НАП картографира от въздуха луксозни имоти в цялата страна

Има къщи, чиято пазарна цена е няколко милиона евро
3 окт 2010 19:00,
223
НАП картографира от въздуха луксозни имоти в цялата страна
Снимка: БГНЕС

През идната седмица НАП съвместно с Авиоотряд 28 ще направят видеозаписи от въздуха на луксозни имоти в цялата страна.

Освен кварталите около София ще бъдат засечени координатите на къщи и вили по Черноморието, около Пловдив и Велико Търново и на други места във вътрешността на страната.

Това каза пред Дарик радио изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов.

След като бъдат идентифицирани адресите на къщите, инспекторите на НАП ще изяснят собствеността на имотите и ще извършат проверка на фирмите или гражданите, които ги притежават.

По първоначални данни на агенцията в над 50% от случаите най-скъпите имоти в страната са собственост на фирми, а не на физически лица.

Това е така, за да могат всички разходи за построяването и текущата им поддръжка, включително режийните разноски, да са за сметка на корпоративните печалби.

Още по темата

Освен това повечето фирми са ползвали ДДС кредит при строителството на имотите, който ще трябва да върнат в бюджета, ако се докаже, че къщите се използват за жилищни нужди, а не за фирмени цели.

"Очакваният фискален ефект е поне 10 млн. лв. Това, което лично аз видях около София надхвърли очакванията ми. Има къщи, чиято видима пазарна цена е от порядъка на няколко милиона евро.

Редно е да проверим дали собствениците им са изрядни в данъчно отношение, дължим това на обществото", каза по повод проверките Красимир Стефанов.

От НАП припомнят, че Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 8 години за укриване на данъци в особено големи размери и конфискация на част или цялото имущество, включително на луксозните имоти, ако вината на собствениците се докаже в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
5
 
10
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Самолети с отровен газ да пуснат над тия палатиЕдин невинен няма там
121
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Жена удари дете с тухла заради спор с майка му 03.10.2010"Ето това е матриала в бг.Злобни,завистливи и прости.
120
7
 
22
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
Божеее, божеее, колко са *** българите, боже!!!!Да се връзват на подобни простотии. Дори да приемем че не вярват на кадастъра, срещу символична сума мога да си пуснат детайлни сателитни снимки от гугъл. По този начиин ловят тези които искат субсидии за земя която не обработват и на снимките с които ги пращат в прокуратурата се виждат и отделните тревички.Но друго си е да бръмчат с хеликоптерчето и раята да маха от долу и да хвърля шапки във възторг.
119
3
 
5
 
! Отговори
шоп преди 13 години
Че им фанат опинците.
118
1
 
3
 
! Отговори
Skyline преди 13 години
От петък насам шефовете нещо се изнервиха...
117
2
 
2
 
! Отговори
Тъпомирчо преди 13 години
Ти май отдавна си на борсата и не можеш да си намериш работа.
116
6
 
5
 
! Отговори
Цецко преди 13 години
това точно имам предвид, ти си от 85% прос народец. Негов оторизиран представител си, така да се каже! Човек, който не казва нищо, не разбира нищо, но е достатъчно озлобен за да не разреши на реалността да го посети. Нищо лично! Просто такива са симпатизантите на Герб :)))))
115
2
 
14
 
! Отговори
20 лева квадрата! преди 13 години
Продавам камуфлажна мрежа. Много се харчи.
114
1
 
8
 
! Отговори
Анинонем преди 13 години
В нап дали приемат географските координати (от гугъл ърт) като доказателство?
113
8
 
5
 
! Отговори
69 преди 13 години
101Говориш ми за "всеотдайни" работници в Бг???Ти шегуваш ли се?Ти явно НИКОГА не си бил работодател.В Бг 95% са некадърни тиквеници,мързеливи и завистливи.Този на свилоза много добре беше описал бг работника.ПОВТАРЯМ:Една машина:Вариат 1-италианец работи в Италия на нея и произвежда 100 детаила на ден.Вариант 2-машината е в Бг,обслужва се от 4 работника и произвежда ...........25 детайла.Да обяснявам ли още за "прословутата бг трудолюбивост"???Май няма нужда.
112
2
 
14
 
! Отговори
инкогнито преди 13 години
спешно купувам маскировъчна мрежа
111
5
 
7
 
! Отговори
Ицо преди 13 години
Смехории! Хайде на бас, че и от тези глупави тикове нищо няма да излезе, никой няма да си получи заслуженото. Значи да вдигаме авиация за горски пожари няма пари, като превозим един болен по въздуха вдигаме олелия до небето, да ловим турски калканджии в наши води - пак скъпо, да търсим природни богатства от небето - фанатазии. А да влезат качулатите в частни имоти - б-р-р, посегателство върху човешките права и "святата и неприкосновена частна собственост"! Круме, Круме, таковаха ни мамката!
110
1
 
9
 
! Отговори
Митко преди 13 години
10 милиона е само обзавеждането на едната вила. А собственика сигурно кара Майбах втора ръка с газово на метан.
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Междудругото, някой да е виждал как точно изглеждат имотите на ББ или на Цв Цв или на Цветелина Бориславова ? Всички олигарси в България, от всички партии, щото те цвят нямат, всички те забогатяват за сметка на останалия народ. Това е. Едните се задоволяват с псуване и гласуване за прокурори :))) (ГЕРБ). Други са по-амбициозните направо влизат в партиите, за да слугуват по-успешно и по-бързо да забогатеят и те. И така. Въпрос на избор е дали простоще си мизерстваме или ще слугуваме амбициозно.
108
3
 
2
 
! Отговори
БРЕМЕ СА преди 13 години
АБЕ Цецко,ти май нещо аха,аха.Според теб нормалните хора - не убиици,крадци и мошеници,са злобни ,завистливи и няма какво да ядат.И след като се прави акция срещу измамниците,това от злоба и глад.Е така е схвана го-не искам да живея в Държава където само аз плащам Данъци.А такива като теб ги наричат ***,демек - САШЕ МНОГО СИ ***.
107
3
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Спечелените през социалистическите години пари от народа и БКП ,една част от тях се появиха и трансформираха в луксозни имоти.
106
2
 
8
 
! Отговори
Цецко преди 13 години
ей, дайте да се разберем! Такива имоти с трудолюбие и раздаване не се строят! Но и това навиране в очите на шаячната правда, с цел флиртуване с простия народ е меко казано подла история.
105
3
 
4
 
! Отговори
СИЛИСТРЕНЕЦ преди 13 години
АЙДЕ, СОЦИАЛИЗМА *** НА ВРАТАТА ПАК!ОСВЕН, АКО ДРУГАРИТЕ СА РЕШИЛИ ДА СИ ПРИБЕРАТ РАЗДАДЕНИТЕ ПАРИ.
104
0
 
8
 
! Отговори
Френки.... преди 13 години
Другари и рдугарки!! Има GOOGLE EARTH!!! Майна!! Всички контролни органи, ченгенца разни, "Супервайзори" и други *** Ко"пелета, сте си Еb***li М***йката!! С една дума-клизми.
103
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Фифи защо подяволите да няма човек басейн ?? Защото ти умираш в завист, затова ли ? Работи, рискувай, изкарай си пари, заложи си личния живот, лиши семейството си от баща заради пътувания и може и ти да имаш пари за басейн и по-красива къща от на баба ти квадрата.Хората по света се гордеят, че са успели, и че могат да построят нещо уникално, а в България трябва да те е срам ли ?Да си гледат документите и декларациите, а не да снимат като войори с хеликоптер ! Мухарска история !