Данъчни заснеха палати за чудо и приказ

В богаташките имоти – лукс, басейни и зоокътове с камили
Обновена: 7 окт 2010 19:24 | 7 окт 2010 19:22,
294
Данъчни заснеха палати за чудо и приказ
Снимка: БГНЕС

Над 100 богаташки имота са заснети с правителствения хеликоптер от НАП в Пловдивско.

Общо 90% от сградите се намират в селата Белащица и Марково, съобщи директорът на дирекция комуникации в НАП Росен Бъчваров.

По думите му е публична тайна, че там има и имоти на държавни служители. Сред заснетите имоти е и този на Цар Киро в Катуница.

Бъчваров подчерта, че са няколко именията, които са разположени на 2-3 декара разгърната площ в самия град Пловдив.

В много от заснетите имоти има басейни, малки зоокътове, в които има и камили, уточни Бъчваров.

“Не е престъпление да си богат, но ние дължим на обществото обяснения как тези хора са се сдобили с луксозни имения”, посочи данъчният.

До края на месеца ще бъдат обявени резултатите от цялостното заснемане на страната и ще започнат проверки дали собствениците са плащали данъчните си задължения и дали не са укривали доходи.

Бъчваров подчерта, че в София са заснети 7 атрактивни имоти и само един от тях съществува в данъчните регистри. Другите сгради са данъчни фантоми.

Още по темата

По-голямата част от тях са собственост на фирми, е установила проверка на НАП. Повечето сгради обаче са използвани за жилищни нужди.

На въпрос имат ли служители на НАП подобни луксозни имоти, Бъчваров отговори:

“Наши служители нямат подобни имения, но служители на Министерството на финансите и подопечните му структури имат”.

На въпрос как решават кои имоти да заснемат, Бъчваров уточни, че НАП съпоставят своите снимки със сателитните снимки, които притежават общините.

Следи се за съответствие и по този начин се установява дали има имоти фантоми, които не фигурират в регистрите на общината, уточни в заключение Бъчваров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още по темата: НАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Просто всичките са" рибари"! "Златната рибка" им ги е построила! ха-ха-ха
241
4
 
12
 
! Отговори
maiorski преди 13 години
Опекли не опекли ....сега да си плащат данъците за имотите и за смет ...като мен .....това е идеята на тази проверка ...да накара богатите да почнатда си плащат....щото те са свиканли да минават все между капките....кат при Сергейчо и Доганчо...аме не става вече ....вече има държава...
240
2
 
5
 
! Отговори
kiro преди 13 години
dokato GADNITE KOMUNISTI i otrozite im ne se zatriat ot BG taka 6te e 500 god. robstvo s po-malki pohi6tenia, otkolkoto 65 god. GADNA KOMUNISTICHESKA PAPLACH, koiato vse o6te se opitva da zalapa kokala.
239
1
 
38
 
! Отговори
:) преди 13 години
Зад всяко голямо богатство се крие престъпление. БалзакПростичко и ясно казано! Който и да опита с честен бизнес да спечели пари ще фалира. Имотите и парите им са смъкнати от нашия гръб. А ние сами си ги търпим ,избираме и даже възхищаваме...
238
1
 
7
 
! Отговори
Потап преди 13 години
Предлагам Краси Стефанов да поиска помощ (информация) от Русия и по-специално от В. Путин, който притежава ноу-хау по тези въпроси - да си спомним операцията с дачите около Москва - и да действаме!
237
5
 
1
 
! Отговори
Националист преди 13 години
Поне парите са вложени в България. Да сте видяли палат на МЕТРО някъде в околностите ??? Всички чужди компании също крадат само дето парите им отиват извън БГ.
236
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 13 години
Срещу богомилите не роптай .Тяхното избиване е ужасяващо клеймо върху нашата история.Обесването на Васил Левски може да се сравни само по мерзост.
235
1
 
11
 
! Отговори
baby преди 13 години
ПЛОВДИВ- градът на безработните милионери!!!
234
5
 
1
 
! Отговори
човек преди 13 години
така е . кой каквото може и с каквото може. трудно се натрупва първоначален капитал , пък и всеки е невинен до доказване на противното . както винаге обаче слагаме всички под един знаменател . нима сега управляващите ни са бедни ? бойко , фидосова , цачева може , други не може ? богомилството е оставило трайна следа в мисленето ни , но и в него не сме последователни . приказка за стълбата на смирненски е ярко описание на българската мечта .
233
1
 
11
 
! Отговори
народеее!!!! преди 13 години
Измъкваните с пъти повече пари от обикновените хора с данъци после лесно се прехвърлят на частни лица с елементарни законни сделки. И после "няма пари , няма пари" - бюджета е кофа без дъно и никога няма да се напълни. Не е луд тоя дето яде зелника , а тоя дето му го дава!!!! Всички от екрана дето "дават" пари от телевизора всъщност са на наша издръжка , цанили се за наши слуги.И трябва да правят каквото ние кажем , а не да ни командорат.
232
2
 
6
 
! Отговори
до Dios 223 преди 13 години
То да беше един митничар ... ами то са прокурори,съдий,следователи,депутати,катаджий и още колко занайни и незнайни ,,професионалисти,,...
231
2
 
3
 
! Отговори
Dios преди 13 години
Аз предлагам... да се създаде фондация и тези с къщите т.е. митничари ,сегашни и бивши да внасят всеки месец определена вноска,за "изкупуване на грехове". Тези пари да отиват за детски домове, социално слаби,болни и т.н. Защо? Защото трудно ще бъдат конфискувани в полза на държавата, пък и питам аз... кой не би се възползвал или би се отказал от тези "доходи" ако беше ная мястото на митничарите ??? Ние се възмущаваме, защото късмета ни е подминал, но на тяхно място как бихме разсъждавали ???
230
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това го обяснявай на децата в детската градина. Реалността е друга. Бедността е диагноза, както междувпрочем и богатството. Сиреч, бедния не може да стане богат, както и богатия беден. Та колкото и да се напъвате, каквото и да направите, дори с огън да ги горите те пак ще си бъдат богати. А всички останали - бедни. Само един въпрос: каналджията (не тоя, а другия, дето го викаш да ти отпушва канала) какво материално или духовно благо създава? Неговия труд честен ли е или не е?
229
1
 
12
 
! Отговори
До 227 от 220 преди 13 години
Какво е "честен труд"? Шегуваш се! Това е действително да създаваш блага- материални или духовни, за които получаваш съответното възнаграждение. А тук научаваме, че въпросните имоти в голямата си част са незаконно построени и често от лица на минимална заплата. Честно ли е? Колкото и да е девалвирала тази дума днес? Сигурно някои се водят и на социални помощи.
228
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чакай малко. Ако митничарите са взимали рушвети, то това не са наши пари. Тия пари ги е дал някой друг. Те не са откраднати от нас.
227
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей! Я бегом на училище. Сополанко...
226
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Адвокати? Адвокати? Ако трябва закон ще си изковат в парламента и пак ще са отгоре.
225
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кво от това?
224
1
 
2
 
! Отговори
До 226 преди 13 години
Ако не го дотъманите Костов не ви е'ава дявола.
223
1
 
8
 
! Отговори
1331 преди 13 години
Сега е момента дасе конфискуват Някой от тях стават и за малки болници имат и хиликоптерни плоштатки Ако се продадът всички незакони обекти ще платиме външниат дълг на страната Кушлев да се самосезира