900 майки са получавали неправомерно по 240 лв.

Пускали децата си на ясла и си стояли вкъщи
12 юли 2010 09:26,
192
900 майки са получавали неправомерно по 240 лв.
Снимка: БГНЕС

900 майки в цялата страна са получавали неправомерно по 240 лева месечно за отглеждане на дете между 1- и 2-годишна възраст, а в същото време са записали детето си в ясли.

Това каза пред БНР Вяра Петрова от ГЕРБ, член на парламентарната социална комисия.

Още по темата

Според нея майките трябва да върнат неправомерно получените пари, но с по-ниска наказателна лихва не от 20 процента, а като при данъчните задължения – от 10 на сто.

Проблемът с майките и връщането на неправомерно получените суми ще се дискутира от Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още по темата: майчинство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мит е, че българките не раждат понеже държавата не ги поощрява. Кой ги поощрява *** да раждат по 5 деца? Децата са въпрос на личен избор. Или искаш да имаш много деца, или не го искаш.
144
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Има неща, които може да са нередни, но не трябва да бъдат осъждани специално по отношение на децата. И без това в държавата имаме много малко деца. Даже според мен трябва да се поощряват майките да раждат деца."Държавата поощрява, но от тези поощрения се възползват само ***. Колкото повече поощряваме раждаемостта, толкова повече *** се раждат. Аз не виждам защо държавата трябва да подкупва жени да раждат деца.
143
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има неща, които може да са нередни, но не трябва да бъдат осъждани специално по отношение на децата. И без това в държавата имаме много малко деца. Даже според мен трябва да се поощряват майките да раждат деца.
142
5
 
7
 
! Отговори
didi преди 13 години
Запознах се с такава майка в парка. Разказваше на всички как е знаела, че това не е редно, но го е правила, защото мислела, че никой няма да разбере. Въпросната жена е държавен служител и вече е върнала парите за 5 месеца. Сега пък нон стоп е в болнични и виси по санаториумите на НОИ.
141
2
 
9
 
! Отговори
d преди 13 години
*** не си дават децата на детска градина. Става дума за български родители и деца.
140
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тия майки ще възпитават децата си да бъдат честни хора ...
139
5
 
5
 
! Отговори
187 преди 13 години
ауууу, предлагам смъртни присъди за тези престъпнички...шегувам се разбира се, да сте живи и здрави, и вие и децата
138
4
 
2
 
! Отговори
Малее преди 13 години
137-Това друже го използвах с най-добри намерения,но явно Вие като виден представител на съвестта на нацията искате да ви се говори на Вие.И кой ви учи коя кражба е морална и коя-не.Аз изказвам моето мнение,това,което бих простил и кое-не.Това че не ви харесва не е мой проблем.Нямам претенции и за неповторимост.Това е превилегия само на богопомазаните от ГЕРБ.И не разсъждавам на едро,а само как бих постъпил. Това е частно мнение. Вие сте по квалификациите и присъди, аз си гледам недостатъците.
137
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези майки-тарикатки бъркат на всички ни в джоба. Ако всички бяха като тях държавата щеше да фалира.
136
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евала, пич!! И аз си плащам данъците!!
135
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не си спомням да сме си другарували някога, "друже". Аз моите данъци си ги плащам към държавата и не желая никой да злоупотребява с парите, които са ме задължили да плащам за публични услуги - нито ***, нито ескимоси, нито майки-тарикати. Не желая и пустословци да ме учат коя кражба е морална и коя не е. Ако в магазина те излъжат с лев и двадесет сигурно ще подскочиш до тавана, а сега ми разсъждаваш на едро, когато доказано ни мамят
134
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези 900 майки вероятно ще възпитат децата си в същия дух. Ще ги учат, че няма нищо лошо да се краде от държавата. И когато тези деца пораснат ще станат престъпници. Ето това е трагедия!
133
2
 
2
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Вярно е! Но от 2 часа до 22 ти няма да ми караш смяната, нали.
132
2
 
3
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Не Вили! Тогава ще изкажат лансираната от Тотю теза, че взимате болнични, за да си копаете градините. Хахал Естествено ще отрежат размера на болничните, защото ще се увеличи техния брой. Хаха.
131
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ти нямаш ли друга работа та цяла сутрин тук пишеш? Половината менения са твои.
130
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Престъплението е, не че са дали децата на детска градина, а че са получили неправомерна помощ. А що се отнася до ***, които ровят в кофата, техният начин на живот си е техен проблем. Ти тех не ги мисли.
129
3
 
5
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Не друже, ти слушаш, но не чуваш. Ако искаш върни се няколко поста и ще видиш, че не одобрявам злоупотребите с обществени средства и затова ти говоря за равнопоставеност при закона.А за това да плаща 240 лв. на майка само от морална точка, аз ще кажа, а вие защо не плащате на ромите данъци и такси по ЗМДТ за незаконните постройки. Или за едните си мълчите, а за другите сте активни, защото те използват изрази като моля, благодаря, извинете. Нещо като милиционерите. Хаха. Поне чети постовете.
128
3
 
5
 
! Отговори
Вили преди 13 години
А колко време е необходимо, за да се адаптира едно дете в детските ясли? Колко болнични ще са необходими на майката, когато боледува детето? Та първите месеци в ясли децата боледуват през седмица! Болничните са доста по-голяма сума от "майчинството", но майките са постъпили отговорно към работодателите си. И защо при записването не са дали на майките въпросните декларации? Повечето "измамници" не са знаели, че вършат нарушение. А за сведение-децата ми са студенти и не съм потърпевша
127
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алексей Петров дълги години бе член на борда на НОИ. Там на топла заплатка на източване са все отбор юнаци. Всякакъв коментар повече е излишен.
126
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Така ли , а за какво ни е тогава държава само да ни обира. Какъв ми е зора да си остана тук? А къде са частните предприемачи , и те вече бягат от България.