Няма пострадали и сериозни щети след труса в София

На няколко места в столицата има паднали комини
10 сеп 2010 11:32, Красимир Ангелов
163
Няма пострадали и сериозни щети след труса в София
Снимка: БГНЕС

Няма данни за пострадали при земетресението в София, съобщиха от Гражданската защита.

Оттам допълниха, че са постъпили сигнали за четири паднали комина в центъра на София и в квартал "Изток".

По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН интензивността на земетресението, усетено в 10,11 часа, е от четвърта степен по скалата на Медведев–Шпонхойер–Карник.

Още по темата

Магнитудът му е 3,5 по скалата на Рихтер.

"До седмица след днешния трус може да има вторични трусове. Днешният си е съвсем отделен от вчерашния, защото е с по-висок магнитуд”, подчерта директорът на Геофизичния институт при БАН – Николай Милошев, пред "Фокус".

Той изясни, че ще е хубаво да се появят вторични трусове, които да са по-слаби от днешния, защото това ще е индикация, че процесът затихва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
1
 
! Отговори
муню преди 13 години
брато,ходи си опусни малко напрежението.....мн.добре знаеш как...че мозъчето ти е взело да прегрява
60
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
естествено Ваня, какво се учудваш, всичко що е извън София не е интересно, освен ако не е убийство, изнасилване, грабеж, и ако няма минимум 3 жертви не е интересно. Ама виж ако някой Софиянец "пръдне" в София - имаме новина !!
59
2
 
2
 
! Отговори
Пеньо преди 13 години
"Така че понятието "Шоп/софианец" и прочие отдавна не съществува" - както и понятието "Провинциалист"Опитах се да заобиколя "селянин", но ти явно си твърде наблюдателен..Всъщност, как ти харесва да се наричат хората живеещи в провинцията?
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До #60Това наистина е неприятно :( Жалко, че се получава такава неинформираност. Съгласен съм, че медиите трябва да отчитат всякакви такива събития. Но все си мисля, че обикновените хора, които живеят в столицата, нямат особена вина за това и продължавам да не разбирам войната София-провинция какъв смисъл има...
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега ББ ще излезе пред телевизиите и ще каже, че Станишев е виновен за земетресението!!!
56
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИМА ЛИ СЕЛЯНИИИИ, НЕ ВИ ВИЖДАМ РЪЦЕТЕЕЕЕЕЕ !
55
2
 
11
 
! Отговори
BETI преди 13 години
"ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ, КАКТО КАЗВАТА ГОСПОДАРИТЕ НА ЕФИРА.... НИМА СМЕ ТОЛКОВА ЗЛОБНИ ЕДНИ КЪМ ДРУГИ СЛЕД КАТО ЗА ЕДНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ТОЛКОВА ЗЛОБНИ ИЗКАЗВАНИЯ СА СЕ ИЗПИСАЛИ. А КАКВО ЛИ ЩЕ ПРАВИМ АКО НИ ТРУСНЕ ЗЕМЕТРЪС КАТО В ХАИТИ,А? ТОГАВА ЩЕ СЕ ИЗЯДЕМ ПОМЕЖДУ СИ ЛИ? ВМЕСТО ДА СИ СЪЧУСТВАМЕ, ЗАЩОТО ПРЕД ПРИРОДАТА И БОГ - ВСИЧКИ СЕ РАВНИИИИИ! ЕЙ, ХОРА, СТАНАЛИ СТЕ КАТО ЖИВОТНИТЕ В ДЖУНГЛАТА!!! А, "НЯКОЙ" БЕШЕ КАЗАЛ, ЧЕ СМЕ "ШИБЕН НАРОД" - МАЙ Е ПРАВ В СЛУЧАЯ! ЖАЛКИ СМЕ!!!!
54
0
 
12
 
! Отговори
ваня преди 13 години
57,по скоро хората се дразнят че когато има земетресение в софия всики медии го отразяват,а когато скоро имаше в община тунджа област ямбол и беше над 4 -та по рихтер май никой не разбра,освен хората които бяха друснати
53
6
 
6
 
! Отговори
Сатанаил преди 13 години
Комунизма падаа, комунизмааа...навсякъде и повсеместно!!!
52
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да забелязвате от къде тръгват всеки ден земетресенията: герман...пътя за летището...кв.изток... - все около цариградско шосе.днес е петък,и селяните рано са се заизнасяли към родния дом,попретоварили са движението. страшно няма,до неделя вечер няма да се повтори,до като почнат да се завръщат.
51
1
 
12
 
! Отговори
отчаян преди 13 години
Както обикновено, хората се чудят каква тема да си намерят, за да се разделят по някакъв начин. Това българите сме най-убития народ в света. Колкото повече чета историята на българите, толкова повече се съгласявам с Божидар Димитров, че сме *** народ...Как може да си толкова ограничен и да се изкажеш като #49. Нали утре и при вас ще трусне, ще има разрушения и същите тия, за които те боли к** ще събират пари, за да ти оправят къщата. Как може да има такива тесногръди и елементарни хора ...
50
1
 
2
 
! Отговори
ами преди 13 години
А дали господ не иска точно това?
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ти за софиянци не се тревожи,ама пожали роднините си,че селото ти за това е празно,защото всички са в софия
48
1
 
17
 
! Отговори
Al преди 13 години
БРЕЙ ЧЕ МАЛОУМЩИНА СТРУИ ОТ ФОРУМА!!! НАЙ-СЛУЧАЕН ПОВОД И СТЕ ГОТОВИ ДА СЕ ЗАХАПЕТЕ СОФИЯ vs ПРОВИНЦИЯ ДОРИ И ЕДНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ. МНОГО СТЕ ЖАЛКИ ОТСТРАНИ ДА МОЖЕШЕ ДА СЕ ВИДИТЕ.
47
2
 
7
 
! Отговори
фдф преди 13 години
Да ядеш цървулите на хората извън София *** , с *** ти ... После ти ще си пръв който иска помощ от тях...Друсна те 3.5 и пак тази провинция те яде...
46
1
 
2
 
! Отговори
Деко преди 13 години
И аз тъй.
45
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво бачкат селяните бе, по цял ден на мегдана в кръчмата бачкат
44
22
 
7
 
! Отговори
hataka преди 13 години
боли ме к... за софиянци,:)
43
1
 
3
 
! Отговори
Нийл преди 13 години
Vchera v novinite : Nqma ot kakvo da se pritesnqvate,tova bqha suvsem normalni trusove i nqma nikakvi izgledi za po strashni .... a dnes - 3.5 :) ...utre moje da e 5-6 ?
42
1
 
6
 
! Отговори
хаха преди 13 години
я, колко експерти по сеизмология са се събрали тука :)

Спонсорирани публикации