Казусът "Станишев" се разплита до дни

Експремиерът вероятно ще се размине само с глоба
7 юли 2010 13:57,
133
Казусът "Станишев" се разплита до дни
Снимка: БГНЕС

До дни се очаква да приключи проверката на прокуратурата срещу бившия премиер Сергей Станишев, съобщи главният прокурор Борис Велчев.

Според експертизите, част от справките, макар да имат гриф, че са секретни, не са класифицирана информация, посочи обвинител №1.

Още по темата

Най-вероятно прокуратурата ще предложи Сергей Станишев да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложена глоба.

През ноември миналата година, след искане на главния прокурор, Станишев се отказа от депутатския си имунитет и срещу него започна разследване за това, че е загубил доклад на ДАНС, както и още няколко секретни документа.

Според прокуратурата по непредпазливост той е станал причина да бъде разкрита държавна тайна.

„Случаят със Сергей Станишев не ни затруднява като правен казус. Трябва да сме абсолютно убедени в действията, които ще предприемем“, коментира от своя страна говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска.

По думите й държавното обвинение проверява всички възможни доказателства от всички страни, за да е сигурно в крайното си решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
15
 
! Отговори
123 преди 13 години
крайно време народа да предприеме действие тип линч за цялата тази *** от предишните 2 кабинета и съдийското племе.като приключим с тях всичко ще си дойде на мястото.
45
3
 
15
 
! Отговори
Наблюдателен преди 13 години
Каква класифицирана информация, какъв топ сикрет. Нали ги видяхме всички като ги публикува някой в интернет. Информации някакви и сведения и нито един секретен документ. Тоя се срещал с оня, приказвал си някъде с някой - такива. А и човека май който беше в дъното на историята е отдавна в ареста. Темата вече е изконсумирана и е просто информация нямаща качеството на новина.
44
5
 
13
 
! Отговори
Бойко Огнянов преди 13 години
Каквото стана и с баща му - когато го съдиха за присвояване на 21 000 000. Крадци и престъпници на едро няма осъдени, само за кокошка няма прошка!
43
2
 
16
 
! Отговори
Глоба?! преди 13 години
Глоба?! Смешна статия... иде ми да се махна от тая абсурдна държава! а Доганчо още не са почнали да го разследват сигурно, щото е хитрец.
42
3
 
12
 
! Отговори
коко преди 13 години
Гарван гарвану...как беше тази поговорка до края че я забравих?Някои хора забравиха за обещанията си преди изборите за пълен пансион в софийския централен за Доган и Станишев.Може би не им го осигуряват заради кризата,трябва да се правят икономии...Иначе на раята не и трябва кой знае какво.Връзваме на някого една празна тенекия и раята примира от възторг.После я разбере ,че това е само зрелище, я не. коко-остарял и май вече почнал да изкуфява/или да се осеща за реалността/ ГЕРБовист
41
4
 
16
 
! Отговори
Вече е нахалство преди 13 години
Ква глоба бе , той да не е паркирал неправилно... провиненията му са къде къде по тежки!
40
7
 
11
 
! Отговори
Az преди 13 години
За такова нещо в другите държави гниеш в панделата до живот, а тук ще го потупат по руското рамо .. ну .. молодец .. мамка ви комунистическа, всичките сте в един кюп..ГЕРБ, МЕРБ,БСП, МСП ... всички сте една и съща пасмина измамници и престъпници.
39
2
 
8
 
! Отговори
Muahaha преди 13 години
Абе пич (47) - правиш ли разлика между квалифицирана и класифицирана, не съм от хората които се заяждат за грешки в правописа, но твоята не е такава !!!
38
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно !!!!предлагах Боко да си подаде оставката и ми изтриха поста ?! Браво!
37
2
 
17
 
! Отговори
99 преди 13 години
За държавна измама серго ако се размине с глоба,Бойко трябва да си подаде оставката.На серго да му се отнеме българското гражданство и в затвора
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прокуратурата трябва да каже нещо, но до това което се очаква едва ли. Серго си е оплел кошницата отдавна. Прокуратурата не уточнява: с фиш ли ще бъде глобен или с акт. Сигурно оставя това на компетенциите на съда. За мен е по-добре с фиш, че не се обжалва.
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Корумпираните прокурори да кажат колко струва държавната ни сигурност!!!???Тия за *** ли ни вземат?Затвор
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хем имало строго секретно-хем не било квалифицирана информация! Тия яко ни правят на балами!
33
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не искаме парите на серго а затвор
32
7
 
17
 
! Отговори
IND преди 13 години
Глоба?!? А в САЩ държавното предателство се наказва с доживотен затвор или смърт!
31
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя застрашава държавната ни сигурност а корумпираната прокуратура иска да го освободи от отговорност и ни лъже с глоба.Затвор
30
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сергей не е никакъв политически опонент, а удобен фон за изява на Бойко.Ако беше някакъв фактор щеше да е в ареста, както Алексей, който не е толкова важно да бъде обвинен, а да бъде озаптен, че прави бели.
29
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На бас че и до глоба няма да се стигне !Боко - с лявата лапичка бъркаш в дясното джобче и вадиш оставката.... Че няма време шима иде малко да си постегнем копторчето.... Туко виж сме запазили малко от резерва и доста от гордостта си
28
0
 
13
 
! Отговори
мами преди 13 години
Занимавате хората с глупости .Още отначало се знаеше че нищо няма да излезе от тази работата само хабите енергията хора да се зантимат с простотии разкривайте други неща -къде отидоха млионите и милиардите на българскя народ кой ги открадна .Всички които са били на отговорни постове по висшите етажи на власта са милионери като Велчевци Севлиивски и компания някой пита ли откъде натрупаха парите че да построят хотели дворци замъци .
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прокурорите са корумпиранu....не пари серго да ви даде а затвор.....