Мюфтийството: Превръщаме се в полицейска държава

Вероизповеданието зове да се зачитат правата им
16 юни 2010 17:00, Красимир Ангелов
397
Мюфтийството: Превръщаме се в полицейска държава
Снимка: Булфото

“Вместо да бъдат изпълнени решенията на Европейския съд по правата на човека, се наблюдава намеса в работата на мюсюлманското вероизповедание чрез натиск и заплахи от страна на ДАНС”.

Това се отбелязва в специално съобщение на Главното мюфтийство до Dnes.bg.

В него е отбелязано, че на 14 юни е затворена интернет страницата на мюфтийството, “което е поредният опит за заглушщаване на гласа на многобройното мюсюлманско население в страната”.

“Въпреки че е член на ЕС в България се прилагат методи на полицейска държава. Председателството на парламентарната комисия по контрол на ДАНС от партия Атака и назначаването на Божидар Димитров, чийто профил е отдавна известен, за министър, отговарящ за Агенцията за българите в чужбина и Дирекцията по вероизповеданията към МС, е показател за задкулисните планове на този натиск”, обявиха от Главното мюфтийство.

Оттам допълват, че действията целят нарушаването на общественото спокойствие и “прилагането на действия”, които възраждат тъмното минало на страната”.

“Ще продължим да отстояваме нашата справедлива кауза пред международните платформи и като представители на мюсюлманската общност ще продължим да отстояваме правата си в държава членка на ЕС, която не признава принципите и решенията на Съвета на Европа”, се чете още в декларацията, която завършва с призив:

“Призоваваме българското правителство да предприеме възможно най-скоро необходимите действия за недопускането на по-нататъшно уронване престижа на страната ни, както и нарушаването на общественото спокойствие на мюсюлманите в България и българския народ като цяло”.

Dnes.bg припомня, че в началото на месеца почти 1000 души – имами, мюфтии и мюезини, участваха в протестното шествие на мюсюлманите, което премина пред президентството, Министерския съвет и Народното събрание.

Още по темата

Всички протестиращи изразиха недоволството си от възстановяването на Недим Генджев като ръководител на мюсюлманското вероизповедание в страната.

Тогава от Гавното мюфтийство отправиха апел към държавните институции да не се намесват в делата на вероизповеданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
30
 
! Отговори
Нагли фесове преди 13 години
В него е отбелязано, че на 14 юни е затворена интернет страницата на мюфтийството, което е поредният опит за заглушщаване на гласа на многобройното мюсюлманско население в страната.Край няма тая турска наглост....8 години на власт с нелегалната си партия на етническа и верска основа...и пак не ми им стига....НИЩО ПОВЕЧЕ НЕ МРАЗЯ ОТ ТУРЦИТЕ.......В НИКОЙЯ СТРАНА В СВЕТА НЯМА ДР.ПАРТИЯ СЪЗДАДЕНА ПО ЛОГИКАТА НА ДПС И ПАК РЕВАТ.....САМО ИСКАМ ЕДИН ПЪТ ЗАВИНАГИ ДА СЕ МАХНЕТЕ ВСИЧКИ ДО ЕДИН ОТ БГ
6
7
 
12
 
! Отговори
uvo 85 преди 13 години
ne si li spomnqte edno vreme kato vlqzohme v shumen s AK47B kak se nasrahte!
5
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ааахахаххахахахаххаххаха хахахаххахаххах хахаххахаххахахаИ кво ни интересува нас немюсюлманите какво казало мюфтийството?
4
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Po-dobre policeiska d1rjava-otkolkoto talibanska!!!
3
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като не ви изнася знаете пътя за анадола,това да не вие Турция,,хайде ходете да пасете овцете..
2
8
 
34
 
! Отговори
--||--||-- преди 13 години
Мюфтийството: Превръщаме се в полицейска държаваВие каква държава сте бе ***?! Стига вече ислямски мрънканици и рев колко онеправдани били горките ***! Да си налягат парцалите ,че вече ще ядат чепатата тояга
1
12
 
12
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 13 години
Въпреки многократните национални конференции, на които д-р Мустафа Алиш Хаджи бе избиран за лидер на мюсюлманите в Република България, въпреки решението на Европейския съд по правата на човека, че през 1994 и 1996г. Недим Генджев е бил натрапен от тогавашното правителство с напълно нелегитимна конференция за духовен водач на мюсюлманите в България, според Софийския Апелативен Съд и Според Върховния Касационен Съд на Република България - на база политическото назначаване на Генджев през 1994 и 1996г. като председател на ВМДС, то той отново трябва да поеме ръководството на Мюсюлманското изповедание в България. Недим генджев е ченге от ДС и активно е подкрепял възродителния процес в България. Недим Генджев е извършил измами за десетки милиони с имоти на българските изповедания и е присвоил също огромни суми чрез подвеждане на банковите институции. Днес държавата допуска гавра с мюсюлманите, утре ще я допусне и с другите общности. Днес държавата пряко потъпква волята на гражданското общество и косвено ще потъпче правото на отделния човек. Можем ли да се защитим???