Трайков успокоява: Без паника, няма да има режим на тока

Ще бъде ограничен само износът на електроенергия
Обновена: 19 окт 2010 14:47 | 19 окт 2010 14:46,
46
Трайков успокоява: Без паника, няма да има режим на тока
Снимка: БГНЕС

„Няма да има режим на тока заради забавения пуск на шести енергоблок на АЕЦ "Козлодуй", увери министър Трайчо Трайков при посещението си в Козлодуй.

Той се отправи спешно към атомната ни централа, за да провери на място ремонтните работи на шести енергоблок, който бе спрян на 17 септември.
Повод за извънредното посещение бяха откритите дефекти в покривната част от съоръженията на една от защитите на реактора. Тяхната подмяна ще доведе до забавяне на пуска с 15 дни.

„По първоначални данни забавянето на пуска на шести блок няма да създаде проблеми в работата на системата. Ще бъде освободена част от така наречения студен резерв, като се натоварят допълнително мощностите на водноелектрическите централи в страната“, заяви министърът.

„Няма да има режим на тока, няма място за паника, но най-вероятно ще се наложи ограничаване на износа на електроенергия“, подчерта Трайков.

Изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов обясни, че дефектите в елементите са открити по време на изпълнение на надзорната програма на съоръженията за защита на ядрения реактор след неговото спиране за планов ремонт.

Още по темата

Той добави, че досега не е имало подобна ситуация в атомната централа.

Подмяната на дефектиралите елементи ще бъде финансирано със средствата на централата, уточни изпълнителният директор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: токАЕЦ Козлодуй
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
еди кой си преди 13 години
Тази снимка е от ТЕЦ"Марица Изток 2" ЕАД.
45
0
 
1
 
! Отговори
От мен преди 13 години
Ти само да посмееш да режеш тока, така ще те отрежем, че ще ни помниш.Стига с тия герберски дивотии.
44
0
 
0
 
! Отговори
младен преди 13 години
То само там и при тоя да имаше такъв проблем....добре. Ми то всички от това правителство, парашутисти, дето кацнаха на управленчески постове, правят такива простоии и са пълни неграмотници!!!
43
0
 
0
 
! Отговори
младен преди 13 години
Я какъв е убавец....и как лукаво се усмихва. Да направят снимката на портрет и да я сложат при реактора...да го охалжда, като тръгне да прегрява.
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Все пак, 1982 година небяха много държавите които имаха заводи за персонални компютри и микропроцесори....Може би 3-4 държави...от които България е едната..-------- Пак разказваш вицове. Били са поне 10-15. Все пак отнякъде е трябвало да крадем технологии, нали така?
41
0
 
0
 
! Отговори
Касиера преди 13 години
Партийни каси.
40
0
 
2
 
! Отговори
черноморски преди 13 години
Някой ако знае да пише, ама ми е интересно, къде отиват стотиците милиони от износа на електроенергия, произведена в държавния АЕЦ?
39
0
 
0
 
! Отговори
redert преди 13 години
Чe някой въобще панирал ли се е ... за нещо в таз даржава :D
38
0
 
1
 
! Отговори
Vergil преди 13 години
Тоя селски *** от китното петрично селце Капатово -Трайчо да се вземе да научи кои ресори управлява.Нали щеше да закрива ТЕЦ Бобов дол и Марица задето били на Ковачки.Дори не знаше , че там е студения резерв на енергийната система.Разби министерството, Булгартрансгаз ,ЕССО като уволни сумата и кадърни хора и довлече неясни и полуграмотни субекти , които не знаят и на компютър да работят .Не го ли разкара шефа му ще пукнем от студ тази зима!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом се заговори за нещо значи има нещо.Ако доживеем ще разберем.
36
0
 
0
 
! Отговори
Паникьора преди 13 години
Все едно да кажеш на смъртно болен че му остават броени дни ...
35
0
 
1
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Настоящото правителство няма никаква енергийна стратегия , въпреки че има и проблем с лобито на бившите управляващи в енергетиката. Но от всичко ще произлезат икономически загуби за страната . Ще загубим пазари и бъдещи приходи.
34
0
 
0
 
! Отговори
къри преди 13 години
Нали не си мислиш,че поръчаме резервните части в САЩ.Специалистите правили ремонта са от фирмата правила централата или избрана от нея.Правата за ремонти и удължаване живот на АЕЦ също са само нейни.Ремонтите през 4 години ,гаранцията 2.Излишен е въпросът кой носи отговорност.
33
0
 
4
 
! Отговори
nexusss преди 13 години
Груьо бате да ти кажа, тая снимка определено не е от АЕЦ-а, а от ТЕЦ "Марица Изток 2" макар че двете машинни зали си приличат (тази на 1-4 блок на АЕЦ и тази на Марица Изток 2). А т'ва подмолно *** със жълтата лента на рубашката се казва Живко Динчев и е зам. директор на ТЕЦ 2. А колко бат Трайчо разбира от енергетика... точно колкото аз разбирам от генетика т.е. ИЗОБЩО НЕ ЗНАЕ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ!!!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сринат ли енергетиката, дначи са сринали държавата. Без ток всичко изчезва, джесеми, компютри, отопление, осветление, манджи и и и ...... живота спира и ставаме пещерняци.
31
1
 
2
 
! Отговори
пешо преди 13 години
всичко е технология от супер поколение.но нека всички видят дори и за малко колко е трудно на държавата без аец
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трайчо да види новоназначените кадри в енергетиката какво ниво са. Те не могат с документооборота да се справят, та какво ли остава за нещо друго. Единственото което правят е да уволняват и на мястото на един да си доведат трима. Да вземе да си направи труда да провери, както и да види възнагражденията на новоназначените.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дефектните елементи не са сложени при построяването на централата. Планови ремонти се правят през година-две, т.е. по време на тези планови ремонти е възможно да се сложат дефектни компоненти. Такива проблеми има във всички, ама ВСИЧКИ АЕЦ по света и не представляват никаква опасност.
28
6
 
0
 
! Отговори
къри преди 13 години
Режим на тока няма да има защото производството на ток е два пъти по-голямо от нуждите ни.ВЪПРОСЪТ е ,тези които ни построиха АЕЦ с 30г срок на годност,защо са сложили тръби за безопасност с 2 години гаранция.И трябва ли да се доверим на тези специалисти да строят нова АЕЦ.Щом едни тръби ме могат да направят,каво да говорим за ядрен реактор?Когато чуете тези въпроси по телевизията можете да повярвате,че управляващите са честни.Режима и износа са отклоняване на вниманието.Ще пуснем ТЕЦ-а на Ковач
27
0
 
7
 
! Отговори
Цървуля преди 13 години
Трайчо и шефа на НЕК Първанов разбират от АЕЦ и ЕЕС колкото *** от кладенчова вода или класическа музика и виенски валсове.Кадрите на ГЕРБ са гола вода и три пръста кал зад ушите.Не ми се мисли какво ще стане ако пети блок бъде изключен от някоя технологична защита.Или ако пък комунистите им спретнат авария.Колко му е някои да направи това.Господ да ни е на помощ.