МВР – между "Родната полиция" и "Много ще боли"

Имиджът на вътрешното министерство е твърде чувствителен проблем
7 юли 2010 21:40,
230
МВР – между "Родната полиция" и  "Много ще боли"
Снимка: БГНЕС

Две противоречиви събития от последните дни разкриват колко е чувствителен за властта имиджът на вътрешното министерство.

Изглежда странно, но е факт – не конкретни управленски ходове, а медийни и "културни достижения" и гафове се превръщат в травматични политически теми.

В сряда пресцентърът на МВР разпространи видеоматериал, в който служител на реда "съветва" задържан с думите: "Казвай, щот’ ще те боли много"

Клипът беше публикуван на страницата на вътрешното ведомство. Поводът – 24 души бяха задържани след две спецакции срещу разпространението на дрога.

Малко по-късно първоначалният вариант на видеоматериала за акцията на mvr.bg бива заменен с друг, редактиран клип, в който репликата "Казвай, щот’ ще те боли много" е премахната.

Още по темата

В сряда по обед пък вицепремиерът Цветан Цветанов заяви пред журналисти в МС: „Песента "Нашата полиция" не е химн, това е  една песен за българския полицай. Ако някой напише и изпълни нещо по-добре, това ще бъде добре възприето от служителите на МВР“

Това е коментарът на Цветанов за  песента "Нашата полиция", изпълнена от Веселин Маринов.

В тази песен няма нищо негативно или осмиващо, добави Цветанов.

На изпълнителя на песента Веселин Маринов, на поета и на композитора не е платено нищо, каза още Цветанов.

Нека не спекулираме за нещо, което е с позитивен знак. Никой досега  не е давал оценка на песни, които са с нецензурни думи, а се акцентираме върху тази песен. Не смятам, че трябва да причиняваме това на Веселин Маринов, каза Цветан Цветанов.

Припомняме част от текста на песента „Нашата полиция“:

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашата полиция ме пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
3
 
! Отговори
! преди 13 години
Абе пич осъзнай се малко! Никого не са наричали престъпник! Темида е типичния пример за простащината, която се шири в съда! Даже не е гледал видеото а коментира! Така правят и в съда и после се налага да ги пускат!
29
2
 
6
 
! Отговори
Нарко преди 13 години
Ахааа, после ми кажете, че не са прости полицаите ни :-) Хайде на бас, че сега пред съда тези пичове ако ще да ги хванали и с тон кокаин, спокойно могат да кажат `Полицаите го донесоха и ни заплашиха с бой`. Добре бе, колко *** полицай трябва да си за да издъниш операзията заради голямата си уста ?!
28
1
 
0
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 13 години
TUPUTU:: Fsa6tnus As ma ispalva Tvoia Postink sas idna Palnuta i Vedross--Vi6 4i moji6 da pi6i6 i prosti4ku,nurmalnu,pu 4uve6kimo..Ni si katu LUBA KULEZI4-..GOSHE,as,moitu stanovi6te e katu tvoitu pudobnu----Supir Milodia,tantc-Kuncepciata mu -kuntcepcia..Stilat mo-still..Goshe puradi shto si sa narekal TAPU..??!! As mi sa vijda6 idin Filusof i to od nay-filosofistite...!!AS ubi4am JAILL HOUSE ROCK
27
6
 
5
 
! Отговори
Ковача преди 13 години
Абе не разбирам, защо в тая държава всеки защитава престъпниците и всеки се кефи на престъпника-играч. В други държави, такива *** не ги заплашват, а просто ги разстрелват, защото в подобна ситуация, те няма да се подвоумят да ти видят сметката.
26
4
 
2
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Комунизма не си отижа.Не спете спокойно деца.комунистите обичаха да казват-тоя е еди какъв си ,пък после човечеца да се доказва.Затова органите при демокрацията трябва да доказват и то пред съд,а не пред медиите.Ама май трябва да измре и последния от нашето време
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
къде видяхте полицай в Германия със заплата 4 хил евро хахахахапо принцип заплатите на полицаите навсякъде са ниски, ето тук в Швеция например заплата на полицай върви около 1500 евро, заплата на нормална длъжност започва от 3 хиляди
24
1
 
