"Дупета" в луканката няма!, кълне се месар №1

"Вкарването на изрезки в скъпи продукти е невъзможно"
26 авг 2010 13:00,
197
"Дупета" в луканката няма!, кълне се месар №1
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Абсурдно е изрезки от колбаси да се влагат в скъпи салами", обяви Кирил Вътев, председател на Асоциацията на месопреработвателите в България.

"Качеството на луканките и другите скъпи колбаси веднага ще се влоши и никой производител не би рискувал да развали стоката си с остатъчна суровина", обяви той.

По думите му Асоциацията отдавна е подала сигнал за вноса на "Дупета", заловени в сряда при едноименната спецакция.

"Вкарването на изрезки в скъпи продукти е невъзможно чисто технологично", опроверга той и твърденията на земеделския министър Мирослав Найденов, че заловените 194 тона "дупета" се влагат в луканки.

"Аз лично като производител, който познава технологията на производство, ви уверявам, че такива продукти, ако ги вложим в производство на скъпи продукти, те ще ги развалят, защото са отлежали, имат различен цвят, имат подправки, имат сол", допълни той.

Вътев смята, че "дупетата" се внасят в огромни количества, след това тук опаковките се размразяват, препакетират и се продават с доста по-висока цена на пазара.

Още по темата

Той е убеден, че няма фирми, членове на Асоциацията на месопреработвателите в далаверата.

"Ако при проверките сега се установят такива, те ще бъдат незабавно изключени от браншовата организация",  закани се шефът на месопреработвателите пред БНР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Домашна наденица - продукти:6кг свинско месо по 6лв/кг = 36,0 лв 3кг телешко месо по 8лв/кг = 24,0 лв1кг сланина по 3лв/кг = 3 лв 2% подправки - за2лв . 65лв до тук.Смилам продуктите в машинката за кайма, купувам черва за пълнене, напълня ги с каймата, да ги сложа да съхнат на простора на терасата и след 20 дена са готови. Трудът не го смятам,защото това го права в неделя докато си почивам.Така за 65 лв получавам 5 кг наденица вкусна, без всякакви халосии.
104
0
 
3
 
! Отговори
da be da... преди 13 години
,,dupeta,, v lukankata nqma,nikakvi izrezki ne se slagat v produktite,izmama e absoliutno nevazmojna,vsi4ko e mnogo krasivo,i po4etenno,sveta e idealen....teq ni vzemat za meze ,tva e celata rabota
103
1
 
7
 
! Отговори
кака Пенка преди 13 години
Верно ли е, че в Дупница обичали да *** много дупета.....в салама разбира се
102
0
 
6
 
! Отговори
Real Info преди 13 години
Колко струват пера, кокали, черва, четина, копита, рога и подобни на пазара?Дайте реални цифри. Колко е ГМО соя на кило, а Е-тата, а целулозата, а талка, а ...
101
0
 
3
 
! Отговори
do f.p. преди 13 години
poznavam 4ovek koito rabote6e v fabrika za vino specialno za vinoto moga da ti kaja ot kakvo e, voda-spirt-himiq drugo nqma
100
0
 
5
 
! Отговори
до 97 преди 13 години
Е,добро утро.Добре че ни каза ти че иначе нямаше да се сетим,че от евтините работи се печели повече.Това и ние го знаем,но защо трябва да се стига до там.
99
1
 
3
 
! Отговори
phxoahxoa преди 13 години
dupeta v lukankata nqma. a koi kupuva lukanka ? na men ne sami pla6tali zaplatata ot mart mesec dali si kupuvam lukanka ? awe tiq da zemat da gi zatvorat v zatvora vsichki da vidqt tam razshirqvane na dupeta
98
5
 
5
 
! Отговори
Ем бий ем пий преди 13 години
Дупетата повишават рейтинга на тиквата.
97
2
 
6
 
! Отговори
Винетка Винеткова преди 13 години
Държавата са хората, живеещи в нея и територията, която заемат.Принципно и държавата ни беше хубава, и хората бяха свестни.много винетки, много нещо.
96
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отидете в Белла-Добрич да видите там от какво се правят луканките и другите скъпи салами.От гадни изрезки месо внос от ЕС и всякакви видове Е-та и химикали !Да ви е сладко по 20 лв. за кг.,при себестойност 5лв. на кг.!
95
0
 
17
 
! Отговори
valenty преди 13 години
Ще ядем *** и занапред, защото от качествени продуктине се генерира такава печалба, каквато се генерира от евтините сурвини като карантия,сухожилия,кожи и др. Ще го призведат по за 2-3 лв за кг. и ще го пробутат в магазините за 5-6 че и повече. Самите търговци избягват качествените храни, защото не могат да изкарат добра печалба.
94
1
 
6
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Една фирма да отнесе калая, ама подобаващо, та да държи влага на останалите. Това трябва да стане. Но както винаги в БГ няма да има последствия. Административно наказание, глоба до 3000лв и после пак *** и отрови по магазините.КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА, АЛОООО, УПРАВНИЦИТЕ?Или пак ще вземете малко рушвет и до следващият път?
93
0
 
1
 
! Отговори
f.p. преди 13 години
Подозирам че ракиите също се правят от ***, но наистина не знам. Не познавам работещи в такива производства. Mad Butcher обясни за месните продукти.Затова се чудех дали няма някой тук от Синхронинвест или някоя друга голяма фирма за алкохол? Да каже какво се слага в тези ракии и вина?
92
0
 
3
 
! Отговори
до >>>>& преди 13 години
Има много микробиолози в България.А консумативите не са скъпи.Доказуемо е.
91
0
 
22
 
! Отговори
ФАНДЕМ преди 13 години
Тоя балък кирил вътев от къде на къде е председател на асоциацията на месопреработвателите!?нали именно ТАНДЕМ не получиха разрешение от руските ветеринарни служби да изнасят в РУСИЯ!! Защо ли?!
90
0
 
1
 
! Отговори
milena74_rr преди 13 години
haha dupetata
89
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Абсурдно е изрезки от колбаси да се влагат в скъпи салами", обяви Кирил Вътев - РАЗБИРА СЕ ЧЕ Е АБСУРДНО ако саламите се произвеждат в някоя друга държава. В Абсурдистан такива неща са нормални, не са абсурдни !! мерете си приказките ей !
88
3
 
0
 
! Отговори
казанджията преди 13 години
И от *** става. Правил съм и с *** материал с круша. Бухаш захар и се кефиш.
87
0
 
9
 
! Отговори
Истини преди 13 години
И боят започна!Бизнеса срещу бившите бизнесмени и сегашни политици.Не се стесирайте... всички знаем за смлените пера, смлените кости, изсушените черва, смляната свинска четина, копита, ГМО соя, Е-тата и т.н., и т.н.Нали лошата храна е основната причина България да е с най-болно население в ЕС.
86
0
 
8
 
! Отговори
1111 преди 13 години
Има една фирма в Пловдив , казва се " ЕЛКО " преди време ги бяха хванали с онова 20-30 годишно месо , което те внасяха . И сега май продължават с подобен внос. И като ги хванаха тогава, какво им сториха ? Н И Щ О !!!!!!!. Сега се говори , че един от собствениците на тази фирма си е купил САМОЛЕТ и май е вярно . И това е публична тайна , но какво не прави многото пара .