Цветанов обеща нова техника на огнеборците

До края на годината ще е готова новата политика на ЕС за борба с бедствията
19 сеп 2010 15:18, Красимир Ангелов
61
Цветанов обеща нова техника на огнеборците
Снимка: БГНЕС

"Правителството прави всичко възможно за осигуряване на добра подготовка и модерна техника за пожарната безопасност", обяви министър на вътрешните работи Цветан Цветанов при срещата си с пожарникарите, които това лято участваха в погасяването на пожари край руската столица Москва.

Вицепремиерът припомни, че се очаква краят на съдебната процедура за 42-та пожарни автомобила, купени с европейски средства.

Цветанов се закани, че властите у нас ще направят всичко възможно да стартират максимално бързо следващата стъпка, а обновяването на базата за борба с пожари да се превърне в трайна тенденция.

Вътрешният министър отчете, че България може да се гордее с пожарникарите, които бяха в Русия.

"ЕК в момента се гордее с това, което направи България в тази мисия", категоричен бе Цветанов.

От своя страна еврокомисар Кристалина Георгиева обяви, че до края на 2010 година ще бъде готова новата политика на Европейския съюз за борба с бедствията.

В нея ще бъдат очертани възможните сценарии за бедствия и всяка държава ще направи разчети с какво разполага и от каква техника и ресурси има нужда, обясни Георгиева.

"Много съм горда с това, че съм комисарят, който ви представлява в Европа и още повече се гордея с това, че българите са изключително професионални", обяви в приветствието си Кристалина Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
47
 
! Отговори
7 преди 13 години
Не братче, тия 65 хил. полицай са официалния щат. Вътре не влиза т.н. им агентурен апарат, който е назнайно колко, но смуче яко. Няма ги всички тия структури като ДАНС, Манс и т.н. Ако някой някога изкара истинската цифра на всичкото милиционер и работещо за тях тя ще е потресаваща :). Както в един филм преди години беше казано - цялата ни държава е роднина-милиционер, роднина-милиционер :)))
15
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми ОК, ама фуражките в съда са охрана на съдебната власт и нямат нищо общо с МВР....Като ще пишеш раздути цифри сложи и полските пъдари и общинска охрана и ги направи направо 200 000 души....
14
2
 
47
 
! Отговори
Ц.Цветана преди 13 години
Е па то обещаното не е кът даването яяяя
13
6
 
44
 
! Отговори
провинциалист преди 13 години
не за АМЕРИКАНСКИ ПОЛУОСТРОВ Е,25 ФУРАЖКИ ОХРАНЯВАХА АЛ.ПЕТРОВ В СЪДА ЗА ЧИЙ ...И Е НИЖНО ТОВА БЕ ОГРАНИЧЕНО МОЗЪЧЕ,ПОВЕЧЕ ОТ 30 000 ФУРАЖКИ НЕ СА НИ НУЖНИ ТИЯ ЯДЪТ САМО НАРОДНА ПАРА,ами колко са по кафетата,баровете и по улиците,а в селата къде живеят безащитни самотни стари хора няма нито една фуражки,сите са по големите градове защо ли дали там е ГОЛЕМИЯ КЕЛИПИР МАФИЯТА И ПАРСАТА.....
12
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Dumi, dumi, dumi...
11
4
 
40
 
! Отговори
Калин преди 13 години
аа рано е започнала президенстката кампания, кристалната кристалина .. гордост изпитвала :)
10
5
 
52
 
! Отговори
kk преди 13 години
На дежурните ГЕРБЕРИ им започна "смяната",и аз се чупя!Не ми се комуникира с ***!
9
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма пари...
8
4
 
39
 
! Отговори
kk преди 13 години
За какво съкращение сънуваш,пич?!!!Те ще създават "извън" парламентарни "комисии" за националната сигурност,ти за съкращения говориш...Я не притеснявай тези "корифеи" на човешката мисъл с твоята "***" такава!
7
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая цифра 65 000 за Балканския полуостров ли е?
6
3
 
52
 
! Отговори
Цуци Пудела преди 13 години
Господа пожарникари, никой не може да изпълни това, което аз мога да ви обещая :) Включително и аз самия :)
5
7
 
49
 
! Отговори
kk преди 13 години
Колко сме щастливи от последното изказване на Цв.Цв!Може да ни вземе документите за самоличност в разрез с КОНСТИТУЦИЯТА,може да ни затваря и бие когато му скимне,може да ни прави "врагове на народа" с подставени криминогени,но особено е важна техниката на ПОЖАРНАТА и НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ!Да се разширят щатовете в МВР,защото другаде работа не остана!Дянков да не забрави да отпусне още парички я от фиска,я от НЗОК!
4
8
 
46
 
! Отговори
провинциалист преди 13 години
А КОГА ЩЕ ИМА СЪКРАЩЕНИЯ НА ПОЛИЦАЙ СЕГА СА 65 000 НЕ НИ ТРЯБВАТ В ТАЯ КРИЗА ПОВЕЧЕ ОТ 30 000,САМО ЯДЪТ НАРОДНА ПАРА ТИЯ ФУРАЖКИ И НЕАКВИ ГАНЬОВСКИ АКЦИЙ ОТ РОДА"НИЕ ГИ ХВАЩАМЕ ТЕ ГИ ПУСКАТ",трябват немедленни съкращения в родната МВР.....
3
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецка Цачева им е обещала срамни въшки!
2
4
 
50
 
! Отговори
VIGILI преди 13 години
Да,обещал им е фенерчета от италианските им колеги от VIGILI DEL FUOCO,бракувани преди 10 години.
1
5
 
43
 
! Отговори
мицо преди 13 години
и от къде пари,като нзок не дава