Цветанов обеща нова техника на огнеборците

До края на годината ще е готова новата политика на ЕС за борба с бедствията
19 сеп 2010 15:18, Красимир Ангелов
61
Цветанов обеща нова техника на огнеборците
Снимка: БГНЕС

"Правителството прави всичко възможно за осигуряване на добра подготовка и модерна техника за пожарната безопасност", обяви министър на вътрешните работи Цветан Цветанов при срещата си с пожарникарите, които това лято участваха в погасяването на пожари край руската столица Москва.

Вицепремиерът припомни, че се очаква краят на съдебната процедура за 42-та пожарни автомобила, купени с европейски средства.

Цветанов се закани, че властите у нас ще направят всичко възможно да стартират максимално бързо следващата стъпка, а обновяването на базата за борба с пожари да се превърне в трайна тенденция.

Вътрешният министър отчете, че България може да се гордее с пожарникарите, които бяха в Русия.

"ЕК в момента се гордее с това, което направи България в тази мисия", категоричен бе Цветанов.

От своя страна еврокомисар Кристалина Георгиева обяви, че до края на 2010 година ще бъде готова новата политика на Европейския съюз за борба с бедствията.

В нея ще бъдат очертани възможните сценарии за бедствия и всяка държава ще направи разчети с какво разполага и от каква техника и ресурси има нужда, обясни Георгиева.

"Много съм горда с това, че съм комисарят, който ви представлява в Европа и още повече се гордея с това, че българите са изключително професионални", обяви в приветствието си Кристалина Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
47
 
! Отговори
ТОЙ преди 13 години
Сигурно си на същите висоти като Боко тиквата! Да не сте си прали партенките в Сименово Факултет ПО? защото за НМ и ДС не ви е стигнала бала? - Ти да не се казваш *** ЦЪЛВУЛАВОВ. Обикновенно цълвурите се репчат колко "високо" в обществото!
35
6
 
48
 
! Отговори
Марти преди 13 години
А,бе,те преди изборите обещаха до наалото на 2011 минималната разботна заплата да е 1000 лвва..После обещаха че тока ще поевтинее с 10 %,ама взеха че го увеличиха...Последното им обещание беше след преговорите с ГАЗПРОМ ,газта да поевтинее най-малко с 15 %...а,а досега нищо не са иузпълнили...Така че,едва ли има разумни хора в България ,които да вярват на големите приказки на Борисов и Цветанов...
34
15
 
41
 
! Отговори
Цветанка Цветанова преди 13 години
абе хайде да станем всички ченгета, военни, пожарникари и секакви други шапкари. ще си имаме една партия герб и всички ще членуваме в нея. няма да има опозиция конкуренция всички ще имат някаква шапкарска работа и всички ще вземаме еднакви заплати. няма да има затвори защото няма да има престъпници (нали всички ще сме шапкари) и ще прекръстим страната на Милиционерия или Пожарникария. а как ви се струва като подарък за ЧРД на цветелин бориславов
33
9
 
37
 
! Отговори
az преди 13 години
щом ти се плаща да пишеш простотии пиши си ги но не ми отговаряй--много си ниско в обществото за да си пиша с такива драскачи като тебе
32
4
 
33
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Тьотка или не, требва дневни и нотелски в българия на общо основание!
31
11
 
47
 
! Отговори
Груйчо преди 13 години
ДО АЗ - Това е най-алчното, най-некомпетентното и неграмотно правителство което сме имали от Освобождението насам! Само слепите и глупаците не го виждат.
30
17
 
50
 
! Отговори
az преди 13 години
в момента имаме най-честното, съвестно и добронамерено работещо правителство.всички знаем че е така и нека да ги подкрепяме и в трудните моменти които ни докара станишев с неговата шайка крадци и разбийници.на изборите ще се види че бг.стои зад герб с огромен процент
29
13
 
50
 
! Отговори
partizanina преди 13 години
цецо президент
28
15
 
51
 
! Отговори
partizanina преди 13 години
браво на герб
27
6
 
50
 
! Отговори
17 преди 13 години
Изобщо не ни пречи ако Пъпеша обзаведе пожарникарите с ново обурудване. Ако не си разбрал ще ти го напиша бавно - хората иронично отбелязват, че Пъпеша от пълна безпомощност ръси обещания наляво и надясно, които никога нито може, нито иска да изпълни. Странно как ще им купи ново обурудване като случайно в бюджета нито за тази година нито за следващата се предвиждат средства за това :))). Справка проекто-бюджет 2011 - разходите и по пера и консулидирано са същита, както и за тази година :))))
26
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти си ненормален бе! "бичайно, след нашествието им, всичко което не е здраво завинтено в пода е изчезнало" Това нормален човек не може да го каже, категорично!
25
4
 
45
 
! Отговори
Хрустальный преди 13 години
Тази тьотка ли се стяга за президент? Тя освен да си прави ПР в ридината за друго не става. Чудиха се как да я изгонят от СБ и й предложиха предсрочно пенсиониране. Боко обаче реши, че Брюксле ще и отива много. На фона на другата фльорца тази естествено стои по-добре, но май не става и тя.
24
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А болниците и здравеопазването? На тях какво ще даде правителството?Или пожарникарските маркучи са ви по мили и и драги?
23
11
 
45
 
! Отговори
Ух, недей преди 13 години
Повярвай, последното нещо, което ще направя е да се обадя на българска пожарна. Обичайно, след нашествието им, всичко което не е здраво завинтено в пода е изчезнало. Разрухата от появата им с пъти превъзхожда щетите от какъвто и да е пожар.
22
8
 
36
 
! Отговори
едикойси преди 13 години
момчета май не четете не става вапрос за полицията а за пожарната нали вие всичките чакате ако стане пожар да дойдат на помощ а те с какво да дойдат трябва им техника и не по един а по много камиони на един град
21
3
 
51
 
! Отговори
Октопода Паул преди 13 години
Дабъл Цвъ. не спи ли, не почива ли ?! Леко се притеснявам да си пусна климатика. Като нищо ще изкочи и от там да ме убеждава колко спокойно се живее. Нищо, че от разбитата ми вила, е останал само бетонния скелет ....
20
3
 
45
 
! Отговори
ШАХ преди 13 години
ДА ИМ ВЪРНЕ ТОП ПОЖАРНАТА БОРИСОВ.
19
6
 
56
 
! Отговори
нло преди 13 години
Тоя *** вече се чуди и мае какво да обещае.а в мвр се шири корупция начело с вътрешен отдел и СРС НА ДАНС.
18
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е лошо да им купят поне по една - две нови пожарни на град. Из Пловдив обикалят едни 40 годишни таласъми, които едвам тръгват и развиват не повече от 30 км в час. Ама нали Бойко ни е обиден да пловдивчани, та може да остави наще пожарникарчета да тичат с кофи из Филибето.
17
25
 
39
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Последния бастион на червените *** си остава този форум.Какво ви пречи че ЦЦ ще обзаведе с ново оборудване пожарникарите ??? Ако ви пламне къщата и я изгасят ще го плюете ли ??? Ами ако при пристрилка на току що освободена под гаранция мутра застрелят сина или жената ви пак ли ще го плюете него, дето иска всички разбойнизи да са на топло ??? Ако отвлекат ваш близък пак ли ЦЦ ще е виновен ??? НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. ЦЦ и ББ си вършат работата и работят за мен и теб /червен платен писарю/.