МВР – между "Родната полиция" и "Много ще боли"

Имиджът на вътрешното министерство е твърде чувствителен проблем
7 юли 2010 21:40,
230
МВР – между "Родната полиция" и  "Много ще боли"
Снимка: БГНЕС

Две противоречиви събития от последните дни разкриват колко е чувствителен за властта имиджът на вътрешното министерство.

Изглежда странно, но е факт – не конкретни управленски ходове, а медийни и "културни достижения" и гафове се превръщат в травматични политически теми.

В сряда пресцентърът на МВР разпространи видеоматериал, в който служител на реда "съветва" задържан с думите: "Казвай, щот’ ще те боли много"

Клипът беше публикуван на страницата на вътрешното ведомство. Поводът – 24 души бяха задържани след две спецакции срещу разпространението на дрога.

Малко по-късно първоначалният вариант на видеоматериала за акцията на mvr.bg бива заменен с друг, редактиран клип, в който репликата "Казвай, щот’ ще те боли много" е премахната.

Още по темата

В сряда по обед пък вицепремиерът Цветан Цветанов заяви пред журналисти в МС: „Песента "Нашата полиция" не е химн, това е  една песен за българския полицай. Ако някой напише и изпълни нещо по-добре, това ще бъде добре възприето от служителите на МВР“

Това е коментарът на Цветанов за  песента "Нашата полиция", изпълнена от Веселин Маринов.

В тази песен няма нищо негативно или осмиващо, добави Цветанов.

На изпълнителя на песента Веселин Маринов, на поета и на композитора не е платено нищо, каза още Цветанов.

Нека не спекулираме за нещо, което е с позитивен знак. Никой досега  не е давал оценка на песни, които са с нецензурни думи, а се акцентираме върху тази песен. Не смятам, че трябва да причиняваме това на Веселин Маринов, каза Цветан Цветанов.

Припомняме част от текста на песента „Нашата полиция“:

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашата полиция ме пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
А къде е прокуратурата ?! Защо не е започната проверка ?! Защо полицая-бабаит не е задържан за 24 часа ?! Кой въобще дава право на *** ***, облечена във власт да те заплашва с болка ? КОЙ ???
9
4
 
27
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
А къде мога да видя клипа, как достойните народни синове бият бабички и старци пред народното събрание?Докато дузина маскирани тяхни колеги се правят на футболни хулигани?И докато всички политически сили страхливо гледат през прозорците на парламента?
8
6
 
6
 
! Отговори
! преди 13 години
Темида, никога не са наричали някой престъпник! Капиш? Просто го питат какво е това? Но моля първо да се запознаеш с видеото, че Вие от съда вечно пропускате същественото и затова по улиците ходят всякаки ненормални!
7
0
 
3
 
! Отговори
клъв преди 13 години
До 3Прав си.))))))))За акциите-много добре си се справят,но тая песен......)))))))))
6
3
 
20
 
! Отговори
Темида преди 13 години
Първо си отговори на въпроса `Кой казва, че някой е престъпник`. Дали съда или слабообразования служител на МВР.
5
4
 
31
 
! Отговори
Видял преди 13 години
Усещате ли вече каква е разликата между германски полицай със заплата 4000 евро и български *** с пагони ? Първия ще те задържи, ще ти каже правата и няма да се гаври. Няма и да му мине през ума. Българската лоена топка обаче, комплексирата от тъпотията си, ще ти врещи, ще се гаври и ще даде повод на съда после да те освободи. Ей за това - на маломните милиционери и 100 лева заплата са им много !!!
4
8
 
3
 
! Отговори
rado преди 13 години
stiga obizdahte tesi polizai! daite im shans da pokazat kakvo mogat. vizte amerikanskite polizai horata gi respektirat, te si varshat rabotoata, gordi sa i gotovi zivota si da riskuvat sa profesiata si, a vie kato gi pljuete neprekasnato kakvo ochakvate?
3
20
 
16
 
! Отговори
! преди 13 години
"Казвай, щот ще те боли много"Абе малко изпростяхте вече! Това са отряди за борба с организираната престъпност а не балерини! Не виждам нищо лошо да се отнасят с тази *** малко по- строго! Няколко шамара няма да им навредят! То последните правителства толкова ги разглезиха нашите престъпници, че ония вече с полички ходят! Бяха болни, махмурлии, недоспали и все ги нямаше по съдилищата!Ако искате от ГДБОП да им се обаждат предварително по телефона, ония сами да лягат и тогава да идва отряда?
2
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия с тая песен направо убиха и най-тъпата чалка. Че РАДКА ПИРАТКА е направо Моцарт спрямо този нещастен напън за музика и текст. А пък балета е върховен. Така ли никои грамотен нее чул какво музикално чудо са сътворили и да не го пуска
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как може такава кичозна песен да се пусне. Прилича ми на Китай, Моа, седемдесетте години на миналия век. "Гордост е да служиш в редоветена България и МВР." Еи това пък ако може някой да го разтълкува.

Спонсорирани публикации