Уволниха петима за инцидента с влака край Септември

Те са работници, които са извършили ремонта на локомотива
21 окт 2010 16:44, Красимир Ангелов
28
Уволниха петима за инцидента с влака край Септември
Снимка: БГНЕС

Работниците, които са извършили некачествения ремонт на локомотива на дерайлиралия край Септември ускорен бърз влак "Чайка", са уволнени, съобщи министърът на транспорта Александър Цветков пред БНР.

По думите му общо 5-има души са освободени от длъжност заради инцидента.

Още по темата

Сред уволнените са и началници от депото в Бургас, където е бил извършен ремонтът.

Разследването на инцидента продължава, уточни транспортният министър. 

Dnes.bg припомня, че три вагона на бърз влак “Чайка” от Бургас за София излязоха от релсите при гара Септември и застрашиха живота на 150 пътници.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: влакчайка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
4
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Уволнението е най лесният вариант . По добре да помислите как да си контролирате предприятието , че нещо вече много му се натрупаха негативите, накрая освен един товарен транспорт друго няма да ви остане.
22
4
 
6
 
! Отговори
Крика преди 13 години
За всичко са виновни отдел безопасност Докато ходят по гарите и наказват за збъркана буква в книжата а непитат какво липсва и от какво има нужда така ще бъде Цялата администрация е почти гола вода
21
4
 
9
 
! Отговори
стоянчо преди 13 години
Жо, чак пък да няма истински железничари. Стига бе! Всеки ден се срещам с такива, които са принудени да се справят с почти невъзможни ситуации!
20
2
 
2
 
! Отговори
стоянчо преди 13 години
Това може да се осъществи, но само за мноооого малко от работещите там! Има и професионалисти!
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тяна, за Иван Вазов 3 - мога да кажа следното: Всички от там - навън, и които успее да каже какво върши на практика идокаже че БДЖ не може без него - може и да се върне на работа......
18
2
 
11
 
! Отговори
стоянчо преди 13 години
г-н Министър, има и още за уволнение! Само да Ви насоча ( в случай че не знаете) адреса е гр. София, ул. "Иван Вазов" 3, ет 2 в дясно от стълбите вратата в края на коридира. Но може и да уважите и другите офиси в коридора и няма да объркате!
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жо - колкото и да ти е странно в БДЖ има хора които са карали със 140, 150, че и 160.... Всъщност "рекорда" е 187 км/ч... Всичко над 130 е при изпитания...
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами като са се хванали - да я вършат....
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само 5ма? За 10 болта? По 5 човека заради болт трябваше!
14
3
 
8
 
! Отговори
Ало преди 13 години
Ми този манекен от снимката няма ли да го махнат?
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е как пак мишките обраха пешкира а тия горе дето крадат вина нямат
12
7
 
19
 
! Отговори
Жо преди 13 години
МИНИСТЪР ЦВЕТКОВ преди време се изцепи, че ще пуска влак София-Бургас със 160 км/ч. Тогава написах защо това няма да се случи- локомотиви и вагони може да се купят с пари, ЖП линии може да се изградят с пари, но персонал, който ще подготвя и който ще кара влака, не може да се осигури с пари. Истински железничари с подготовка, опит, професионализъм и любов към професията отдавна няма. За съжаление.
11
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 13 години
Ти може да имаш възможност за избор, но доста хора я нямат! Хващат се на какво да е за да имат някой лев ,че без пари не се живее.
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не умчо, ако не ми оттърва заплатата няма да се хващам на тая работа.... само че доста от ремонтаджиите не са там само за едната заплата - все има нещо за гепане, а и не правят проблем ако поркаш на работа... Преди години дадоха УВО на цяла смяна в депо Подуене за поркане, даже и в съда не обжалваха - след 2 месеца ги върнаха просто защото нямаше други кандидати за тая работа... Дали са спряли поркането ... защо ли си мисля че отговора е НЕ!
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кво стана с двамата "виновни " машинисти ?
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 7: В грешка си! БДЖ си го има, а от него се отдели НКЖИ. Първата си се занимава само с превози, а втората е ангажирана за ЖП пътищата. И двете са търговски дружества, в които държавата участва, нямам идея с какви проценти, но е с доста
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БЪлгарския бизнесмен един път завинаги трябва да се научи да плаща реални заплати на работниците си ако иска качествено свършена работа.А не да подхвърля разни трохички от минимална заплата до 500 лв под средната заплата за държавата.В БГ истинските бизнесмени който реално ценят работниците си и го показват се броят на ръцете останалите са селски тарикати дошли да се правят на голямата работа, който гледат само бърза печалба срещу малки разходи без перспектива за развитие във времето.
6
5
 
15
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Отишъл министър Цветков в БДЖ на оглед. Спрял се при стрелочника бай Иван и го попитал. - Бай Иване, ти ако изпиеш 50 гр ракия, ще можеш ли да работиш? - Ще мога г-н министър. - Ами като изпиш 100 гр. ракия, ще можеш ли да работиш? - Ще мога г-н министър. - Ами ако изпиеш 500 гр. ракия, ще можеш ли да работиш? - Ще мога г-н министър. - Ами ако изпиеш 1 литър ракия, ще можеш ли да работиш? - Ами г-н министър, както виждате, работя си!
5
2
 
20
 
! Отговори
1 преди 13 години
Абе умчо ти ако вземаш 500 - 600 лв ще бързаш ли сутрин с кеф да идеш на работа?Естествено,че при това положение ще я има схемата : те се правят че ми плащат, а аз се правя, че работя. Естествено има и такива дето ходят само заради социалните контактни, но болшинството хора не можеш ги накараш да си гледат качествено работата за нищожно заплащане просто мотивацията я няма. Една малка армия с висок морал може да разбие огромна армия без боен дух. Та и с работата така.
4
11
 
13
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Иван Костов съсипа БДЖ, тия след него го досъсипаха!