Едва 750 лв. дар от община Бургас за полицая Александров

Още 15 хил. лева са необходими за лечението му в Германия
15 юни 2010 10:37,
47
Едва 750 лв. дар от община Бургас за полицая Александров
Александър Александров. Снимка: Dnes.bg

750 лв. да бъдат отпуснати еднократно за лечението на бургаския полицай Александър Александров.

Това предложение, внесено от кмета Димитър Николов, ще бъде обсъдено на предстоящата общинска сесия.

Самият Александров е изпратил писмо до кмета с молба за еднократно отпускане на помощ, без обаче да упоменава конкретна сума.

От писмото му става ясно, че семейството му е в безизходица и не може да събере нужната му за лечението сума.

Оказва се, че Александров няма право на месечна помощ по силата на Закона за семейни помощи за деца, тъй като средномесечният доход от предходните 12 месеца на семейството му е в размер на 1500 лв.

С това възможностите за подпомагане на полицая съгласно действащата нормативна уредба са изчерпани.

Още 15 000 лева са необходими за лечението на болния бургаски полицай Александър Александров, каза за Dnes.bg директорът на затвора Деян Костов.

От концерта на затворниците и от продажба на техни картини за полицая са събрани малко над 6 хил. лв.

Колеги на Александров са дарили още 3 хил. лв. Останалата сума до 30 000 лева е поета от софийския бизнесмен Иван Пандов.

Още по темата

Това са средства, които до момента осигуряват престоя на Александър Александров в германския град Есен, където той се лекува.

До седмица ще стане ясно какво точно ще бъде лечението му занапред.

Средства за лечението се събират на:
Александър Атанасов Александров
IBAN/ BG26STSA93000003399181
BIC/ STSABGSF
и с SMS на номер 17 777, с текст DMS ALEXANDAR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Господ да помага на този човек Не стига,че некадърници са го докарали до това състояние,ами и толкоз пари му искат А тая бургаска община да се скрие па да се не показва-срамота и позор и престъпление
36
0
 
3
 
! Отговори
Цветан Михайлов преди 13 години
Продължавам коментара си от по-долу:УС на ССЗБ независимо от скромните срдства с които разполага от чл.внос ще подпомогне също Александров , но защо централното ръководство и тези по места не правят нужното в подобни случаи за да бъде помощта по адекватна и не търсят допълнителни механизми за подпомагане на служителите ми се ще да попитам.Надзирател-"осъден без присъда" до кога ?
35
0
 
2
 
! Отговори
Цветан Михайлов преди 13 години
Г-да , Александър Александров е служител на МП ГД"ИН" , а не на МВР.По информация от медиите научих , че колеги полицаи са събрали и предоставили за лечението му средства.Що се отнася до синдикална помощ Александров не членува в създадения преди година Синдикат на служителите в затворите в България , както и затвора Бургас няма СД ,въпреки което УС изпрати документ до всички дружества с молба членовете на организацията и служителите в затворите да помогнат.
34
2
 
6
 
! Отговори
ЛОВЕЦА 166 преди 13 години
КОЛЕГИ... КЕДЕ Е ПОЛИЦЕЙСКИЯ СИНДИКАТ. СРАМ......... ПРОЧЕТЕТЕ 6000 ОТ КАРТИНИ ОТ ЛИШЕНИ ОТ СВОБОДА.
33
0
 
14
 
! Отговори
тото преди 13 години
Blagodarim Vi che podkrepihte dobra kauza... малко, ама от сърце. А на тези които се надяват на държавата.. ами дано да не ви се случи да чакате помощ от там!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
3000 лв. е максимума гласуван от ОС, какви са критериите, на кого колко не знам, но е факт, че е единствената община отпускаща някакви средства, макар и минимални........а и може днес да се лишите от кафе и да пратите SMS
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така си е и за Петко ,момчето на 24г. , което се нуждаеше от средства за лечение от рак , Община Бургас не даде и стотинка , но на Гого от Тоника първоначално отпусна 30 000 , а после се корегира на 3 000! та и сега!
30
41
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той полицай - не си струва да инвестираш в него - те са ***
29
19
 
3
 
! Отговори
кОСТОВ преди 13 години
МАЙНАТА МУ
28
5
 
6
 
! Отговори
Бойко преди 13 години
Кмете вземи от баничките на *** в интерната и ги дай на полицаяможе и от парите на ахмаците ,които си плащат данъците
27
0
 
13
 
! Отговори
имате ли съвест преди 13 години
Никой не казва ,че мвр не събира пари а ,че мвр -министерство е това което се грижи за служителите си и е длъжно да помогне.Защо мвр служителите не са застраховани ?????Именно от там сега можеше да се получат пари.смс не са решение.Има държава която ви харчи парите за вряло и нещяло а сега няма пари за здравето на един служител на мвр .Срамота е това господа.
26
1
 
22
 
! Отговори
до дънакоплатец преди 13 години
Съпруга ми работи 13г. в системата на МВР.Вие,какво си мислите,че не се събират пари ли.Всеки месец има нуждаещ се ,полицай или негов близък.И всеки месец се събират пари.Знаете ли за ,колко случаи не знаете.Не пишете глупости.
25
1
 
19
 
! Отговори
Az преди 13 години
Държавата ще помогне, ако имаше държава ..а то няма .. тъй че да се надяваме ние обикновенните хора да можем някак си да му помогнем .. и нека не забравяме, благотворителноста е анонимна
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наистина сме Абсурдистан,затворниците да се грижат повече за здравето на надзирател от държавата.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Данъкоплатецо невежи,в МВР може и да се наливат измислените ти суми,но в БНА не се наливат,по простата причина,че такова министерство вече не съществува!!!
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе какъв Господ да помага на човека ВИЕ НЕНОРМАЛНИ ЛИ СТЕ ???Каква община и държава да помагат на човека ВИЕ НЕНОРМАЛНИ ЛИ СТЕ?За да даде ДЪРЖАВАТА от къде трябва да вземе бе?!?!?!?!Тук форумците са такива ***, че направо не ми се мисли. Очакват първо общината да им поиска официално пари за дарение и после тя да ги дари на човека, вместо да се присегнат към мобилните си телефони и да пратят 1 смс.УЖАС УЖАС!!!
21
0
 
19
 
! Отговори
. преди 13 години
Господ да помага на човека,наистина тази история много ме трогна.Голяма поука за целия държавен апарат,но няма кой да си я вземе!Криминалист,работил за залавянето на престъпници,бива подпомаган именно от такива!Евала и на затворниците,100 по-големи хора са от нашите политици!Здраве желая на човека от все сърце!!!
20
9
 
16
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 13 години
7 000 000 дневно се наливат в МВР и МНО. Седем милиона лева. На ден. 210 000 000 месечно. И сметката е проста. Колегите на пича просто трябва да кажат `ще изтърпим едномесечно забавяне на заплатите`. Само с лихвите по едномесечен депозит, този човек ще забрави за болеста си. Става дума не за дарение, а за просто забавяне на милиционерските заплати. Нещо, което всички в частния бизнес познаваме много добре. Хайде бе милиционери ! Пичове ли сте или пу*ки ?!
19
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
До 3000 лв. Толкова предложиха на Гого от Тоника.
18
0
 
22
 
! Отговори
Deso преди 13 години
Браво бе кмете.За Гого /да оздравява по бързо/25000 и чест му прави ,че върна част от сумата и то голяма част.За полицая щото е неизвестен 750 лв.Е сега кмете с какъв аршин мерите в тази община а?