НАП картографира от въздуха луксозни имоти в цялата страна

Има къщи, чиято пазарна цена е няколко милиона евро
3 окт 2010 19:00,
223
НАП картографира от въздуха луксозни имоти в цялата страна
Снимка: БГНЕС

През идната седмица НАП съвместно с Авиоотряд 28 ще направят видеозаписи от въздуха на луксозни имоти в цялата страна.

Освен кварталите около София ще бъдат засечени координатите на къщи и вили по Черноморието, около Пловдив и Велико Търново и на други места във вътрешността на страната.

Това каза пред Дарик радио изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов.

След като бъдат идентифицирани адресите на къщите, инспекторите на НАП ще изяснят собствеността на имотите и ще извършат проверка на фирмите или гражданите, които ги притежават.

По първоначални данни на агенцията в над 50% от случаите най-скъпите имоти в страната са собственост на фирми, а не на физически лица.

Това е така, за да могат всички разходи за построяването и текущата им поддръжка, включително режийните разноски, да са за сметка на корпоративните печалби.

Още по темата

Освен това повечето фирми са ползвали ДДС кредит при строителството на имотите, който ще трябва да върнат в бюджета, ако се докаже, че къщите се използват за жилищни нужди, а не за фирмени цели.

"Очакваният фискален ефект е поне 10 млн. лв. Това, което лично аз видях около София надхвърли очакванията ми. Има къщи, чиято видима пазарна цена е от порядъка на няколко милиона евро.

Редно е да проверим дали собствениците им са изрядни в данъчно отношение, дължим това на обществото", каза по повод проверките Красимир Стефанов.

От НАП припомнят, че Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 8 години за укриване на данъци в особено големи размери и конфискация на част или цялото имущество, включително на луксозните имоти, ако вината на собствениците се докаже в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
4
 
! Отговори
Криста преди 13 години
"И КВО СТАНА???Държавата каза:Ааааа,чакай малко,ще ви регистрираме и по ДДСи ще платите още 20%.На това аз му казвам РЕКЕТ."ДДС съществува преди техните палати да са направени и те прекрасно са знаели,че освен данъци преки дължат и косвени такива като ДДС.Демагогии като твоята в случая са смешни,защото им е стигало познанието да теглят това ДДС ,но не и да го плащат когато трябва.*** от НАП просто се опитват да не са вече такива.Да не са прелетели и над твоята вила?
201
0
 
2
 
! Отговори
до 218 преди 13 години
А после искаш работеща и модерна държава.
200
1
 
5
 
! Отговори
Безимотен преди 13 години
Дайте да плащаме данъци, че нап съвсем я закъсаха
199
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И какво от това?Ще си го преместят от единия та в другия.Само отчитане на някаква си дейност. ,,прахоляк,, в очите на бедняците.Споко 2012 идееее....няма спасение да има и за тези престъпници.
198
0
 
22
 
! Отговори
teofil преди 13 години
Всичко в името на народа ,и пьлна конфискация на всичко купено и построено от Бьлгарската мафия.Така ще се промени манталитета на Бьлгарина.
197
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на мен само не ми у ясно едно. Нямат съдебна заповед да влизат в имотите, но могат да ги снимат от хеликоптер????? Разбирам, че това се прави с цел да опандизят лошите, но защо трябва да ме снимат мен по голо дупе докато се къпя в моя си басейн, а не съм мутра или крадец и убиец. Това е тотално нарушение на правата ми. Айде малко да се съобразяваме.
196
0
 
23
 
! Отговори
водач преди 13 години
Вчера на Е79 по пътя за Кулата ме задминаха 7 черни джипа с много антени. Аз карах със 110, тези подозирам около 180.Тези 7 джипа, без да съм авто експерт са на стойност около милион евро (ако са бронирани може би и повече) очевидно транспортират един "бизнесмен" и охраната му. С две думи, кучетата си лаят, кервана си върви.
195
0
 
