Премиерът – почетен доктор на Пернишкия университет

Искат от Борисов визови облекчения за чуждестранни студенти
12 юни 2010 20:56,
140
Премиерът – почетен доктор на Пернишкия университет
Снимка: БГНЕС

Президентът на Европейския политехнически университет в Перник – Тошко Кръстев, ще предложи на академичния съвет премиерът Бойко Борисов да бъде избран за първия почетен доктор хонорис кауза.

Това стана ясно при посещението на министър-председателя в града, където получи като подарък почетния знак на  все още незаработилото висше учебно заведение.

Ръководството на университета се обърна към Борисов с молба за съдействие за облекчен визов режим на бъдещите чуждестранни студенти.

Още по темата

Европейският политехнически университет в Перник ще приеме първите 350 студенти още в началото на тази учебна година, а откриването е на 1 октомври.

Зам. областният управител Георги Шарлачки заяви, цитиран от БТА, че преди пет месеца Борисов е поел три ангажимента и ги е изпълнил.

Това са откриването на Пернишкия университет, отпускане на средства за ремонта на театъра и държавата да поеме поддръжката на пътя Перник – София през Мало и Голямо Бучино.

Кметът на Перник Росица Янакиева пък докладва пред премиера, че вече е избрано ръководство на университета и е приет правилника му както и че по ремонта на сцената се работи.

От държавата са преведени 250 000 лв., с които са разплатени строителните работи до момента, а премиерът заяви, че до края на месеца ще бъдат преведени още 350 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
ББ даже не се усеща, че му се подиграват с тази титла. Навремето Пиночет получи 9 дан по карате, защото бил избил най-много хора. И той не се усети. Това каратистите много бавно мислите :))))))
114
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Направете го само "хонорис",той само това разбира.Каузата са му я издиктували други и го следят редовно дали я изпълнява.
113
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега ще му подарят и пернишки "Голф - 2 " и съвсем нема да има спиране....
112
0
 
6
 
! Отговори
генади преди 13 години
Пернишки Университет по Телекомуникации, Компютри и Архитектура - Браво!
111
2
 
7
 
! Отговори
ала -бала преди 13 години
Почетен пациент на Карлуково е той.За него не мисля ,но за къде си ти български народе!
110
2
 
7
 
! Отговори
toni преди 13 години
Е ,тоз човек се издигна в очите на слепците :)))
109
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предлагам да променят пернишките регистрационни табели за МПС да започват с PKU, да знаят всички, че перничани преди да карат в София са минали през Университета. За почетен доктор на Университета предлагам да сложат бившата мис България, с 18-те висши образования от 19 различни университета...пред толкова акъл и русата й коса бледнее и изглежда бяла от събраната в нея мъдрост през годините на тежкия студентски живот...
108
1
 
11
 
! Отговори
каро преди 13 години
Браво Бойко! Вече си третият по популярност доктор в света след Д-р Хаус и Д-р Дре....
107
3
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Не може два Господа - нали си имаме таварисшч ***...
106
1
 
12
 
! Отговори
sas преди 13 години
Има развитие - от детските градини направо в университетите.
105
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече очаквам да Го провъзгласят за Господ.
104
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
точно като за него.доктор на перник
103
0
 
5
 
! Отговори
hah преди 13 години
do StrandjataTi si golqm ***!
102
1
 
20
 
! Отговори
Мигел преди 13 години
Колкото по празна е тенекията, толкова повече дрънчи.Тва е отломка от феодално фреме - почести, благороднически титли, импозантности, санове и все перушинести работи на суета, феерия и показност, подплатени с определени привилегии.Тихите и неизвестни труженици, творящи блага, са солта на тая земя.Великите гении, на които човечеството дължи много, са творили в самота и малцина са получили признание приживе.
101
1
 
12
 
! Отговори
ГНевен преди 13 години
До 123: Не виждам защо се чудиш, че ББ от Банкя си направил университет и той одма го провъзгласява за свой доктор хонорис кауза (между впрочем "доктор" означава човек , който притежава много знания в определена област и е спомогнал за нейното развитие). Нали по същия начин некадърникът министЕр И(г)натов закри ВАК, защото отказа да го направи доктор на науките и написа налудничъв закон и с помощта на ББ и други подобни индивиди го прокара в Народното събрание.
100
1
 
9
 
! Отговори
да,Но преди 13 години
Така се почва . . . съобразно ситуацията.След време ще забравят и почетния доктор и кой е бил премиер и всичко, важното е университетът да стартира и се утвърди
99
1
 
24
 
! Отговори
ПРЕПОДАВАТЕЛ преди 13 години
НЕ ЗНАЯ ЩО ЗА ФОРУМ Е ТОВА И КАКВА Е ЦЕЛТА НА ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ НО В МОМЕНТА СИСТЕМАТА НА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ НА РАБОТИ - УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС Е С ПОЧТИ НУЛЕВА УСПЕВАЕМОСТ ДИПЛОМИРАНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО. ТАЗИ НЕИСТОВА ЖАЖДА ЗА НАУЧНИ СТЕПЕНИ И ЗВАНИЯ БЕЗ ПОКРИТИЕ Е ПРИЗНАК НА ПРОСТАЩИНАТА "САН ФРОНТИЕР"......!?
98
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да направиш университет, за да те направят доктор в него, това е вече уником, това минава всякакви граници на всевластието......
97
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гуедам и мисуим,гуедам и мисуим и по едно време се усещам,че май само си гуедам.Оно ,че от кюмуро пара нема вече е ясно.Ама каква файда от университето че има?Они ората спрея да се греят,та за книги ли пари че им останат?Но поне разбрах защо го направия.За да не пътува младежта до София да тръка панталоните у софийскио,а да си учи у пернишкио университет.Апа я нема и какво да му учим.Я го знам беее ,,Скакауец,,.....:)
96
3
 
5
 
! Отговори
До 117 преди 13 години
Роберто, ти да не си завършил случайно в Принстън ?! Гледай си селското стопанство и храни редовно хайванчетата.....

Спонсорирани публикации