Мюфтийството: Превръщаме се в полицейска държава

Вероизповеданието зове да се зачитат правата им
16 юни 2010 17:00, Красимир Ангелов
397
Мюфтийството: Превръщаме се в полицейска държава
Снимка: Булфото

“Вместо да бъдат изпълнени решенията на Европейския съд по правата на човека, се наблюдава намеса в работата на мюсюлманското вероизповедание чрез натиск и заплахи от страна на ДАНС”.

Това се отбелязва в специално съобщение на Главното мюфтийство до Dnes.bg.

В него е отбелязано, че на 14 юни е затворена интернет страницата на мюфтийството, “което е поредният опит за заглушщаване на гласа на многобройното мюсюлманско население в страната”.

“Въпреки че е член на ЕС в България се прилагат методи на полицейска държава. Председателството на парламентарната комисия по контрол на ДАНС от партия Атака и назначаването на Божидар Димитров, чийто профил е отдавна известен, за министър, отговарящ за Агенцията за българите в чужбина и Дирекцията по вероизповеданията към МС, е показател за задкулисните планове на този натиск”, обявиха от Главното мюфтийство.

Оттам допълват, че действията целят нарушаването на общественото спокойствие и “прилагането на действия”, които възраждат тъмното минало на страната”.

“Ще продължим да отстояваме нашата справедлива кауза пред международните платформи и като представители на мюсюлманската общност ще продължим да отстояваме правата си в държава членка на ЕС, която не признава принципите и решенията на Съвета на Европа”, се чете още в декларацията, която завършва с призив:

“Призоваваме българското правителство да предприеме възможно най-скоро необходимите действия за недопускането на по-нататъшно уронване престижа на страната ни, както и нарушаването на общественото спокойствие на мюсюлманите в България и българския народ като цяло”.

Dnes.bg припомня, че в началото на месеца почти 1000 души – имами, мюфтии и мюезини, участваха в протестното шествие на мюсюлманите, което премина пред президентството, Министерския съвет и Народното събрание.

Още по темата

Всички протестиращи изразиха недоволството си от възстановяването на Недим Генджев като ръководител на мюсюлманското вероизповедание в страната.

Тогава от Гавното мюфтийство отправиха апел към държавните институции да не се намесват в делата на вероизповеданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
5
 
! Отговори
ХХХ преди 13 години
Ай тихо, тъмън нещо се раздвижи в тази държава и някои ревнаха. Не ми пука дали го каза църква или мюфтийство, но ай да оставим престъпниците на свобода, за да не сме полицейска държава ?
26
4
 
15
 
! Отговори
red преди 13 години
ПО ДОБРЕ ПОЛИЦЕЙСКА ОТКОЛКОТО БАНДИТСКО ДЕПЕСАРСКА
25
4
 
12
 
! Отговори
пурпур преди 13 години
И какво ще запалят? Затова, че някакви си имами не искали един човек, това ли ви е вярата? че аз не зная кой свещенник водилитургията и не съм ревнал? И толкова ли е важно дали е някакъв си Генджев или Ахмед? Че тя вярата ви е слаба, щом се върти около храмовете, около минаретата, около ритуалите, около книгата "Коран", около всичко онова, което ако си на пустинен остров, едва ли ще видиш, до себе си? Вярата ви е свързана със светски символи, май? Ами, ако си на друга планета и нямаш минаре?
24
5
 
5
 
! Отговори
Альоша преди 13 години
Този сайт като че ли е от кръговете понеже подклажда между етническо напрежение.Би трябвало коментари насаждащи омраза да се трият а те предизвикват писането на обидни коментари.
23
6
 
17
 
! Отговори
Fullrange преди 13 години
Исляма да си го проповядват в турция!!! БЪЛГАРИЯ Е ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА!!! Стига са хленчили. Няма го Доган и се разцирлиха. Да се махат от България. В турция няма полицейщина. Крайно време е да се дава българско гражданство след успешно положен писмен и устен изпит по Български език!
22
8
 