5
 
! Отговори
nqkoi si преди 13 години
Жестоко се лъжеш, че това ще свърши с комунистите, те да не бяха извънземни?! Бяха си чисти българи като всички нас. Само, че манталитета явно ни е такъв. Дай малко повече пари или възможности и гледай сеир ;)
23
4
 
3
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 13 години
Българските разузнавачи и контраразузнавачи ,които родината предаде,разкри продаде,отрече се от тях и заклеймява като престъпници и унижава, призовавам масово да подават молби за отказ от българско гражданство и придобиване на друго гражданство. Конституцията на Европа е погазена. Каквото кажат американците ,това става. Утре могат да кажат ........!? и родните майкопродавци ще го изпълнят веднага , начело с другарите от Позитано и ДСБ !
22
0
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 13 години
А това брашно ли е?
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
егати даржавата.... безпаричие и полицейщина.....ама от пожарникар-бизнесмен - толкова..........след една година нищо чудно да иа пеем тази песен под строй на площадите....
20
3
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 13 години
Кой каза, че е продавал наркотици ??? КОЙ ??? Полицая ли ? Този, който му осигурява гръб докато не е кадър ??? Наистина ли сте *** или добре имитирате ?
19
2
 
5
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
И ся ко прайм?!Не били платили-и то на тези ***,пардон,мастити гении на бг естрадата.Значи требе спецоперация-"Майтапчиите' да се проведе.Да си кажат,кой,кога,къде,с кого,как и за бога защо са сътворили тоз неземен продукт.Инак ,ке боли.
18
6
 
3
 
! Отговори
Пресовчика преди 13 години
Истината е, че докато не измре и последния внук на комунистите, оправия няма в тази държава. Вие си знаете само това - `всяване на страх` .... ***, че живота ни мина сред ***-комунисти.
17
7
 
10
 
! Отговори
fenomen_1 преди 13 години
АБЕЕ МНОГО ВЗЕХТЕ ВСИЧКИ ДА РАЗБИРАТЕ ОТ МУЗИКА И ПОЛИТИКА ! ЧЕ ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ ! ВСЕКИ ГЛЕДА ТАМ ДЕТО НЕ МУ Е РАБОТАТА !!!
16
2
 
13
 
! Отговори
до №11 преди 13 години
"Кой дава право на *** ***" да продава наркотици и да трови децата ни?КОЙ???"Къде е прокуратурата и съда?Защо тези наркоразпространители сключват споразумения и лежат мах.2г.
15
2
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Песента е....съдържателна и танцът е много...хубав;напълно отговарят на стилаи имиджа на нашата....полиция.Поздравявам...танцьорите за тяхното творческо....превъплащаване;свършиха повече ....превантивна работа за...полицията,отколкото всичките им пиари.
14
3
 
0
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 13 години
WAS HAST DU GESEHEN-Bodala6ki prikaski...Raspravil Ti e nijakui za Girmanskiti Pulitcay-PRUVOKATURI katu Tep e bil FOROMa vinagi palin...BG-politcaya e Vinagi KURaf ,sibiutritcanie i DOBLESTin......Die so.gennanten polticisten in Girmania sa Angstlich,NICHT Maenlich,,,Verveont-und Auch UNbeholffen....VIDIAL si ti istinski politcay...Spreti saz Tes Masuvi Isterii i Bodri pruvukatcii....GERP-politciata e na sautvetnutu visiku NIVO i FURMAT...
13
5
 
12
 
! Отговори
Темида преди 13 години
Българското законодателство /а и това от белия свят/ не допуска `болката` като метод за разследване или наказание. Точно обратното. Заплашващото служебно лице подлежи на много, ама наистина много сериозна наказателна отговорност.Разберете, така не се прави държава. Не може, недупостимо е който и да е, да ви вменява вина и заплашва с болка !
12
1
 
9
 
! Отговори
da преди 13 години
a we,,dneshnata policiia ne bie...ama snoshnata....
11
9
 
7
 
! Отговори
Ковача преди 13 години
Не всееш ли малко страх в престъпника, просто забрави да свършиш нещо в полицеиската работа. А страх знаета как се всява ................ламааааааааа!!!