение.

Освен основните изисквания за работа в МВР, кандидатите за летателните длъжности трябва да притежават валидно медицинско свидетелство за летателна годност, да притежават специалност “летец-пилот на вертолет” и да имат минимум пролетени 300 часа.

Освет това ще трябва да владеят английски език на ниво не по-ниско от В2, съгласно Общата европейска езикова рамка, което ще се установи чрез изпит в Академия на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Наистина е наложително!Суша,въздух и вода трябва да са под контрол!Даже и под земята трябва!Въведете и там контрол!Божеееее,задушавам се от тези *** вече!
33
1
 
2
 
! Отговори
ьяа преди 13 години
то в МВР всички са пилоти И немога да разбера за какво им е този хеликоптер Та нали си имат ББ БАТМАН БОИКО тои е по бърз от хеликоптира ама не е по умен от него
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво стана с хеликоптерите за БОЛНИЦИТЕ, то за ушевите е ясно.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който търси намира, не берете грижа хеле, ако не сте виждали чопър по близо от снимка в гуглето :))
30
0
 
1
 
! Отговори
aisman преди 13 години
da mi iadat gaza az si otidox otdavna
29
2
 
0
 
! Отговори
WTF??? преди 13 години
М-у другото ,само да кажа,че специално тези хеликоптери(AW 109) ,са с множество приложения и множество варианти на изпълнение,и са доста разпространени по цял свят и като полицейски,и като брегова охрана ,и изобщо навсякъде,така че зависи от това какъв тип точно е поръчан(само отворих google i tam vsi4ko si izliza ;) )
28
0
 
2
 
! Отговори
за 24 преди 13 години
как не те домързя да го напишеш това име ??!?!
27
3
 
1
 
! Отговори
top gun преди 13 години
абе какви са тия изгъзици да им купят МИ-24 ,да има неква файда от целата работа 3 4етиристволни карте4ници ,автомати4ен гранатомет,ракети въздух-въздух :)
26
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Машините който са поръчани не са патролиращи ни то се използват с такава цел, тези хеликоптери освен че струват между 6 и 8 милиона всеки, имат и скъпа потдръжка и предимно се използват от богаташи.Както беше писал човек по долу Eurocopter AS 350B3 Ecureuil е идеален за цел патрул, този хеликоптер се използва и от много други страни не само за патрулиращ но и във военната авиация.Просто наще тарикати няма да ползват хеликоптерите за това за което са ги купили, но ще ги потдържат с наши пари.
25
2
 
7
 
! Отговори
Волен Луфтханзата преди 13 години
Волен Луфтханзата става за пилот на МВР.
24
2
 
0
 
! Отговори
кире преди 13 години
Да вземем, за всеки случай, да изчакаме да затихне и Ейяфятлайлокутъл? Да сме по-сигурни, че всичко става
23
0
 
5
 
! Отговори
Rust преди 13 години
Става въпрос за съвсем различни машини (военни "Kugar" които не можем да си позволим, а Станишев е договорил и италиаските AW-та, за които сега се търсят пилоти)! Стига си демагогствал и писал глупости!
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Европа като иска да и се пазят външните граници да помага и за заплащането.Защо тук ни оставят на нашия стандарт, а за изискванията, както пише по горе (ниво не по ниско от В2 за английски) искат да са европейски.Има много по евтини хеликоптери, това в никакъв случай не е антикризисна мярка. Не вярвам да има кой знае какъв ефект от ползването на тези машини, оправдаващо разходите.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
заплатата? 700лв ли ще е? Щото толкова 500$ не вземат и пилотите в Африка....
20
15
 
8
 
! Отговори
Цецо Физкултурника преди 13 години
Помните ли Физкултурника колко шум вдигна заради тези хеликоптери. Щеше да дава Станишев на прокурор. Оказа се, че не само не го даде на прокурор , но сега Тиквата ще се хвали, че влизаме в Шенген. Циркаджии!
19
1
 
7
 
! Отговори
някой преди 13 години
Че откъде ще ги намерят, много ми е чудно?Освен ако не са изравнили заплатите с тези на колегите им от Западна Европа.
18
7
 
8
 
! Отговори
Do 14 преди 13 години
Даа и после като кажат Герберите, че тройната коалиция ,кризата или гърците са виновни!
17
2
 
3
 
! Отговори
. преди 13 години
hahahha,kakvo 6te ohranqvat, te horata se 4udqt kak da izbqgat ot BG :) te 6te pazqt granicite :) hahahah
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти или не си идвал скоро в българия или си малко луд :)Първо тук заплатите се в лева. Втора няма такива филми по 1000-2000 лева заплата освен, ако не си депутат, сутеньор и т.н.
15
3
 
8
 
! Отговори
Чака Рака преди 13 години
МЪКА МЪКА сега много трудно ще намерят хеликоптарджии всичко бяга в чужбина за кинти особенно тези дето сме със стаж . Вече *** за 1000 евра няма да бачкат тая работа . Мога да ви кажа че за селскостопанска работа пръскане на посеви от втздуха в Чили заплатката започва от 5500 на месец . З