5
 
! Отговори
eminem преди 13 години
za kakva anadola govorite be skapani ***, Bulgaria kolkoto e vasha strana tolkova e i nasha na musulmanite.zatvarqtie si pluvalnitcite i se molete na Gospod che jiveete v mir i spokoistvie.Ostavete ni i nie da izpalnqvame religiqta si svobodno. koga shte razberete che tova nie da imame prava i svobodno da si izpalqvame ubejdeniqta e i vav vasha polza.
21
5
 
12
 
! Отговори
Говедарин преди 13 години
Eй ***... На вазе цел живот се некой друг ви е виновен.Бойко, Волен, Тато, НАТО, възродителния процес, лятната жега и кво ли не...Ай сиктир
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на ДАНС!
19
4
 
5
 
! Отговори
Петър преди 13 години
И какъв епроблема? Аз ходя понякога на Църква, но дори не зная името на свещенника, там, нито дори кой го е назначил? А и той сам не го казва, така че пак съм в неведение. Те се назначаватт по някакви си йерархии и изисквания. Вярата нима минава през шествия и не знам си какви ритуали? Даже не знаем кой свещенник какви връзки и дела има, но човек си вярва в себе си. Не бих казал, че съм ревностен, но те и светиите не са светци, доколкото ги зная? Сложна вяра имате, щом не можете без литургия?
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
РУСКИЯ,ДАЙ АДРЕС ИДВАМ, ДА ВИДИМ КОЙ ЧИЯ....ХАЙДЕ ДАВАЙ АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН...
17
6
 
16
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Тия са преяли с гъби! Не са си платили хостинга на сайта, и сега обвиняват Божидар Димитров че им го е счупил. Луди, луди уахабити!
16
3
 
7
 
! Отговори
Ruskiq преди 13 години
da ne ti hvrukne tova kade e pod fesa samo gledai 4e i na bratov4edite ti !
15
2
 
2
 
! Отговори
ш преди 13 години
Тези като ехо, ама със забавиане! Папагали
14
17
 
5
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 13 години
Евала АТАКА, евала ГЕРБ наистина ще запалите нещо, което се държеше толкова години. Няма как блаканска държава сме.
13
17
 
5
 
! Отговори
до № 3 преди 13 години
Хайди да се хванем на бас(когато стане горещо кой къде по-бълзо ще избяга... *** кой ти дава правото да гониш български гражданин от собственната му родина? Кой си ти?Мъж или жена или хермофродит? Мога да ти покажа хиляди пътища водещи до много краища на света,искаш ли? ХОРАТ СИ ТЪРСЯТ ПРАВАТА,ТОЧНО ТАКА КАКТО СИ ГИ ТЪРСЯТ ХОРА ИЗПОВЯДВАЩИ ДРУГИ РЕЛИГИИ,КАКВО ТЕ БЪРКА ПЪК ТЕБЕ ИЛИ ХЛЪЗГАВИЯТ *** ТИ ВЛЕЗЕ ТА КВИЧИШ,ЩЕ ТИ ДАМ АЗ ЕДИН АНАДОЛ АМА ЩЕ ТИ СВЕТНЕ,НЯМА УПРАВИЯ ТАЗИ ДЪРЖАВА...
12
6
 
26
 
! Отговори
толерантен преди 13 години
Мюфтийството да не дава акъл и да не се правят на отворени, щото ние сме Православна държава и трябва да се съобразяват с това! Ако ще пропагандират някакъв ислям и прочие да си вървят в анадола при себеподобните си. В християнска цивилизована бяла Европа няма място за ***, фесове, *** и прочие.
11
4
 
21
 
! Отговори
1936 преди 13 години
Mahaite se!
10
19
 
2
 
! Отговори
DENIS преди 13 години
E i az sam FES,ama VIE se zabravihte i stiga ste promivali mozacite na bratov4edite,4e 6te edete nakraq hurkata.
9
18
 
4
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 13 години
И въпреки всичко ще се борим.....с мирни средства разбира се.
8
6
 
25
 
! Отговори
сссс преди 13 години
Ако не ви харесва марш в Турция и тук без това никой не ви иска......