Видеонаблюдението на шофьорските изпити се отлага

Процедурата трябваше да влезе в сила от 1 юли
1 юли 2010 12:00,
22
Видеонаблюдението на шофьорските изпити се отлага
Снимка: БГНЕС

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията удължава срока за въвеждане на видеонаблюдението на изпитите по теория и практика на кандидат-водачите, съобщиха от МТИТС.

Новите изисквания за видеонаблюдение на изпитите за шофьори трябваше да влязат в сила от 1 юли 2010 г. След приемането на измененията на Наредба 38, регламентиращи тази дейност, ИА “Автомобилна администрация” обяви процедура за избор на фирми, които да доставят нужната техника.

Те трябваше и да оборудват залите за теоретични изпити. След края на процедурата една от фирмите участници обжалва избора на изпълнители на обществената поръчка, с което се забави въвеждането на видеонаблюдението.

КЗК с определение от 10 юни 2010 г. остави без уважение искането за спиране на процедурата.

Определението на КЗК е обжалвано пред ВАС. До произнасянето на съда по въпросната мярка законът не позволява сключването на договор с избрания изпълнител.

Още по темата

За да не се допусне незаконно провеждане на изпити на кандидат-шофьори, МТИТС предприе необходимите действия за удължаването на срока за влизане в сила на измененията на Наредба 38, с които се въвежда видеонаблюдението по време на изпитите по теория и практика на кандидат-водачите.

В момента всички изпити за кандидат-водачи се провеждат в нормален режим без каквито и да е затруднения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 13 години
*** вчера бях на изпит с тези камери,и какво отмениха го в сащия ден след като всички минахме с камери.И може би заради тях бяха по нервни всички естествено много са скасани
18
1
 
4
 
! Отговори
Хм преди 13 години
Това, че колата е учебна, изобщо не означава, че е била шофирана от кандидат-шофьор. Ако не е спряла на пешеходната ти пътека, най-вероятно инструктора е шофирал.
17
1
 
1
 
! Отговори
filip преди 13 години
otlagaite otlagaite balgarite dotogava 6te se satriat sa6toto misljat 4e kato sa dali ru6vet, pomerisali bensin i imat kola mogat da karat
16
0
 
1
 
! Отговори
Пепа преди 13 години
1 час по-късно- изпитът не е започнал!Браво
15
1
 
0
 
! Отговори
стояна преди 13 години
Ще има резултат едва тогава, когато цялостното обучение се осъществява с видео наблюдение! Така както е сега - само в деня на изпита - няма да се получи нищо! Днес една учебна кола въобще не спря на пешеходна пътека! Дали ако това се записваше инструктора нямаше да обърне внимание на курсиста?
14
0
 
5
 
! Отговори
Пепа преди 13 години
Дъщеря ми днес е на изпит, насрочен за 10 часа. Преди минути - в 14.30 се чухме - още не са започнали инструктажа! И просто чакат! Това ли е нормалното провеждане на изпит?. Какво са виновни явяващите се за предизвестените неразбории?
13
0
 
2
 
! Отговори
77777 преди 13 години
Точно днес един мой човек е на изпит и изпита все още не е започнал, заради тези камери - говорин преди пет минути с него. Това никак не се връзва с последното изречение в статията - "В момента всички изпити за кандидат-водачи се провеждат в нормален режим без каквито и да е затруднения." Още малко и ще повярвам. Дано моя човек все пак успее да се яви на изпита денс, защото си е пуснал един ден отпуск заради изпита и не само той, както ми каз преди пет минути.
12
0
 
4
 
! Отговори
инстр преди 13 години
Сутрин едно,вечер друго. Днес ми изпитваха хората с камера в колата.Единственото предимство на камерата е че господина от автомобилна администрация седи и мълчи в колата и неможе да се заяде за нищо
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еййй *** хора са това управниците ни и тоз министър.Ако има нещо да се урежда за вземането на изпит и шофьорска книжка пред камерите ли ще става бе.Само ще се оскъпят курсовете защото ще се каже камерите скъпи монтажа и той.Няма никаква полза от тези допълнителни разходи.
10
0
 
3
 
! Отговори
ali преди 13 години
zamalko dasi pomislya 4e nemoga dasim 6ofyor napravo dago zabranyat nesamo otlagane
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
жената я отложиха за следобед. а беше сутринта. нямало проблеми. глупости на търкалета
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Общо взето това с камерите е добра идея. Но проблема не е толкова в младите шофьори, дори и тези с купените книжки. Те карат като зайчета. Проблема и сериозните катастрофи се правят в 90% от случайте от шофьори които имат стаж, но им липсва акъл.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това управление и всички "реформи"съвсем заприличаха на клоунада ххахахахах
6
1
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
сутринта-едно,на обед-друго,вечер-. ама не сте разбрали първото-Типично за ГРОБ
5
2
 
10
 
! Отговори
Дако преди 13 години
Първо ще го отложим, след това камерите ще се повредят и т.н - позната бг картинка.Някой да е очаквал нещо нормално да се случи тук?
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Системата с рушветите обаче не се отлага и върви с *** газ.
3
0
 
9
 
! Отговори
valka преди 13 години
hehe, tochno kazano,no da ne bi da si stanal dobur zad volanasamo s edin kurs?
2
0
 
11
 
! Отговори
яко преди 13 години
хахахахахаааааа много правилно
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сменете заглавието с " Пускането на неопитни убийци по-пътищата срещу заплащане засега се запазва"

Спонсорирани публикации