5
 
! Отговори
Картограф преди 13 години
В гугъл може да се види единствено, че има нещо, но не е съвсем ясно какво ТОЧНО е това нещо.
194
2
 
2
 
! Отговори
f.p. преди 13 години
Имотите могат да ги видят и през Google Earth (maps) без да станат от стола. Това с филмирането от вертолет на мен ми е малко смешно, несериозно... В края на краищата, да видим дали реално ще има полза.
193
0
 
4
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Не. Снимката е от село Бояна и село Драгалевци.
192
1
 
11
 
! Отговори
Гост преди 13 години
Това е просто показна акция за узаконяване на вече направеното, много то тези имоти са незаконни върху земеделски или горски фонд от заменки. И сега просто ще си платят парсата за да се узакони, ББ може да отчете даже че е прекратил заменките или "узаконил". Голяма част от сградите ще бъдат представени като частни хотели или почивни станции от затворен тип и още един куп вратички в законите за да не плащат данъци. Авио отряда навъртя няколко часа нальот, разход на гориво и амортизация и т.н.
191
4
 
7
 
! Отговори
ВВВ преди 13 години
Имам доста познати който са на държавна служба, но досега не съм видял един от тях "честните " като Цецко да има шест апартамента само от заплата и доходи в МВР, Община , Правителство. Кой знае за тоя мандат още колко ще спести и да купи. Как и да го смятам за всичките годинин дори нищо да не харчи едвам за единия в Дианабад ще сколаса да събере пари.
190
0
 
28
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 13 години
А не те ли притеснява мисълта (ако я има де), че из цяла България има вили и палати за чудо и приказ, по пътищата зверове за 1/4 милион, а икономиката ни бере душа? Нещо говори ли ти това? Сива икономика, мафия, далавери, грабежи, мутри...? Хайде да не бягаме от стоновете на съвестта си и скверната душица с номера за завистта! Аман от такива, 20 години им слушаме глупостите и затова ни се разпадна ценностната ситема...
189
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не мога да разбера. те не знаят ли че има интернет и там има снимки и могат да го направят от офисите и да не харчат пари на данакоплатците които и без това липсват. Ако не знаят ето им линк maps.google.bg/
188
2
 
6
 
! Отговори
гуньо преди 13 години
Мисля че е по-евтино да използват Google earth. Все пак отряд 28 не лети с вода.
187
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВСИЧКИ СТЕ МНОГО ПРОСТИ И ЗАВИСТЛИВИ!Казвате: "нямаме нищо против да имат къщи но нека си платят данъците".Ами добре.Хората започнаха да си плащат данъците и дори СТАРИТЕ такива започнаха да декларират като приходи от сободни професии и по всякакви други начини за да са редоввни пред държавата.И КВО СТАНА???Държавата каза:Ааааа,чакай малко,ще ви регистрираме и по ДДСи ще платите още 20%.На това аз му казвам РЕКЕТ.*** от НАП търсят под вола теле.А после нямало пари.Е как да има?!
186
0
 
3
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Уточнение за тазседмичната оферта.Камуфлажа се извършва от група български граждани с афинитет към демонтирането.Произхождат от гр.Ямбол.Много са добри и работят бързо.Справка-блок 20,гр,Ямбол.
185
0
 
6
 
! Отговори
добре измислено преди 13 години
Разбирам тънкия намек,но не си е баш тъй.Запали ли се къщата на комшията и твоята не е в безопасност.Отнякъде трябва да се почне.Как беше "ти си ми мил,но аз съм си по- мил".EXCEPTIS EXCIPIENDIS
184
0
 
14
 
! Отговори
митничар преди 13 години
Колеги копувайте маскировачни мрежи на илинци вече привършиха
183
0
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 13 години
снимките там са от 14.10.2009 г. пък и нали като се строи трябва план , надзор , приемателна комисия , скици и др. много са добри в шоуто , може скоро да са ледали недосегаемите .